Ухвала
від 14.02.2024 по справі 197/70/24
ШИРОКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 197/70/24

провадження № 2/197/461/24

ШИРОКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

14 лютого 2024 року с-ще Широке

Суддя Широківського районного суду Дніпропетровської області Шевченко О.В., розглянувши позовну заяву керівника Криворізької південної окружної прокуратури в інтересах держави в особі управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Дніпропетровській області до ОСОБА_1 , третя особа Широківська селищна рада Криворізького району Дніпропетровської області, про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення,

ВСТАНОВИЛА:

Керівник Криворізької південної окружної прокуратури звернувся до суду з вищевказаною позовною заявою.

Позовна заява подана з додержанням вимог, викладених у статтях175,177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 3ст. 274 ЦПК Українипри вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо, кількість сторін та інших учасників справи, чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес, думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Справа підсудна Широківському районному суду Дніпропетровської області, а тому позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі і призначити дату, час і місце підготовчого засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Керуючись ст. ст.187,274 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою керівника Криворізької південної окружної прокуратури (місцезнаходження: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Свято-Миколаївська, 27) в інтересах держави в особі управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Дніпропетровській області (місцезнаходження: Дніпропетровська область, м. Дніпро, пров. Добровольців, 15) до ОСОБА_1 (який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ), третя особа Широківська селищна рада Криворізького району Дніпропетровської області (місцезнаходження: Дніпропетровська область, Криворізький район, с-ще Широке, вул. Соборна, 107). Про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Розгляд справи провести в порядкузагального позовного провадження.

Підготовче засідання у цій справі призначити на 17.06.2024 о 14:00 год в с-щі Широке Криворізького району Дніпропетровської області, вул. Соборна, б. 86, залі № 3 (2-й поверх у приміщенні Широківського районного суду Дніпропетровської області).

Відповідачу встановити п`ятнадцятиденний строк для подачівідзивуна позовну заяву з моменту вручення йому копії цієї ухвали. Відзив разом із додатками до нього направляються відповідачем до суду разом із підтвердженням відправлення такого відзиву із доданими до нього додатками іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд, згідно з вимогами ч. 8 ст. 178 та ч. 2 ст. 191 ЦПК України, розгляне справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява, відзив, відповідь на відзив, заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення, зазначенням його прізвища, ініціалів, написом «Згідно з оригіналом».

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникамсправи, авідповідачу,третій особі, крімтого, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Інформацію щодо розгляду справи сторони можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://shk.dp.court.gov.ua/sud0445/gromadyanam/csz/.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ О.В.ШЕВЧЕНКО

СудШироківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу119357403
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища

Судовий реєстр по справі —197/70/24

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні