Ухвала
від 20.05.2024 по справі 300/3214/24
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

"20" травня 2024 р.справа № 300/3214/24

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Шумея М.В. розглянувши у письмовому провадженні заяву про закриття провадження в адміністративній справі за позовом Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до ТзОВ "ВАНДРА РАГЗ ТКАЦЬКЕ АТЕЛЬЄ" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені

В С Т А Н О В И В:

На розгляді в Івано-Франківському окружному адміністративному суді перебуває адміністративна справа Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до ТзОВ "ВАНДРА РАГЗ ТКАЦЬКЕ АТЕЛЬЄ" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 30.04.2024 відкрито провадження в даній адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження.

02.05.2024 року на адресу суду від Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю надійшла заява про повернення позовної заяви.

07.05.2024 року через систему "Електронний суд" від ТзОВ "ВАНДРА РАГЗ ТКАЦЬКЕ АТЕЛЬЄ" до суду надійшло клопотання про зупинення розгляду справи, оскільки відповідач добровільно виконав обов`язок зі сплати адміністративно-господарських санкцій та пені.

17.05.2024 року від Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю надійшла заява про закриття провадження в адміністративній справі та відшкодування із відповідача судових витрат.

Розглянувши подану заяву про закриття провадження у справі, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини 1 статті 189 КАС України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Так, судом встановлено, що ТзОВ "ВАНДРА РАГЗ ТКАЦЬКЕ АТЕЛЬЄ" добровільно сплачено адміністративно-господарські санкції та пеню, що підтверджується банківською випискою та платіжною інструкцією від 30.04.2024 року № 6162.

Згідно частини 3 статті 189 КАС України, зокрема про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

Відповідно до частини 1 пункту 2 статті 238 КАС України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Згідно частини 2 статті 239 КАС України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

На підставі вищенаведеного, суд дійшов висновку, що заява позивача про відмову від позову не суперечить закону, не порушує чиїх-небудь прав, свобод або інтересів, а відтак суд приймає відмову від адміністративного позову наслідком чого є закриття провадження у справі.

Щодо стягнення з відповідача на користь позивача судових витрат, суд зазначає наступне.

Статтею 140 КАС України встановлено, якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

Як встановлено судом з матеріалів адміністративної справи ТзОВ "ВАНДРА РАГЗ ТКАЦЬКЕ АТЕЛЬЄ" кошти по сплаті адміністративно-господарських санкцій та пені були сплачені 30.04.2024 року, після подання позовної заяви Івано-Франківським обласним відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Отже, суд приходить до висновку, що заява Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про закриття провадження в адміністративній справі та відшкодування із відповідача судових витрат, підлягає до задоволення.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 157, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про закриття провадження в адміністративній справі та відшкодування із відповідача судових витрат - задоволити.

Провадження у адміністративній справі № 300/3214/24 за позовом Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до ТзОВ "Вандра Рагз Ткацьке Ательє" про стягнення " про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені.

Стягнути з ТзОВ "Вандра Рагз Ткацьке Ательє" на користь Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю сплачену суму судового збору у розмірі 3 028,00 гривень.

Відповідно до статей 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо справу розглянуто в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційні скарги подаються учасниками справи безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Суддя Шумей М.В.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено27.05.2024
Номер документу119268506
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо праці, зайнятості населення, у тому числі зайнятості населення, з них зайнятості осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —300/3214/24

Ухвала від 20.05.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 30.04.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні