Ухвала
від 28.05.2024 по справі 909/488/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/488/24

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28.05.2024 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:

судді Рочняк О. В.

розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Промбіт Плюс" б/н від 17.05.2024 (вх.№4760/24 від 23.05.2024)

вул. Космічна, буд. 28 Б, м. Дніпро, 49000

ел.пошта: ukrenergo.ua@gmail.com

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Франко-Агротрейд"

юридична адреса: вул. Чорновола, буд. 7, офіс 213, м. Івано-Франківськ, 76018

фактична адреса: вул. Військових Ветеранів, буд.12, м. Івано-Франківськ, 76019

ел.пошта: zdb.trader@gmail.com

про стягнення 9 058 219 грн 29 коп. заборгованості

ВСТАНОВИВ: Товариство з обмеженою відповідальністю "Промбіт Плюс" звернулося до господарського суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Франко-Агротрейд" про стягнення 9 058 219 грн 29 коп. заборгованості, з яких: 2 456 783 грн 81 коп. - заборгованість за договором поставки №26102023-ПРОМБІТ ПЛЮС від 26.10.2023 та 6 601 435 грн 48 коп. - заборгованість за договором поставки №271023-ПРОМБІТ ПЛЮС від 27.10.2023.

Відповідно до ч. 5 ст. 6 ГПК України суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Електронний кабінет - це персональний кабінет (веб-сервіс чи інший користувацький інтерфейс) у підсистемі (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за допомогою якого особі, яка пройшла електронну ідентифікацію, надається доступ до інформації та сервісів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремих підсистем (модулів), у тому числі можливість обміну (надсилання та отримання) документами (в тому числі процесуальними документами, письмовими та електронними доказами тощо) між судом та учасниками судового процесу, а також між учасниками судового процесу. Електронна ідентифікація особи здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису чи інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу.

Згідно з ч. 6 ст. 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

За змістом п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Згідно з частинами 1, 2 статті 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Як встановлено судом, позовна заява ТОВ "Промбіт Плюс" не містить відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету та станом на день звернення до суду позивач не зареєстрував свого електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що у відповідно до ч.1 ст. 174 ГПК України є підставою для залишення поданої позовної заяви без руху.

З огляду на викладене, позовну заяву ТОВ "Промбіт Плюс" слід залишити без руху та встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви.

Згідно ч. 3 та ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись ст.ст. 6, 162, 174, 232-234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Промбіт Плюс" б/н від 17.05.2024 (вх.№4760/24 від 23.05.2024) залишити без руху.

Товариству з обмеженою відповідальністю "Промбіт Плюс" в десятиденний строк з дня вручення цієї ухвали усунути недоліки позовної заяви, а саме: зареєструвати свій електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі) за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua/.

Повідомити позивача, що в разі не усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 28.05.2024 та не підлягає оскарженню.

Суддя О.В. Рочняк

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення28.05.2024
Оприлюднено31.05.2024
Номер документу119363703
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг

Судовий реєстр по справі —909/488/24

Ухвала від 10.10.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 02.10.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 12.09.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 05.08.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 04.07.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 03.07.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 24.06.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 10.06.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 28.05.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні