Ухвала
від 28.05.2024 по справі 200/12056/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відмову в ухваленні додаткового рішення

28 травня 2024 року Справа №200/12056/21

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Стойки В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про ухвалення додаткового судового рішення по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_1 ) до Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області (85345, Донецька область, смт. Гродівка, вул. Донецька, 97, ЄДРПОУ 25967772) про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області в якому просив:

- визнати протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області щодо не нарахування та невиплати у повному обсязі щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2021 рік як учаснику бойових дій;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області нарахувати та виплатити разову грошову допомогу до 5 травня за 2021 року у розмірі 7354 (сім тисяч триста п`ятдесят чотири) 00грн.;

Рішенням суду від 22.11.2021 року адміністративний позов ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_1 ) до Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області (85345, Донецька область, смт. Гродівка, вул. Донецька, 97, ЄДРПОУ 25967772) про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії задоволено. Визнано протиправними дії Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області щодо не нарахування та невиплати у повному обсязі щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2021 рік як учаснику бойових дій ОСОБА_1 . Зобов`язано Управління соціального захисту населення Покровської районної державної нарахувати та виплатити ОСОБА_1 разову грошову допомогу до 5 травня за 2021 року у розмірі 7354 (сім тисяч триста п`ятдесят чотири) 00грн.

12.04.2024 року позивачем надано заяву, в якій останній просив ухвалити додаткове судове рішення у справі. В заяві зазначено, що при ухваленні рішення не було вирішено питання щодо стягнення на його користь нарахованої частини грошової допомоги до 5 травня за 2021 року у розмірі 7354 грн. Відтак позивач просив ухвалити додаткове рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області про визнання дій протиправними, зобов`язання

вчинити певні дії, а саме: стягнути з Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області на користь ОСОБА_1 частину щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2021 року у розмірі 7354 (сім тисяч триста п`ятдесят чотири) 00грн.

У зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24.02.2022 № 2102-ІХ, введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24.02.2022 строком на 30 діб.

Станом на момент прийняття цієї ухвали воєнний стан продовжується, на підставі чого суд вважає за належне продовжити строки розгляду даного клопотання.

Відповідно до ст. 252 КАС України, суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою учасника справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: 1) щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої досліджувалися докази, чи одного з клопотань не ухвалено рішення; 2) суд, вирішивши питання про право, не визначив способу виконання судового рішення; 3) судом не вирішено питання про судові витрати.

Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може розглянути питання ухвалення додаткового судового рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви. Про відмову в ухваленні додаткового рішення суд постановляє ухвалу.

Суд, перевіривши матеріали справи вважає за необхідне відмовити в ухваленні додаткового судового рішення з огляду на те, що позовні вимоги задоволені в тій редакції, яку позивач власне і зазначав у позовній заяві.

Поряд з цим суд вважає за належне зазначити, що відповідно до ст. 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України. Суб`єктами, на яких поширюється обов`язковість судових рішень являються всі органи державної влади і органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, посадові чи службові особи та громадяни.

Згідно ч. 2 ст. 13 Закону України Про судоустрій і статус суддів судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Обов`язковість урахування (преюдиційність) судових рішень для інших судів визначається законом.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 14 КАС України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Згідно ст. 370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Відповідно ст. 1 Закону України Про виконавчу службу виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Керуючись положеннями КАС України, -

В И Р І Ш И В:

У задоволенні заяви про ухвалення додаткового судового рішення по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_1 ) до Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області (85345, Донецька область, смт. Гродівка, вул. Донецька, 97, ЄДРПОУ 25967772) про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, - відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом пятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя В.В. Стойка

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.05.2024
Оприлюднено31.05.2024
Номер документу119369682
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них

Судовий реєстр по справі —200/12056/21

Ухвала від 28.05.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Рішення від 22.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 21.09.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні