Ухвала
від 27.05.2024 по справі 732/126/24
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №732/126/24

провадження № 2-о/732/30/24

Ухвала

про проведення судового засідання

в режимі відеоконференції

27.05.2024 року м.Городня

Суддя Городнянського районного суду Чернігівської області Лиманська М.В., у цивільній справі за заявою за заявою Городнянського психоневрологічного інтернату (15100, Чернігівська область, м.Городня, вул.Шевченка,108-а) про визнання громадянки ОСОБА_1 недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна,

заінтересована особа: Городнянська міська рада Чернігівської області (місцезнаходження: вул. Троїцька, 13 м. Городня Чернігівської області ),

У С Т А Н О В И В :

Директор Городнянського психоневрологічного інтернату Редькович М.І. звернувся до суду із заявою, в якій просить визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановити та нею опіку та покласти виконання обов`язків опікуна на Городнянський психоневрологічний інтернат в особі директора інтернату.

Ухвалою судді від 26 січня 2024 рокувідкрито провадження у справі. Судове засідання, у справі призначено на 27 травня 2024 року на 16-00 год.

Ухвалою суду від 22 травня 2024 року Східному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги доручено захист прав особи, стосовно якої розглядається справа ОСОБА_1 .

Як убачається з доручення про надання безоплатної вторинної правничої допомоги від 24 травня 2024 року для надання безоплатної вторинної правничої допомоги ОСОБА_1 призначено адвоката Чікову Тетяну Анатоліївну.

27.05.2024 на адресу суду надійшло письмове клопотання адвоката Чікової Т.А., у якому вона просить суд здійснити розгляд справи шляхом проведення відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу EasyCon.com.ua., посилаючись на територіальну віддаленість суду від місця її роботи.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Заява про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межам приміщення суду подається учасником справи не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Суд приходить до висновку, що клопотання адвоката Чікової Т.А. підлягає задоволенню, оскільки воно ґрунтується на законі, а наведені нею доводи заслуговують на увагу.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИЛА:

Судове засідання у цивільній справі за заявою Городнянського психоневрологічного інтернату про визнання підопічної ОСОБА_1 недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна, яке призначено на 27 травня 2024 року, о 16 год. 00 хв., провести в режимі відеоконференціїз використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення„vkz.court.gov.ua.

Відеоконференція буде проведена за допомогою захищеної платформи „vkz.court.gov.ua, який може бути встановлений за вказаним у клопотанням логіном заявника.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити особам, щодо яких вирішено питання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Копію цієї ухвали направити ОСОБА_2 (на електронну адресу) для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.В.Лиманська

СудГороднянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення27.05.2024
Оприлюднено31.05.2024
Номер документу119362435
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —732/126/24

Рішення від 27.05.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Рішення від 27.05.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні