Постанова
від 04.10.2010 по справі 2а-5107/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И м. Миколаїв.

04.10.2010 р. Спр ава № 2а-5107/10/1470

Розглянувши у відкрито му судовому засіданні справу

за позовом державної по даткової інспекції (ДПІ) у Цен тральному районі м. Миколаєв а,

до товариства з обмежен ою відповідальністю (ТОВ) "Охо ронні системи МК", м.Миколаїв,

про стягнення податков ого боргу.

Головуючий суддя Середа О. Ф .,

секретар судового засідання Мотельчу к А.В.

ПРЕДСТАВНИКИ:

від позивача - Федорін ський Є.А.

відповідач у судове засіда ння не з»явився.

ДПІ у Центральному район і м. Миколаєва пред' явлено п озов про стягнення з ТОВ "Охор онні системи МК" податкової з аборгованості в сумі 2 069 грн. 57 к оп.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав повністю.

Ухвала суду від 03.08.2010 р. про від криття провадження у справі та призначення попереднього судового засідання на 22.09.2010 р., я ка відповідачу була надіслан а за адресою (вул.Чкалова, 100, к в.12, м.Миколаїв, 54055), поштовим п овідомленням повернута з від міткою про «закінчення строк у зберігання»». З наданих поз ивачем матеріалів вбачаєтьс я, що адреса відповідача не зм інювалась. Отже, судом здійсн ені усі дії щодо належного по відомлення відповідача про д ату, час і місце розгляду спра ви.

Суд вважає, що справа може б ути розглянута по суті на під ставі наявних у справі доказ ів, а відсутність повноважно го представника відповідача , відповідно до ст. 128 КАС Україн и, не перешкоджає вирішенню с пору.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи суд, встан овив наступне.

Відповідно до статті 9 Зако ну України ”Про систему опод аткування” відповідач по спр аві є платником податків і зб орів.

Згідно п.4.1 ст.4 Закону Україн и «Про порядок погашення зоб ов' язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами»відпо відач самостійно обчислював суму податкового зобов' яза ння по сплаті податку на дода ну вартість, але своєчасно їх не перерахував до бюджету.

Як вбачається із матеріалі в справи відповідач має пода ткову заборгованість перед б юджетом за 2009 рік по сплаті под атку на додану вартість на су му 2 563 грн., що підтверджується податковою декларацією № 138976 в ід 18.01.2010 р. Враховуючи суму пере плати на особовому рахунку в ідповідача сума податкового боргу позивачем зменшена до 2 069 грн. 57 коп.

Відповідно до пункту 5.1. стат ті 5 Закону України ”Про поряд ок погашення зобов' язань пл атників податків перед бюдже тами та державними цільовими фондами” податкове зобов' я зання є узгодженим, оскільки було самостійно обчислене в ідповідачем у податковій дек ларації.

Відповідно до п.п. 6.2.1 п.6.2 ст. 6 За кону України ”Про порядок по гашення зобов' язань платни ків податків перед бюджетами та державними цільовими фон дами” у разі, коли платник под атків не сплачує узгоджену с уму податкових зобов' язань у встановлені строки, податк овий орган надсилає такому п латнику податків податкові в имоги. Так, ДПІ у Центральному районі м.Миколаєва відповід ачу було надіслано корінець першої податкової вимоги від 02.02.2010 р. № 1/192 та корінець другої п одаткової вимоги від 09.03.2010 р. № 2/4 12.

Згідно приписів підпункту 5.4.1. пункту 5.4. статті 5 Закону Укр аїни ”Про порядок погашення зобов' язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами” уз годжена сума податкового зоб ов' язання, не сплачена плат ником податків у визначені с троки, вважається сумою пода ткового боргу платника подат ків.

Відповідач у встановленом у порядку вимоги ДПІ у Центра льному районі м.Миколаєва пр о сплату боргу не оскаржив, з аборгованість у сумі 2 069 грн. 57 к оп. не сплатив.

Відповідно із вимогами ч. 4 ст. 94 КАС України, судові витра ти з відповідача не стягують ся.

Враховуючи, що суми подат кового зобов' язання, що є пр едметом судового розгляду, є узгодженими у розумінні Зак ону України “Про порядок пог ашення зобов' язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами”, позовні вимоги підляга ють задоволенню.

Керуючись статтями 158, 160 -163 КАС України, адміністратив ний суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повн істю.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Охо ронні системи МК" (м.Миколаїв,і дентифікаційний номер 2146209640 ) на користь державного бюдж ету в особі Новобузької Міжр айонної державної податково ї інспекції в Миколаївській області (м.Новий Буг, вул.Гагар іна, 7, Миколаївська область, 5560 0, код ЄДРПОУ 34543156) податковий бо рг в сумі 274 грн. 92 коп. (двісті сі мдесят чотири гривні 92 копійк и).

Постанова набирає законн ої сили після закінчення 10-ден ного строку з дня проголошен ня/отримання постанови, якщо протягом цього часу не буде п одано апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили постанови за наслідками апе ляційного провадження.

Порядок та строки апеляц ійного оскарження визначені ст. 186 КАС України.

Апеляційна скарга подаєть ся до Одеського апеляційного адміністративного суду чере з Миколаївський окружний адм іністративний суд. Копія апе ляційної скарги одночасно на дсилається особою, яка її под ає, до Одеського апеляційног о адміністративного суду.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга, подана після закінчення встановлен их строків залишається без р озгляду, якщо суд апеляційно ї інстанції за заявою особи, я ка її подала, не знайде підста в для поновлення строку.

Виконавчий лист у відпові дності зі ст.258 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни видається за заявою поз ивача після набрання законно ї сили рішенням адміністрати вного суду.

Головуючий суддя

О. Ф. Середа

Дата ухвалення рішення04.10.2010
Оприлюднено03.11.2010
Номер документу11928791
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5107/10/1470

Ухвала від 13.10.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Середа О. Ф.

Ухвала від 05.10.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Середа О. Ф.

Постанова від 04.10.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Середа О. Ф.

Ухвала від 03.08.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Середа О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні