Ухвала
від 29.05.2024 по справі 606/969/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 606/969/17Головуючий у 1-й інстанції Провадження № 22-з/4817/54/24 Доповідач - Костів О.З.Категорія -

У Х В А Л А

29 травня 2024 р. м. Тернопіль

Суддя Тернопільського апеляційного суду Костів О.З. розглянувши заяву представника Микулинецької селищної ради - Слободяна Івана Васильовича про відвід судді Гірського Б.О. від участі в розгляді цивільної справи за апеляційною скаргою Микулинецької селищної ради Тернопільського району Тернопільської області на заочне рішення Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 05.11.2020 року у цивільній справі за позовом приватного підприємства "Гарт Плюс" до Тернопільської обласної державної адміністрації, ОСОБА_1 про визнання права власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Тернопільського апеляційного суду знаходиться дана цивільна справа.

23 травня 2024 року через систему "Електронний суд" представник Микулинецької селищної ради - Слободян Іван Васильович подав заяву, в якій просив відвести від участі у даній справі суддю Гірського Б.О .

Заяву обґрунтовано тим, що постановою Верховного Суду від 27 листопада 2019 року ухвалу Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 14 серпня 2017 року у частині закриття провадження у справі за позовом приватного підприємства «Гарт Плюс» до Тернопільської обласної державної адміністрації про визнання права власності на земельну ділянку та ухвалу Апеляційного суду Тернопільської області від 19 жовтня 2017 року в частині залишення без змін ухвали суду першої інстанції - скасовано. При розгляді даної справи брав участь суддя Гірський Б.О., тому відповідно до ст. 37 ЦПК України останній не може брати участі при розгляді даної справи.

Ухвалою Тернопільського апеляційного суду від 27 травня 2024 року відвід, заявлений представником Микулинецької селищної ради - Слободяном І.В. судді Гірському Б.О. визнано необґрунтованим.

Передано заяву представника Микулинецької селищної ради - Слободяна І.В. про відвід судді Гірського Б.О., для автоматизованого розподілу у відповідності до ч. 1 ст. 33 ЦПК України з метою визначення судді для її розгляду.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28 травня 2024 року вказану справу розподілено судді Костіву О.З.

У задоволенні заяви про відвід слід відмовити з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 3 ст. 37 ЦПК України суддя, який брав участь у вирішенні справи в суді апеляційної інстанції, не може брати участі у розгляді цієї самої справи в судах касаційної або першої інстанції, а також у новому розгляді справи після скасування ухвали чи рішення суду апеляційної інстанції.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13 лютого 2024 року визначено наступний склад суду для розгляду даної справи: головуючий суддя (суддя-доповідач) - Хома М.В., склад колегії суддів - Гірський Б.О., Храпак Н.М.

З матеріалів справи вбачається, що ухвалою Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 14 серпня 2017 року провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Тернопільської обласної державної адміністрації, третя особа ПП "Гарт Плюс" про визнання права власності на земельну ділянку та за позовом ПП "Гарт Плюс" до Тернопільської обласної державної адміністрації, ОСОБА_1 про визнання права власності на земельну ділянку - закрито.

Ухвалою Апеляційного суду Тернопільської області від 19 жовтня 2017 року ухвалу Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 14 серпня 2017 року в частині закриття провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Тернопільської обласної державної адміністрації, третя особа ПП "Гарт Плюс" про визнання права власності на земельну ділянку та за позовом третьої особи ПП "Гарт Плюс" до ОСОБА_1 про визнання права власності на земельну ділянку скасовано та направлено справу для продовження розгляду до суду першої інстанції. Ухвалу Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 14 серпня 2017 року в частині закриття провадження у справі за позовом третьої особи ПП "Гарт Плюс" до Тернопільської обласної державної адміністрації про визнання права власності на земельну ділянку - залишено без змін.

Постановою Верховного Суду від 27 листопада 2019 року у даній справі (провадження №61-7814св18) касаційні скарги ПП "Гарт Плюс" задоволено частково. Ухвалу Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 14 серпня 2017 року у частині закриття провадження у справі за позовом приватного підприємства «Гарт Плюс» до Тернопільської обласної державної адміністрації про визнання права власності на земельну ділянку та ухвалу Апеляційного суду Тернопільської області від 19 жовтня 2017 року в частині залишення без змін ухвали суду першої інстанції скасовано. Справу в частині позовних вимог приватного підприємства «Гарт Плюс» до Тернопільської обласної державної адміністрації, ОСОБА_1 про визнання права власності на земельну ділянку направлено для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Із ухвали Апеляційного суду Тернопільської області від 19 жовтня 2017 року (скасована постановою Верховного Суду від 27 листопада 2019 року) вбачається, що вона постановлена наступним складом суду: головуючий суддя - Ходоровський М.В., судді - Загорський О.О., Щавурська Н.Б.

Враховуючи, що суддя Гірський Б.О. не брав участь при постановленні ухвали Апеляційного суду Тернопільської області від 19 жовтня 2017 року, яка була в подальшому скасована постановою Верховного Суду від 27 листопада 2019 року, а постановлені у даній справі інші судові рішення, при ухваленні яких брав участь суддя Гірський Б.О., не були скасовані, тому передбачені ст. 37 ЦПК України підстави для відводу судді Гірського Б.О. відсутні.

За таких обставин, у задоволенні заяви представника Микулинецької селищної ради - Слободяна І.В. слід відмовити.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 37, 40 ЦПК України, суд апеляційної інстанції,

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви представника Микулинецької селищної ради - Слободяна Івана Васильовича про відвід судді Гірського Б.О. від участі в розгляді цивільної справи за апеляційною скаргою Микулинецької селищної ради Тернопільського району Тернопільської області на заочне рішення Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 05.11.2020 року у цивільній справі за позовом приватного підприємства "Гарт Плюс" до Тернопільської обласної державної адміністрації, ОСОБА_1 про визнання права власності на земельну ділянку - відмовити.

Ухвала апеляційного суду набирає чинності негайно і оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Суддя Тернопільського

апеляційного суду Костів О.З.

СудТернопільський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення29.05.2024
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу119348128
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —606/969/17

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Рішення від 08.09.2021

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Малярчук В. В.

Постанова від 02.06.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Ухвала від 12.04.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні