Ухвала
від 06.05.2024 по справі 466/1288/22
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №466/1288/22 Головуючий у 1 інстанції:Невойт П.С.

Провадження №22-ц/811/1339/24 Доповідач в 2-й інстанції:Левик Я. А.

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

06 травня 2024 року м. Львів

Львівський апеляційний суд в складі судді Левика Я.А., перевіривши матеріали цивільної справи за апеляційною скаргою поданої від імені ОСОБА_1 на рішення Шевченківського районного суду м. Львова від 31 січня 2024 року у справі за позовом органу опіки та піклування Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа ліцей «Просвіта» Львівської міської ради про позбавлення батьківських прав, -

в с т а н о в и в :

30 квітня 2024 року до Львівського апеляційного суду надійшли матеріали справи разом з апеляційною скаргою поданою від імені ОСОБА_1 на рішення Шевченківського районного суду м. Львова від 31 січня 2024 року.

З матеріалів справи вбачається, що вказана апеляційна скарга була надіслана до Шевченківського районного суду м. Львова через засоби електронної пошти.

Згідно ст. 355 ЦПК України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Відповідно до змісту ч.3 ст. 356 ЦПК України, апеляційна скарга підписується особою, яка її подає, або представником такої особи.

Згідно ч. 3 ст. 43 ЦПК України, документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 7 ст. 43 ЦПК України, у разі подання до суду документів в електронній формі учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Згідно ч. 8 ст. 43 ЦПК України , якщо документиподаються учасникамисправи досуду абонадсилаються іншимучасникам справив електроннійформі,такі документискріплюються електроннимпідписом учасникасправи (йогопредставника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Пунктами 12, 32 частини першої статті 1 Закону України «Про електронні довірчі послуги» визначено, що електронний підпис це електронні дані, які додаються підписувачем до інших електронних даних або логічно з ними пов`язуються і використовуються ним як підпис; підписувач фізична особа, яка створює електронний підпис.

Частинами першою, другою статті 6, частиною першою статті 7 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» передбачено, що для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа. Оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов`язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги».

Зважаючи на те, що апеляційна скарга подана до суду першої інстанції на електронну пошту, а не до суду апеляційної інстанції, відтак не можливо однозначно встановити чи апеляційна скарга підписана із застосуванням електронного цифрового підпису.

Також, у порушення п. 3 ч.2 ст. 356 ЦПК України в апеляційній скарзі не зазначена третя особа, а саме третя особа ліцей «Просвіта» Львівської міської ради та його місце знаходження.

Окрім цього, особою, що подала скаргу не сплачено судового збору у встановленому законом порядку за її подання, а також не додано доказів, які б свідчили про її звільнення від сплати судового збору.

Так, апеляційна скарга може бути прийнята до розгляду за умови сплати:

- судового збору згідно пп. 6, п 1, ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» (чинного на момент подання апеляційної скарги) в розмірі 2977,20грн. (150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, враховуючи наявність однієї майнової вимоги та однієї немайнової вимоги) за такими реквізитами:

Найменування суду:Львівський апеляційний суд

Адреса суду:79008, м.Львів-8, пл. Соборна, 7

Отримувач коштів:УК у Личаківському районі м. Львова

(Личаківський) 22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ): 38008294

Банк отримувача:Казначейство України (ЕАП)

Код банку отримувача (МФО): 899998

Рахунок отримувача:UA808999980313131206080013954

Код класифікації доходів бюджету: 22030101

Призначення платежу: Судовий збір,за позовом


(ПІБчи назваустанови,організації позивача),Львівський апеляційнийсуд(назвасуду,де розглядаєтьсясправа)

При заповненні платіжного документа у графі «Код платника» платником судового збору юридичною особою зазначається код ЄДРПОУ, а платником фізичною особою ідентифікаційний код, а при його відсутності, у зв`язку з релігійними переконаннями, зазначаються його паспортні дані.

Враховуючи вказане, апеляційну скаргу слід залишити без руху для усунення вказаних вище недоліків, а саме для подання нової належним чином підписаної апеляційної скарги, яка б за своєю формою та змістом відповідали ст. 356 ЦПК України із кількістю її копій відповідно до кількості учасників у справі; сплати судового збору за подання скарги у відповідності до вимог закону за вказаними вище реквізитами, або подання суду доказів які б свідчили про її звільнення від сплати судового збору.

Особу, що подала скаргу слід попередити про те, що у випадку невиконання вимог цієї ухвали апеляційна скарга буде вважатись неподаною та їй повернута.

Оригінал квитанції, що підтверджує сплату судового збору, або докази звільнення від сплати судового збору та інші документи на виконання вимог ухвали, необхідно у визначений строк подати Львівському апеляційному суду.

Керуючись ст.ст. 185, 357 ЦПК України, -

у х в а л и в :

апеляційну скаргу поданої від імені ОСОБА_1 на рішення Шевченківського районного суду м. Львова від 31 січня 2024 року залишити без руху.

Надати особі, що подала скаргу строк для усунення недоліків апеляційної скарги десять днів з дня отримання копії даної ухвали.

У випадку невиконання вимог ухвали у встановлений строк апеляційна скарга буде вважатись неподаною та повернена особі, яка її подала.

Суддя Я.А. Левик

СудЛьвівський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено27.05.2024
Номер документу119262510
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —466/1288/22

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Рішення від 31.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 16.06.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 28.03.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні