Ухвала
від 27.05.2024 по справі 574/448/24
БУРИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 574/448/24

Провадження № 2/574/209/2024

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

27 травня 2024 року м.Буринь

Суддя Буринського районного суду Сумської області Гук Т.Р. перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , яка підписана представником адвокатом Спасьоненко Олександром Володимировичем до Буринської міської ради Сумської області про визнання права засновника селянського (фермерського) господарства,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 , через свого представника адвоката Спасьоненка О.В. звернувся до Буринського районного суду Сумської області із позовною заявою до Буринської міської ради Сумської області про визнання права засновника селянського (фермерського) господарства.

Вказана позовна заява підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч. 1ст. 177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Однак, при подачі позовної заяви представником позивача не надано копії усіх документів, доданих до позовної заяви, відповідно до кількості учасників справи, зокрема копії свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, копії довіреності від 26.10.2023 року та копії витягу №51358446.

Частиною 2 ст.190 ЦПК України передбачено, що одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Таким чином, у разі відкриття провадження у даній справі саме на суд покладається обов`язок направлення копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу.

Разом з тим, суд позбавлений можливості направити відповідачу копію позовної заяви разом з копіями всіх документів, що додаються до неї, через відсутність частини додатків.

У зв`язку з викладеними вище недоліками позовна заява підлягає залишенню без руху, а позивачу слід надати строк, який становить 5 днів з дня вручення копії даної ухвали, для усунення зазначених недоліків, шляхом надання суду копій вищевказаних документів (додатків) відповідно до кількості учасників справи.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 , яка підписана представником адвокатом Спасьоненко Олександром Володимировичем до Буринської міської ради Сумської області про визнання права засновника селянського (фермерського) господарства залишити без руху.

Надати позивачу строк 5 (п`ять) днів з дня отримання копії даної ухвали для усунення зазначених в ній недоліків.

Роз`яснити, що в разі невиконання вказаних в ухвалі вимог, позовна заява буде вважатись неподаною та буде повернута позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Т.Р. Гук

СудБуринський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення27.05.2024
Оприлюднено29.05.2024
Номер документу119291384
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —574/448/24

Ухвала від 19.06.2024

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Гук Т. Р.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Гук Т. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні