Ухвала
від 24.05.2024 по справі 191/983/22
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/983/22

Провадження № 6/191/155/24

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

24 травня 2024 року м. Синельникове

Суддя Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області Окладнікова О.І., розглянувши заяву

ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), Державна Казначейська служба України, Підприємство об`єднання громадян Науково-дослідний виробничий центр «Промелектротехпостач» Всеукраїнської організації інвалідів «Спілка організації інвалідів України», Науково-дослідний виробничий центр «Безпеки і охорони праці» Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», про заміну сторони у виконавчому провадженні,

ВСТАНОВИВ:

20.05.2024 року до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), Державна Казначейська служба України, Підприємство об`єднання громадян Науково-дослідний виробничий центр «Промелектротехпостач» Всеукраїнської організації інвалідів «Спілка організації інвалідів України», Науково-дослідний виробничий центр «Безпеки і охорони праці» Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», про заміну сторони у виконавчому провадженні.

Дослідивши матеріали заяви, приходжу до висновку, що вона підлягає залишенню без руху виходячи з наступного.

Статтею 442ЦПКУкраїни не врегульовані вимоги щодо форми та змісту заяви про заміну сторони виконавчого провадження. Відтак, виходячи із приписів частини 9 статті 10 ЦПК України щодо застосування судом закону за аналогією, вимоги до вказаної заяви визначаються загальними нормами, зокрема, статями 175,177 ЦПК України.

Частиною 1, 2 ст.442ЦПКУкраїни визначено, що у разі вибуття однієї із сторінвиконавчого провадження,суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Аналогічна норма міститься у ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження».

З системного аналізу норм ЦПК України та Закону України«Провиконавчепровадження» вбачається, що в порядку цивільного судочинства суд розглядає питання заміни сторони у виконавчому провадженні за виконавчим листом, лише виданим цим судом за наслідками розгляду цивільної справи, як судом першої інстанції.

Необхідною умовою для заміни сторони виконавчого провадження є перебування вказаного виконавчого документу на виконанні, а для заміни стягувача у виконавчому листі, відповідна заява може бути подана до відкриття виконавчого провадження з виконання вказаного виконавчого листа.

Заявником доматеріалівзаявипро замінусторониувиконавчому провадженнінедоданодокументів,якінеобхіднідля вирішенняпитанняпрозаміну сторонивиконавчогопровадження,асаме:відсутнякопіявиконавчого документу,інформаціяпрозвернення виконавчогодокументадо виконання,відкриттявиконавчогопровадження завказанимдокументомчи відсутністьінформаціїпровідкриття виконавчогопровадженняуЄдиному державномуреєстрівиконавчих проваджень,відомостіпро перебуваннявиконавчогодокумента навиконанніувідділі ДВС,тавякому саме на момент звернення до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, витяг з реєстру юридичних осіб, що юридична особа являється правонаступником.

Крім того, згідно з ч. 1 ст. 177 ЦПК України, заявник повинен додати до заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості учасників по справі.

У даному випадку заявник долучає до заяви докази направлення такої заяви заінтересованим особам. Однак, докази направлення Південно-Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м. Дніпро) та Державній Казначейській службі України матеріали заяви не містять, також відсутні копія заяви та всіх документів, що додаються до неї, для направлення даним заінтересованим особам.

Враховуючи викладене, вищевказані недоліки заяви унеможливлюють відкриття провадження по справі та заявнику необхідно усунути недоліки зазначені в ухвалі суду.

Таким чином, згідно зі ст.185ЦПКУкраїни суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

За вказаних обставин, заяву слід залишити без руху та надати заявнику строк для усунення зазначених в ухвалі суду недоліків.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. ст.175,177, 185 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), Державна Казначейська служба України, Підприємство об`єднання громадян Науково-дослідний виробничий центр «Промелектротехпостач» Всеукраїнської організації інвалідів «Спілка організації інвалідів України», Науково-дослідний виробничий центр «Безпеки і охорони праці» Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», про заміну сторони у виконавчому провадженні - залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали про залишення заяви без руху.

Копію ухвали про залишення заяви без руху надіслати заявнику.

У разі невиконання вимог цієї ухвали у встановлений строк, заяву вважати неподаною та повернути заявнику зі всіма доданими до неї матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. І. Окладнікова

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення24.05.2024
Оприлюднено27.05.2024
Номер документу119256080
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —191/983/22

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Окладнікова О. І.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Костеленко Я. Ю.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Костеленко Я. Ю.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Постанова від 15.08.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Новікова Г. В.

Постанова від 15.08.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Новікова Г. В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Новікова Г. В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Новікова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні