Ухвала
від 29.05.2024 по справі 914/791/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

29.05.2024 Справа № 914/791/24

Суддя господарського суду Львівської області Чорній Л.З., за участю секретаря судового засідання Цурак У.Ю., розглянувши у попередньому судовому засіданні матеріали за заявою: Фізичної особи-підприємця Жбадинського Василя Орестовича, м. Городок, Львівська область

про банкрутство: Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРЕШ-РИТЕЙЛ» (79040, Львівська область, м. Львів, вул. Городоцька, буд. 359; код ЄДРПОУ 36088713)

Представники сторін:

Ініціюючий кредитор: не з`явився

боржник: не з`явився

розпорядник майна: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

26 березня 2024 на розгляд Господарського суду Львівської області надійшла заява Фізичної особи-підприємця Жбадинського Василя Орестовича про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРЕШ-РИТЕЙЛ» (79040, Львівська область, м. Львів, вул. Городоцька, буд. 359; код ЄДРПОУ 36088713).

Ухвалою суду від 27.03.2024 заяву фізичної особи-підприємця Жбадинського Василя Орестовича про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРЕШ-РИТЕЙЛ» (79040, Львівська область, м. Львів, вул. Городоцька, буд. 359; код ЄДРПОУ 36088713) прийнято до розгляду. Підготовче засідання суду призначено на 17.04.2024 р.

У судове засідання 17.04.2024 сторони не з`явились, хоча належним чином були повідомлені про дату, час та місце розгляду справи.

Ухвалою суду від 17.04.2024 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРЕШ-РИТЕЙЛ» (79040, Львівська область, м. Львів, вул. Городоцька, буд. 359; код ЄДРПОУ 36088713); визнано грошові вимоги Фізичної особи-підприємця Жбадинського Василя Орестовича ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРЕШ-РИТЕЙЛ» (79040, Львівська область, м. Львів, вул. Городоцька, буд. 359; код ЄДРПОУ 36088713) у розмірі 44 280,00 грн, з яких: 14 000,00 грн заборгованості та 30 280,00 грн судового збору; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРЕШ-РИТЕЙЛ»; введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРЕШ-РИТЕЙЛ» строком на сто сімдесят календарних днів; призначено розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРЕШ-РИТЕЙЛ» арбітражного керуючого Босака Олега Євгеновича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1103 від 04.07.2013, адреса офісу: 79014, м. Львів, вул. Ю. Руфа, 36); офіційно оприлюднено повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРЕШ-РИТЕЙЛ» (79040, Львівська область, м. Львів, вул. Городоцька, буд. 359; код ЄДРПОУ 36088713) у встановленому законодавством порядку; заборонено боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; попереднє засідання суду призначено на 29.05.2024.

У судове засідання 29.05.2024 сторони та розпорядник майна не зЙ'явилися. Через канцелярію суду розпорядником майна подано звіт про виконану роботу, яким повідомлено суд, що ним направлено вимогу на адресу ТОВ «ФРЕШ-РИТЕЙЛ» від 30.04.2024 про надання документів з метою складення Звіту про оцінку фінансово-господарського становища боржника відповідно до Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства.

З метою виявлення майна боржника для подальшого проведення інвентаризації розпорядником майна підготовлено та направлено запити до:

- Львівської митниці ДПС (щодо надання інформації про здійснення митного оформлення товарів, ввезених боржником на митну територію України або вивезених боржником за межі митної території України).

- Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті (про те, які річкові та/або морські транспортні засоби зареєстровані на праві власності за боржником).

- Державної авіаційної служби України (про те, які повітряні судна чи будь-яке інше майно зареєстровані на праві власності за боржником).

- Головного управління статистики у Львівській області (про те, яке майно та/або інші активи зареєстровані за боржником згідно звітних даних).

- Регіонального сервісного центру МВС у Львівській області (про те, які транспортні засоби зареєстровані на праві власності за боржником).

- Головного управління Держгеокадастру у Львівській області (про те, які земельні ділянки зареєстровані на праві власності за боржником).

- Відділу Держгеокадастру у м. Львові (про те, які земельні ділянки зареєстровані на праві власності за боржником).

- Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області (про те, які технічні засоби (машини, тракторна техніка тощо) зареєстровані на праві власності за боржником).

- Головного управління ДПС у Львівській області (про всі розрахункові рахунки боржника, які були відкриті боржником в банківських установах).

- Головного інформаційно обчислювального центру ПАТ «Українська залізниця» (про те, які технічні засоби (вагони, локомотиви) зареєстровані на праві власності за боржником).

- Головного управління Держпраці у Львівській області (про те, які технічні засоби (великотоннажні технологічні транспортні засоби, підіймальні споруди, тощо) зареєстровані на праві власності за боржником).

- Державного космічного агентства України (про те, які об`єкти космічної діяльності (космічна техніка) зареєстровані на праві власності за боржником).

- Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (про те, чи зареєстровані на праві власності за боржником значні пакети акцій (10 відсотків і більше статутного капіталу)).

- Державної служби геології та надр України (про те, чи надавалися боржнику спеціальні дозволи на користування надрами або ліцензії на видобування дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення, напівдорогоцінного каміння та інших).

- Державне підприємство «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» (про те, чи зареєстровані на праві власності за боржником велика рогата худоба, вівці, кози, коні, тощо).

Також, розпорядником майна одержано інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо боржника.

Ухвалою від 17.04.2024 визнано грошові вимоги Фізичної особи-підприємця Жбадинського Василя Орестовича до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРЕШ-РИТЕЙЛ» у розмірі 44 280,00 грн.

Станом на 29.05.2024 заяв кредиторів з грошовими вимогами до боржника не надходило.

Відповідно до ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства, у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна. За результатами розгляду вимог окремого кредитора господарський суд постановляє ухвалу про їх визнання чи відхилення (повністю або частково), що не може бути оскаржена окремо від ухвали господарського суду, постановленої за результатами попереднього засідання.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про проведення попереднього засідання та постановлення відповідної ухвали.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 44-49 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 216, 234, 235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Визнаними вимогами кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРЕШ-РИТЕЙЛ» (79040, Львівська область, м. Львів, вул. Городоцька, буд. 359; код ЄДРПОУ 36088713) є:

- Фізичної особи-підприємця Жбадинського Василя Орестовича ( АДРЕСА_1 ) у розмірі 44 280,00 грн.

2. Призначити підсумкове засідання на 05.06.24 о 13:50 год. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду (м. Львів, вул. Личаківська, 128).

3. Розпоряднику майна:

- організувати проведення зборів кредиторів відповідно до ст.48 Кодексу України з процедур банкрутства, вирішити питання стосовно подальшого розгляду справи та надати суду відповідні протоколи;

- надати звіт про виконану роботу в процедурі розпорядження майном з врахуванням вимог ст.ст.44-49 КУзПБ;

- явка в судове засідання обов`язкова.

4. Копію ухвали направити розпоряднику майна, кредитору та боржнику.

Ухвала суду набирає законної сили в строк та в порядку ч.4 ст.9 КУзПБ, ст. 235 ГПК України.

Інформацію у справі, яка розглядається можна отримати за веб-адресою: http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015.

Ухвала суду може бути оскаржена до Західного апеляційного господарського суду в строк і в порядку, передбачених ст. ст. 254-257 ГПК України.

Суддя Чорній Л.З.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення29.05.2024
Оприлюднено31.05.2024
Номер документу119364926
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —914/791/24

Ухвала від 07.08.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Постанова від 05.06.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 29.05.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні