Ухвала
від 02.04.2024 по справі 182/7302/23
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/7302/23

Провадження № 2-о/0182/2/2024

У Х В А Л А

Іменем України

02.04.2024 року м. Нікополь

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

у складі головуючого судді Рунчевої О.В.

за участю секретаря судового засідання Власенко Ю.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Нікополі за правилами окремого позовного провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Управління Держгеокадастру у Нікопольському районі про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, суд -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області з 20.12.2023 року знаходиться цивільна справа за вказаною вище заявою.

Ухвалою Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 06.03.2024 року заяву прийнято до розгляду за правилами окремого позовного провадження, відкрито провадження по даній справі, в справі призначено судове засідання.

25.03.2024 року на електронну адресу суду від представника заінтересованої особи Наталії Кулєшової надійшов лист, в якому повідомляється, що Відділ №5 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області не є самостійним органом, який зареєстрований в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, а є підпорядкованим відділом Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

Дослідивши матеріали справи суд приходить до наступного.

Відповідно до положень ч. 3 ст.42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Оскільки положеннями ЦПК України не передбачена заміна заінтересованої особи в окремому провадженні, суд за аналогією застосовує положення ст.51 ЦПК України щодо заміни неналежного відповідача.

Відповідно до ч.ч. 1,2,4 ст.51 ЦПК України, суд першоїінстанції маєправо заклопотанням позивачадо закінченняпідготовчого провадження,а уразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання залучитидо участіу нійспіввідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи викладене вище, вивчивши матеріали справи, суд вважає за необхідне замінити неналежну заінтересовану особу, оскільки вона не є самостійним органом та підпорядковується Головному управлінню Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

Керуючись ст.ст. 42,51, ч.3 294 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Замінити первісну заінтересовану особу на належну - Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області (адреса: вул. Філософська, 39-А, м. Дніпро, 49006 ).

Судовий розгляд справи відкласти на 18.07.2024 року о 15 год. 30 хв. в приміщенні Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області за адресою: Дніпропетровська область, місто Нікополь, вул. Шевченка, 201.

Копію ухвали, заяви та доданих до неї документів надіслати заінтересованій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. В. Рунчева

СудНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено03.06.2024
Номер документу119412440
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —182/7302/23

Рішення від 18.07.2024

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рунчева О. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рунчева О. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рунчева О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні