Ухвала
від 29.05.2024 по справі 444/2101/24
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/2101/24

Провадження № 2-о/444/103/2024

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

29 травня 2024 року суддя Жовківського районного суду Львівської області Оприск З. Л., вивчивши матеріали заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , органу опіки та піклування Рава-Руської міської ради, про встановлення факту,

ВСТАНОВИВ :

До суду надійшла дана заява.

Відповідно до ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

У відповідності до ч. 1, п.п. 1.1. ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Ставки судового збору (серед інших) встановлюються у таких розмірах: за подання до суду заяви у справах окремого провадження фізичною особою - 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином заявник за подання даної заяви про встановлення факту, що подана в порядку окремого провадження, повинен був сплатити судовий збір в розмірі 605,60 грн.

Однак заявником до даної заяви не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документів, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Таким чином дана заява не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України.

Вказані недоліки необхідно усунути шляхом подання до суду документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документів, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин дану заяву потрібно залишити без руху та надати заявнику строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 177, 185, 294, 353, 354 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ :

Заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , органу опіки та піклування Рава-Руської міської ради, про встановлення факту залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків 10 (десять) днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Копію даної ухвали направити заявнику для виконання.

В разі невиконання вимог судді про усунення недоліків в наданий строк, відповідно до вимог ст. 185 ЦПК України, заява буде вважатись неподаною та повернута заявнику зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Оприск З. Л.

СудЖовківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення29.05.2024
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу119348991
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —444/2101/24

Ухвала від 23.07.2024

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Оприск З. Л.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Оприск З. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні