Ухвала
від 20.05.2024 по справі 602/827/23
ЛАНОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 602/827/23

Провадження № 2/602/36/2024

ЛАНОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

Тернопільської області

У Х В А Л А

про перехід зі спрощеного провадження в загальне провадження

"20" травня 2024 р. м.Ланівці

Лановецький районний суд Тернопільської області в складі:

головуючої судді - Холява Л.І.,

секретар - Домчук В.І.,

розглянувши в письмовому провадженні у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою Публічного акціонерного товариства акціонерний банк «Украгзбанк», представник позивача МОЛИНЬ РоманПетрович до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач Публічне акціонернетовариство акціонернийбанк «Украгзбанк»,представник позивачаМолинь Р.П., звернувся з позовом до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

Ухвалою Лановецького районного суду Тернопільської області від 12 жовтня 2023 року відкрито провадження у справі, розгляд справи постановлено здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

02 листопада 2023 року представник відповідачки ОСОБА_2 адвокат Покотило Ю.В. подав до суду заяву, в якій проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження заперечив та просив суд розглядати справу за правилами загального позовного провадження в зв`язку із тим, що ціна позову, яка становить 204210.12 грн є великою для відповідачки, в зв`язку з чим має для неї істотне значення.

В судове засідання представник позивача ОСОБА_3 не з`явився, хоч належним чином був повідомлений про день, час та місце розгляду справи, подавши до суду заяву про розгляд клопотання про перехід із спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження без його участі, щодо задоволення клопотання заперечив, вказавши про недоцільність здійснення такого переходу.

В судове засідання відповідачка ОСОБА_2 , представник відповідачки ОСОБА_4 не з`явилися, від представника відповідачки надійшло клопотання про проведення судового засідання без їхньої участі, клопотання підтримав в повному обсязі, просив його задоволити.

Оскільки учасники справи, які були повідомлені належним чином про місце, дату та час розгляду справи в судове засідання не з`явились, відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши клопотання представника відповідачки, дослідивши матеріали цивільної справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.3 ст.182 ЦПК України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

Частинами 2, 4 6 ст. 19 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного); окремого провадження.

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Умови, за яких суд має право розглядати вимоги про стягнення грошових сум у наказному провадженні, а справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Частиною 1 ст. 277 ЦПК України визначено, що питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до пункту 2 ч.4 ст.277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Частиною 6 статті 277 ЦПК України передбачено, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Враховуючи наведене, з огляду на викладені у клопотанні обставини, обсяг та характер доказів у справі, для об`єктивного та повного з`ясування обставин справи, суд дійшов до висновку, що таке клопотання є обґрунтованим, а відтак розгляд даної справи слід проводити за правилами загального позовного провадження та призначити у справі підготовче судове засідання

Керуючись ст.ст.247, 258-261, 277, 353 ЦПК України,-

постановив:

Клопотання представника відповідачки ОСОБА_1 адвоката ПОКОТИЛО ЮріяВолодимировича - задовольнити.

Здійснити перехід з розгляду в порядку спрощеного провадження цивільної справи за позовною заявою Публічного акціонерного товариства акціонерний банк «Украгзбанк», представник позивача МОЛИНЬ РоманПетрович до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Розгляд справи розпочати зі стадії відкриття провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання у цивільній справі за позовною заявою Публічного акціонерного товариства акціонерний банк «Украгзбанк», представник позивача МОЛИНЬРоман Петровичдо ОСОБА_1 простягнення заборгованості на 14 годину 00 хвилин 10 червня 2024 року, яке буде проводитися під головуванням судді Холява Л.І. в приміщенні Лановецького районного суду Тернопільської області, зал судових засідань №1, місце знаходження: вулиця Шкільна, будинок 7, місто Ланівці Тернопільської області.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л. І. Холява

СудЛановецький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу119216093
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них споживчого кредиту

Судовий реєстр по справі —602/827/23

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Холява Л. І.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Холява Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні