Ухвала
від 27.05.2024 по справі 340/1545/19
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про залишення заяви без руху

27 травня 2024 року м. Кропивницький Справа № 340/1545/19

Кіровоградський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Петренко О.С., розглянувши в порядку письмового провадження розглянувши заяву про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання в справі

за позовом: Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області, вул. Пашутінська,1, м. Кропивницький, 25015

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Дізай", с. Троянове, Новомиргородський район, Кіровоградська область,26014

про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області звернулось до суду з позовом, в якому просить до повного усунення порушень вимог пожежної безпеки застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до відповідача у вигляді зупинення роботи (експлуатації) будівель:

- зерноскладу (металевого ангару), розташованого за адресою: Кіровоградська область, Новомиргородський район, с. Троянове, вул. Шевченка,63;

- зерноскладу (металевого ангару), розташованого за адресою: Кіровоградська область, Новомиргородський район, с. Троянове, вул. Шевченка,64;

- будівлі тракторної бригади, розташованої за адресою: Кіровоградська область, Новомиргородський район, с. Троянове, вул. Шевченка,65 шляхом заборони їх використання (експлуатації) ТОВ "Агро Дізай" та опечатування (опломбування) вхідних дверей (воріт, хвірток) до вказаних будівель.

25.10.2019 року Кіровоградським окружним адміністративним судом прийнято рішення у справі, яким позовні вимоги задоволено (а.с.54-59).

23.05.2024 на адресу суду від Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області надійшла заява про видачу дублікату виконавчого документу та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання (вх.№13583/24 від 23.05.2024).

Відповідно до п.18.4 Перехідних положень КАС України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Заявником не додано до заяви документ про сплату судового збору.

Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2024 рік" прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 3028,00 грн.

Отже, сума судового збору за видачу дубліката виконавчого документа становить 90,84 грн.

Разом з тим, КАС України не врегульовані питання щодо наслідків подання заяви про видачу дубліката виконавчого документа, яка не відповідає вимогам Закону.

Згідно з частиною шостою статті 7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону).

Відтак, суд вважає за необхідне у даному випадку застосувати аналогію закону-положення частин першої, другої статті 169 КАС України, якими визначено, що у разі подання позовної заяви без додержання встановлених Кодексом вимог, така заява залишається без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Отже, несплата судового збору за подання заяви про видачу дубліката виконавчого документа має наслідком залишення судом такої заяви без руху та надання заявнику строку для усунення цього недоліку - десять днів з дня вручення цієї ухвали.

З огляду на зазначене, суд дійшов висновку, що заява про видачу дубліката виконавчого листа у справі №340/1545/19 підлягає залишенню без руху.

Заявнику необхідно усунути зазначені недоліки заяви шляхом подання (надіслання) до суду оригіналу документа про сплату судового збору в сумі 90,84грн.

На підставі викладеного, керуючись ст. 248, 376, пунктом 18.4 частини 18 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області про видачу дублікату виконавчого документу та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання - залишити без руху.

Встановити заявнику строк для усунення недоліків - десять днів з дня вручення цієї ухвали.

Роз`яснити, що у випадку не усунення недоліків у встановлений судом строк заяву про видачу дубліката виконавчого листа буде повернуто заявнику без розгляду.

Копію ухвали надіслати особі, яка подала заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду О.С. ПЕТРЕНКО

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.05.2024
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу119338183
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності, з них дозвільної системи, нагляду (контролю), реалізації держ-ї регуляторної політики у сфері госп-ї д-ті; ліцензування видів господарської д-ті; розроблення і застосування національних стандар., технічних регламентів та процедур оцінки відповідності

Судовий реєстр по справі —340/1545/19

Ухвала від 17.06.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. ПЕТРЕНКО

Ухвала від 04.06.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. ПЕТРЕНКО

Ухвала від 27.05.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. ПЕТРЕНКО

Рішення від 25.10.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

Ухвала від 25.10.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

Ухвала від 25.07.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

Ухвала від 27.06.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні