Судовий наказ
від 24.05.2024 по справі 179/755/24
МАГДАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

179/755/24

2-н/179/34/24

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

С У Д О В И Й Н А К А З

24 травня 2024 року суддя Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області Кравченко О.Ю., розглянувши заяву Комунального підприємства «Магдалинівське водопровідно-каналізаційне господарство» про видачу судового наказу з вимогою про стягнення заборгованості за оплату послуг з водопостачання з ОСОБА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

22 квітня 2024 року на розгляд до суду надійшла заява про видачу судового наказу з вимогою про стягнення заборгованості за оплату послуг з водопостачання, яка виникла за період з 01 лютого 2023 року по 31 січня 2024 року в сумі 1057 грн. 76 коп, та сплаченого судового збору з:

боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , особовий рахунок абонента НОМЕР_2 .

на користь

стягувача- «Магдалинівське водопровідно-каналізаційне господарство», код за ЄДРПОУ 24449928, юридична адреса: 51100, смт. Магдалинівка, вул. Осіння, 2а.

Відповідно до п. 3 ч. 1ст. 161 ЦПК Українисудовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Відповідно п. 7 ч.1ст. 168 ЦПК Українипід час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачу судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Згідно п. 5 ч.2ст. 7 Закону України "Про житлово-комунальні послуги"індивідуальний споживач зобов`язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства, у строки, встановлені відповідними договорами.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором.

Відповідно до Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 року №690 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2022 р. №85) плата за надані послуги вноситься споживачем відповідно до показань засобів обліку води, або затверджених нормативів споживання на підставі платіжного документа або відповідно до умов договору на встановлення засобу обліку. Розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць. Плата за послуги вноситься не пізніше 28 числа поточного місяця (п. 5.1 Договору).

При цьому під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу не розглядається обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Керуючись ст.ст. 160-169, 170, 172 ЦПК України,

НАКАЗУЮ:

1. Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , особовий рахунок абонента НОМЕР_2 , на користь «Магдалинівське водопровідно-каналізаційне господарство», код за ЄДРПОУ 24449928, юридична адреса: 51100, смт. Магдалинівка, вул. Осіння, 2а (розрахунковий рахунок: НОМЕР_3 , Банк АТ КБ «Приватбанк», м. Дніпро, МФО: 305299, код за ЄДРПОУ 24449928), (сума боргу сплачується на книжку боржника за послуги з водопостачання): - 1057 грн. 76 коп.(одна тисяча п`ятдесят сім гривень 76 коп.) в рахунок погашення боргу за надані послуги з водопостачання холодної води;

2. Стягнути з боржника ОСОБА_1 302,80 грн.судові витрати на користь стягувача КП «Магдалинівське ВКГ» (розрахунковий рахунок: НОМЕР_4 , Банк АТ «Ощадбанк», м. Дніпро, МФО: 305482, код за ЄДРПОУ 24449928).

3. Судовий наказ оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, проте може бути скасований у порядку передбаченому розділом ІІ ЦПК України.

4. Копію цього наказу направити боржнику разом з копією заяви стягувача про видачу судового наказу та доданими до неї документами.

5. Копія судового наказу у Єдиному державному реєстрі судових рішень міститься за веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua/ (в рядку «Справа №» необхідно ввести номер справи, в якій видано цей судовий наказ).

6. Боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу, заяви стягувача про видачу судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

7. У разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу, наказ набирає законної сили протягом п`яти днів після закінчення п`ятнадцятиденного строку з дня вручення боржнику копії судового наказу, заяви стягувача про видачу судового наказу та доданих до неї документів.

8. Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу для пред`явлення до виконання.

9. Судовий наказ може бути пред`явлений до примусового виконання протягом трьох років з дня набрання ним законної сили.

Суддя


О.Ю. Кравченко

підпис ініціали, прізвище судді, який видав судовий наказ

Місце печатки суду

Судовий наказ набрав законної сили«___»


20___ року

Судовий наказ видано стягувачеві«___»


20___ року

Строк пред`явлення судового наказу до виконання до«___»


20___ року

Суддя


О.Ю. Кравченко

підпис ініціали, прізвище судді, який видав судовий наказ

Місце печатки суду

Відмітки про виконання судового наказу

Дата надходженнясудовогонаказу на виконання. Повне найменування установи, підприємства, організації, в якому знаходиться судовий наказ на виконанні. Загальна сума,відрахованаза судовим наказом. Дата повернення судовогонаказу до відділу Державної виконавчої службичи стягувачеві. Підстави повернення судового наказу. Підпис керівника установи, підприємства, організації(з прикладанням печатки).Примітки.

Інші відмітки




СудМагдалинівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення24.05.2024
Оприлюднено27.05.2024
Номер документу119256028
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —179/755/24

Судовий наказ від 24.05.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні