Ухвала
від 23.05.2024 по справі 539/2127/24
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/2127/24

Провадження № 1-кс/539/473/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 травня 2024 року м. Лубни

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Лубни Полтавської області клопотання дізнавача Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Лубенської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів в кримінальному проваджені №12024175570000092 від 13.04.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Дізнавач Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до суду з вказаним клопотанням.

Клопотання слідчого мотивоване тим, що 11.04.2024 о 22:45 невстановлена особа під приводом продажу пилососу на сайті « ІНФОРМАЦІЯ_1 » , зловживаючи довірою шахрайським шляхом , заволоділа кощтами в сумі 1544 гривень , котрі ОСОБА_5 перерахувала зі своєї банківської карти АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на банківську картку АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за № НОМЕР_1 , чим завдала останній матеріальної шкоди на вище вказану суму.

В ході допиту потерпілої ОСОБА_5 встановлено, що 11.04.2024 о 22:25 у мережі Інтернет на сайті « ІНФОРМАЦІЯ_4 » підтримка НОМЕР_2 зайшла на посилання ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснила замовлення на придбання пилососу марки Sumsung . Через додаток « ІНФОРМАЦІЯ_5 » здійснила переказ грошових коштів в сумі 1544 грн зі своєї картки « ІНФОРМАЦІЯ_6 » НОМЕР_3 на банківську картку № НОМЕР_1 , належну « ІНФОРМАЦІЯ_3 » час оплати 11.04.2024 о 22:25 після чого в формі онлайн прийшло повідомлення, що замовлення зроблено. В подальшому 12.04.2024 з ОСОБА_5 ніхто не зв`язався, ТТН не прийшло.

Зважаючи на вищевикладене, а також те, що особа, яка шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами потерпілого ОСОБА_5 не встановлена, необхідно отримати інформацію про власника та рух коштів по картці АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_1 за період часу з 11.04.2024 по 20.04.2024, із зазначенням повної розшифровки транзакцій, номера банківського рахунку (картки), на який здійснено перерахування коштів, відомості про банк-еквайр, який обслуговував дані транзакції (платежі), інформацію про власника картки (рахунку), на яку було здійснено вказане перерахування, його анкетні дані, номера мобільних телефонів, якими він користується, адреси зняття (номер терміналу та адреса його місцезнаходження), фото та відеоматеріали в момент фактичного заволодіння грошовими коштами, документів по юридичному оформленню (відкриттю) інших карткових рахунків, відкритих у банківській установі, історія використання ІР адрес, при підключенні та здійсненні транзакцій в інтернет банкінгу, з зазначенням точної дати та часу, що неможливо здійснити у інший спосіб, крім витребування документів з інформацією щодо вказаних відомостей у АБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » для подальшого опрацювання та використання даної інформації, у сукупності із іншими матеріалами кримінального провадження як доказу.

Іншим чином отримати вказані відомості не представляється можливим оскільки вказана інформація містить охоронювану законом таємницю, передбаченою п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України та ст. 60 ЗУ «Про банки та банківську діяльність».

Дізнавач ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, повністю його підтримує, просить задовольнити.

Представники осіб, у володінні яких знаходиться зазначена інформація, в судове засідання не з`явилися, повідомлялися належним чином про час та місце розгляду клопотання.

Суд дослідив додані до клопотання: копію витягу з ЄРДР за №12024175570000092 від 13.04.2024, протокол прийняття заяви про кримінальне правопорушення від 12.04.2024., протокол допиту потерпілої від 13.04.2024, та дійшов висновку про можливість задоволення клопотання про надання тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Статтею 131 КПК України передбачено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Іншим чином отримати вказані відомості не представляється можливим, оскільки вказана інформація охоронювану законом таємницю, передбачену п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України та ст. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність».

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

На виконання вимог ч. 5, 6 ст. 163 КПК України, дізнавач у клопотанні довів наявність достатніх підстав вважати, що ця інформація перебуває у АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а саме в документах (в тому числі електронних); самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; можливість використання як доказів відомостей, що містять зазначену інформацію, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Керуючись ст. ст. 27, 107, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання дізнавача задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів групі дізнавачів СД Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області, а саме: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_3 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , що зберігаються в АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою АДРЕСА_1 , з правом їх вилучення у відділенні АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в АДРЕСА_2 , а саме інформацію:

- інформації про власника картки АБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за № НОМЕР_1 (рахунку), його анкетні дані, копію паспорта та фото власника, номера мобільних телефонів, якими він користується, документів по юридичному оформленню (відкриттю) інших карткових рахунків, відкритих у банківській установі;

- про рух коштів по картці АБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за № НОМЕР_1 за період часу з 11.04.2024 по 20.04.2024 із зазначенням повної розшифровки транзакцій, номера банківського рахунку (картки), на який здійснено перерахування коштів, відомості про банк-еквайр, який обслуговував дані транзакції (платежі), інформацію про власника картки (рахунку), на яку було здійснено перерахування, його анкетні дані, номера мобільних телефонів, якими він користується, адреси зняття (номер терміналу та адреса його місцезнаходження), фото та відеоматеріали в момент фактичного заволодіння грошовими коштами, історія використання ІР адрес, при підключенні та здійсненні транзакцій в інтернет банкінгу, з зазначенням точної дати та часу, відомостей про отримувачів грошових коштів, інформацію щодо власників даних рахунків,

- інформацію про рух коштів по картці АБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за № НОМЕР_1 , зокрема надходження 11.04.2024 коштів в сумі 1544 грн. та подальший їх детальний рух, із зазначенням повної розшифровки транзакції, номера банківського рахунку (картки), на який було здійснено перерахування 1544 грн., інформацію про власника картки (рахунку), на яку було здійснено перерахування, його анкетні дані, номера мобільних телефонів, якими він користується, адреси зняття (номер терміналу та адреса його місцезнаходження) коштів в суму 1544 грн., чи інших сум, з метою встановлення фактичного місця зняття викрадених коштів, фото та відеоматеріали в момент фактичного заволодіння грошовими коштами, історію використання ІР адрес, при підключенні та здійсненні транзакцій в інтернет банкінгу, з зазначенням точної дати та часу, відомостей про отримувачів грошових коштів, з правом їх вилучення.

Надати групі дізнавачів СД Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області, а саме: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_3 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 право вилучити вищевказані документи у відділенні АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в АДРЕСА_2 , що зберігаються в АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( АДРЕСА_3 , ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) для приєднання їх до матеріалів кримінального провадження.

Строк дії ухвали з дня постановлення ухвали два місяці.

Роз`яснити положення ст. 166 КПК України, а саме, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукування та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Лубенського міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЛубенський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення23.05.2024
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу119220820
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —539/2127/24

Ухвала від 23.05.2024

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Алтухова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні