Ухвала
від 30.05.2024 по справі 580/4146/24
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 580/4146/24

УХВАЛА

30 травня 2024 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі:

головуючого судді Кучми А.Ю.,

суддів Аліменка В.О., Безименної Н.В.

розглянувши у порядку письмового провадження питання щодо визначення територіальної підсудності адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Черкаського окружного адміністративного суду про скасування наказу та зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 звернулася з позовом до суду, в якому просить:

- визнати протиправним і скасувати наказ Черкаського окружного адміністративного суду від 24.01.2024 №13-0 в частині встановленого на 2024 рік розміру надбавки за вислугу років державної служби ОСОБА_1 , а саме у період з 01 січня 2024 року на рівні 4% місячного посадового окладу;

- зобов`язати Черкаський окружний адміністративний суд здійснити перерахунок та виплату ОСОБА_1 надбавки за вислугу років державної служби з 1 січня 2024 року відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України «Про державну службу» на рівні 3 відсотків посадового окладу державного службовця за кожний календарний рік стажу державної служби, але не більше 50 відсотків посадового окладу.

Ухвалою Черкаського окружного адміністративного суду від 29.04.2024 адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Черкаського окружного адміністративного суду про скасування наказу та зобов`язання вчинити дії передано до Шостого апеляційного адміністративного суду для визначення суду до підсудності якого віднесена дана справа.

Вирішуючи питання про визначення територіальної підсудності даної справи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 28 КАС України підсудність справи, у якій однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо однією із сторін у справі є суд, в якому розглядається справа, або суддя цього суду.

Частиною 2 ст. 29 КАС України передбачено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншому адміністративному суду, що найбільш територіально наближений до цього суду, у випадку, визначеному пунктами 4 і 6 частини першої цієї статті.

З матеріалів справи вбачається, що позивачем у якості відповідача зазначено Черкаський окружний адміністративний суд.

Зважаючи на викладені вище норми чинного процесуального закону, беручи до уваги те, що відповідачем у цій справі є цей же суд, колегія суддів вважає за необхідне визначити територіальну підсудність справи за Кіровоградським окружним адміністративним судом, який є найбільш територіально наближеним до Черкаського окружного адміністративного суду.

Керуючись ст.ст. 20, 28, 29, 34, 43 КАС України, колегія суддів,-

У Х В А Л И Л А:

Визначити підсудність адміністративної справи № 580/4146/24 за позовом ОСОБА_1 до Черкаського окружного адміністративного суду про скасування наказу та зобов`язання вчинити дії за Кіровоградським окружним адміністративним судом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Головуючий-суддя:А.Ю. Кучма Судді:В.О. Аліменко Н.В. Безименна

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.05.2024
Оприлюднено03.06.2024
Номер документу119403537
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо проходження служби

Судовий реєстр по справі —580/4146/24

Ухвала від 13.06.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

Ухвала від 30.05.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 29.04.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Альона КАЛІНОВСЬКА

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні