Ухвала
від 29.05.2024 по справі 607/6815/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про витребування доказів

29.05.2024 Справа №607/6815/24 Провадження №2-о/607/292/2024

м. Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області у складі:

головуючої судді Марциновської І.В.,

за участю: секретаря судового засідання Хавщ Я.А.,

заявниці ОСОБА_1 ,

представника заявниці адвоката Беляєвої О.М.,

представника заінтересованої особи

Тернопільської міської ради Черніцького В.Р.,

під час розгляду у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області у порядку окремого провадження цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Тернопільська міська рада, Перша Тернопільська державна нотаріальна контора про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу

УСТАНОВИВ:

У провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває вказана вище цивільна справа.

У судовому засіданні 29.05.2024 заявниця ОСОБА_1 пояснила, що встановлення факту проживання однією сім`єю без шлюбу із ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , зумовлене необхідністю реалізації спадкових прав. Заявниця зазначила, що у ОСОБА_2 також є рідні брати та сестри, однак вони не приймали спадщину після смерті спадкодавця.

У судовому засіданні 29.05.2024 представник заявниці адвокат Беляєва О.М. заявила клопотання про витребування доказів, а саме про витребування від Першої Тернопільської державної нотаріальної контори витягу зі Спадкового реєстру про наявність (відсутність) заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У судовому засіданні 29.05.2024 представник заінтересованої особи Тернопільської міської ради Черніцький В.Р. при вирішенні клопотання про витребування доказів поклався на розсуд суду. При цьому зазначив, що встановлення інформації про наявність інших спадкоємців є необхідним для об`єктивного розгляду даної справи.

Заслухавши усне клопотання адвоката Беляєвої О.М., думку учасників справи, дослідивши матеріали цивільної справи, що стосуються питання про витребування доказів, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Частини 3, 4 ст. 294 ЦПК України визначають, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Відтак для повноти,всебічності таоб`єктивності розглядуданої справита зметою встановленнякола усіхзаінтересованих осібу данійсправі необхіднимє витребувати від Першої Тернопільської державної нотаріальної контори витяг зі Спадкового реєстру про наявність (відсутність) заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Також згідно з ч. 3 ст. 213 ЦПК України суд вважає за необхідне оголосити перерву у судовому засіданні на строк, необхідний для надходження витребуваних доказів до суду.

Керуючись ст. 12, 213, 258-261, 294, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання адвоката Беляєвої Олени Михайлівни задовольнити повністю.

Витребувати від Першої Тернопільської державної нотаріальної контори (вул. М.Коперника, буд. 1, м. Тернопіль), у строк до 17.06.2024, витяг зі Спадкового реєстру про наявність (відсутність) заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити,що особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали. Уразі неповідомленнясуду пронеможливість податидокази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Оголосити перерву у судовому засіданні до 19.06.2024 до 13 год. 50 хв.

Копію ухвали направити Першій Тернопільській державній нотаріальній конторі до виконання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя І. В. Марциновська

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення29.05.2024
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу119360577
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —607/6815/24

Ухвала від 03.09.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 02.08.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Рішення від 19.06.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Рішення від 19.06.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні