Ухвала
від 28.05.2024 по справі 947/14179/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/14179/24

Провадження № 1-кс/947/7194/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.05.2024 року м. Одеса

Слідчий суддя Київського районного суду міста Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «В АГРО», ТОВ «Агровєра», ТОВ «Новотех-термінал», ТОВ «Вет Трейд» про скасування арешту майна,

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «В АГРО», ТОВ «Агровєра», ТОВ НОвотех-термінал», ТОВ «Вет Трейд» про скасування арешту майна вилучені під час огляду з 30.04.2024 по 01.05.2024 року за адресою: АДРЕСА_1 .

Дослідивши клопотання про скасування арешту майна, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ч. 1 ст. 172 КПК України, клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, судом не пізніше двох днів з дня його надходження до суду, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, і за наявності - також захисника, законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження. Неприбуття цих осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Згідно ч. 1 ст.174КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Слідчий суддя зазначає, що до клопотання про скасування арешту майна заявником не долучено копію ухвали, на підставі якої слідчим суддею було накладено арешт, а тому слідчий суддя позбавлений можливості встановити правову підставу та мету застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді арешту майна та можливість встановити в рамках якого кримінального провадження було накладено арешт на майно.

Крім того, Відповідно до ст. 64-2 КПК України третя особа, щодо майна якої вирішується питання про арешт, має права та обов`язки, передбачені цим Кодексом для підозрюваного, обвинуваченого, в частині, що стосуються арешту майна. Третя особа, щодо майна якої вирішується питання про арешт, повідомляється про прийняті процесуальні рішення в кримінальному провадженні, що стосуються арешту майна, та отримує їх копії у випадках та в порядку, встановлених цим Кодексом.

Представником третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, може бути:

особа, яка у кримінальному провадженні має право бути захисником;

керівник чи інша особа, уповноважена законом або установчими документами, працівник юридичної особи за довіреністю у випадку, якщо власником майна, щодо якого здійснюється арешт, є юридична особа.

Відповідно до ст. 50 КПК України повноваження захисника на участь у кримінальному провадженні підтверджуються:

1) свідоцтвом про право на зайняття адвокатською діяльністю;

2) ордером, договором із захисником або дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.

Дослідивши матеріали клопотання та додані до нього документи вбачається, що ОСОБА_3 надав суду ордери адвоката без зазначення юридичної особи інтереси якій він надає правову допомогу без заповнення номеру договору та його дати, підпису та дати складання дати ордеру.

При цьому, слідчий суддя роз`яснює, що заявник не позбавлений процесуальної можливості повторно ініціювати питання скасування арешту майна, попередньо долучивши відповідні матеріали, якими правова позиція заявника буде підтверджуватися.

Таким чином, керуючись ст.174 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «В АГРО», ТОВ «Агровєра», ТОВ «Новотех-термінал», ТОВ «Вет Трейд» про скасування арешту майна,про скасування арешту майна повернути особі, яка з ним звернулася.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення28.05.2024
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу119345175
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про скасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —947/14179/24

Ухвала від 04.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тішко Д. А.

Ухвала від 04.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тішко Д. А.

Ухвала від 29.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тішко Д. А.

Ухвала від 22.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тішко Д. А.

Ухвала від 28.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тішко Д. А.

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тішко Д. А.

Ухвала від 22.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тішко Д. А.

Ухвала від 14.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тішко Д. А.

Ухвала від 14.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тішко Д. А.

Ухвала від 14.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тішко Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні