Ухвала
від 28.05.2024 по справі 398/6199/23
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/6199/23

провадження №: 2/398/1016/24

УХВАЛА

Іменем України

"28" травня 2024 р. м. Олександрія

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Дубровської Н.М., з участю секретаря судового засідання Тараненко А.Р., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Олександрії цивільну справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , АТ "Державний Ощадний Банк України" з участю 3-х осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору : Першої Олександрійської державної нотаріальної контори Кіровоградської області, Кропивницька міська державна нотаріальна контора №1 про зняття арешту з нерухомого майна.

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області з позовною заявою, посилаючись на те, що він є співвласником будинку за адресою : АДРЕСА_1 на підставі договору міни від 04.03.1998 року, який посвідчений приватним нотаріусом Бендеровою Л.А. Олександрійськогоміського нотаріального округу, який зареєстровано у реєстрі за № 1248.

Також співласниками будинку є ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7

24.12.2015 року один із співвласників помер, що підтверджується свідоцтвом про смерть №1258 серія НОМЕР_1 . Спадкоємцем після смерті ОСОБА_7 є йоого дружина ОСОБА_6 відповідно до свідоцтва про право на спадщину за законом від 18.10.2023 року, яке посвідчене державним нотаріусом Першої Олександрійської державної нотаріальної контори Кіровоградської області Півняк Н.С., ЯКЕ ЗАРЕЄСТРОВАНЕ В РЕЄСТРІ ЗА № 1-352, спадкова справа № 253-2016.

Таким чином, на сьогоднішній день співвласниками вищезазначеного будинку є: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Позивач, маючи намір продати сврю частку будинку звернувся до нотаріуса , який зробив витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та дізнався, що на будинок накладено арешти.

Відповідачі в судове засідання не з`явилися про розгляд справи були повідомлені належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Представник позивача надіслав до канцелярії суду клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору та про розгляд справи за відсутності позивача та представника.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, задовольнити та залучити до участі в справі ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 тел. НОМЕР_2 );

ОСОБА_6 ( місцезнаходження : АДРЕСА_3 , тел. НОМЕР_3 );

ОСОБА_4 (місцезнаходження : АДРЕСА_4 тел. НОМЕР_4 ).

В зв`язку з залученням до участі у справі третіх осіб судове засідання слід відкласти.

Керуючись ст.ст. 53, 261 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору- задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , АТ "Державний Ощадний Банк України" з участю 3-х осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору : Першої Олександрійської державної нотаріальної контори Кіровоградської області, Кропивницька міська державна нотаріальна контора №1 про зняття арешту з нерухомого майна, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору :

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 тел. НОМЕР_2 );

ОСОБА_6 ( місцезнаходження : АДРЕСА_3 , тел. НОМЕР_3 );

ОСОБА_4 (місцезнаходження : АДРЕСА_4 тел. НОМЕР_4 ).

Відкласти судове засідання на 16.08.2024 року о 10 год. 00 хв., яке відбудеться в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області (Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Першотравнева, 30, зал судових засідань № 1).

Роз`яснити третім особам, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 щодо позову або протягом п`яти днів з дня отримання відзиву пояснення щодо відзиву разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачам, та документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити третім особам, що копія пояснень з доданими до них документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, третім особам,які незаявляють самостійних вимог щодо предмета спору, разом з ухвалою надіслати копію позовної заяви разом з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://od.kr.court.gov.ua/sud1118/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Дубровська Н.М.

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення28.05.2024
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу119352469
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —398/6199/23

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Дубровська Н. М.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Дубровська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні