Ухвала
від 03.06.2024 по справі 368/88/24
КАГАРЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 368/88/24

2/368/328/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" червня 2024 р. Кагарлицький районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Кириченка В.І.

при секретарі Марчук Н.М.

представника відповідача адвоката Клапчука Ф.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кагарлику спільну заяву сторін про затвердження мирової угоди у справі за позовом правонаступника позивача ОСОБА_1 Приватного підприємства «ШАРАВАРА» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості,-

в с т а н о в и в:

Сторони в судовому засіданні подали спільну заяву про затвердження Мирової угоди та закриття провадження у справі у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди наступного змісту.

Ми, Приватне підприємство «Шаравара» та ОСОБА_3 , сторони у справі №368/88/24 (далі - Сторони) за позовом Приватного підприємства «Шаравара» до ОСОБА_2 про поділ стягнення заборгованості, з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок уклали дану Мирову угоду на наступних умовах:

1. Сторони цієї Мирової угоди визнають, що на момент підписання даної Мирової угоди ОСОБА_2 має заборгованість перед Приватним підприємством «Шаравара» згідно кредитного договору №8-26/2017-MK-UAH від 28.12.2017 р. та додатковими угодами до нього в сумі 292600,06 гривень.

2. Сторони цієї Мирової угоди визнають право вимоги Приватного підприємства «Шаравара» до ОСОБА_2 щодо погашення заборгованості згідно кредитного договору №8-26/2017-MK-UАН від 28.12.2017 р. та додатковими угодами до нього в сумі 292600,06 гривень, що виникло згідно договору відступлення (купівлі-продажу) права вимоги від 18.03.2024 p., який посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Малаховською І.В. за №191.

3. Сторони цієї Мирової угоди визнають право Приватного підприємстві «Шаравара» на звернення стягнення предмет іпотеки згідно договору іпотеки №8-26/2017-MK-UAH-З від 28.12.2017 р. посвідченого державним нотаріусом Ржищівської міської державної нотаріальної контори Отькало С.В. за №1998, а саме:

- нежитлове приміщення загальною площею 239,8 кв.м., що розташоване за адресою АДРЕСА_1 ;

- земельну ділянку площею 0,0198 га, кадастровий номер 3222210100:01:431:0011, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, землі житлової та громадської забудови, яка розташована АДРЕСА_1 (колишня Комунарська). 6-2.

4. Право Приватного підприємства «Шаравара» на звернення стягнення предмет іпотеки згідно договору іпотеки №8-26/2017-MK-UAH-3 від 28.12.2017 p. передбачено п. 2.2. Договору відступлення (купівлі-продажу) права вимоги від 18.03.2024 р. («... право вимагати передачі забезпечення в рахунок виконання зобов`язань у випадках та на умовах, встановлених Основними договорами...») та п.п. 5.2.2 п. 5.2. Договору іпотеки №8-26/2017-MK-UAH-З від 28.12.2017 р. («Визначені п.5.2.1. Договору способи задоволення вимог Іпотекодержателя не перешкоджають Іпотекодержателю застосувати інші встановлені чинним законодавством України способи звернення стягнення на предмет іпотеки»).

5.Підписуючи дану Мирову угоди Сторони, які діють свідомо, добровільно, за взаємною згодою і попередньою домовленістю, розуміючи значення своїх дій та їх правові наслідки, дійшли спільної згоди щодо врегулювання судового спору що виник на наступних умовах:

- відповідно до п. 6 даної Мирової угоди в порядку звернення стягненні в рахунок заборгованості ОСОБА_2 згідно кредитного договору №8-26/2017-МК-UАН від 28.12.2017 р. та додатковими угодами до нього в сумі 292600,06 гривень Приватному підприємству «Шаравара» передається майно вказане в п. 3 даної Мирової угоди, яке є предметом іпотеки згідно договору іпотеки №8-26/2017-MK-UAH-3 від 28.12.2017 Ц

6. Підписуючи дану Мирову угоди Сторони, дійшли спільної згоди щодо визнання за Приватним підприємством «Шаравара» (код ЄДРПОУ 35433042) права власності на:

- нежитлове приміщення загальною площею 239,8 кв.м., що розташоване за адресою АДРЕСА_1 ;

- земельну ділянку площею 0,0198 га, кадастровий номер 3222210100:01:431:0011, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі землі житлової та громадської забудови, яка розташована АДРЕСА_1 .

7. Підписанням цієї Мирової угоди Сторони засвідчують, що не мають та не будуть мати в майбутньому будь-яких претензій щодо заборгованості вказаної в п. 1 даної Мирової угоди та майна вказаного в п. 6. даної Мирової угоди.

8. Сторони цієї Мирової угоди дійшли згоди про те, що понесені ними судові витрати залишаються за Сторонами, що їх понесли та не підлягають розподілу судом.

9. Мирова угода підлягає затвердженню судом і набуває чинності з моменту набрання законної сили ухвалою Кагарлицького районного суду Київської області про її затвердження.

10. Сторони цієї Мирової угоди дійшли згоди про наступний порядок виконання Мирової угоди:

- Мирова угода виконується шляхом визнання за Приватним підприємством «Шаравара» (код ЄДРПОУ 35433042) права власності на нерухоме майно, що вказано п 6. цієї Мирової угоди, в рахунок наявної у ОСОБА_2 заборгованості перед Приватним підприємством «Шаравара» згідно кредитного договору №8-26/2017-MK-UAH від 28.12.2017 р. та додатковими угодами до нього в сумі 292600,06 гривень.

- Мирова угода виконується шляхом реєстрації (оформлення) Приватним підприємством «Шаравара» права власності на нерухоме майно, що вказано в п.6. Цієї Мирової угоди.

- Мирова угода виконується шляхом передачі ОСОБА_2 всіх оригіналів правовстановлюючих документів на нерухоме майно, що вказано в п. 6. цієї Мирової угоди.

11.Сторони цієї Мирової угоди дійшли згоди про наступні строки виконання Мирової угоди:

- Мирова угода виконується з моменту її підписання Сторонами, винесення ухвали суду про визнання Мирової угоди та реєстрації Приватним підприємством «Шаравара» права власності на нерухоме майно, що вказано в п. 6. цієї Мирової угоди;

- Право власності Приватного підприємства «Шаравара» (код ЄДРПОУ 35433042) на нерухоме майно, що вказано в п. 6. цієї Мирової угоди, виникає з моменту підписання даної Мирової угоди, визнання її судом та державної реєстрації права власності.

- ОСОБА_3 зобов`язується не пізніше 5 (п`яти) днів після винесення судом ухвали про визнання Мирової угоди передати керівнику Приватного підприємства «Шаравара» оригінали правовстановлюючих документів на нерухоме майно, що вказано в п. 6. цієї Мирової угоди.

12. Дана Мирова угода та ухвала суду про визнання Мирової угоди є підставою для реєстрації (оформлення) Приватним підприємством «Шаравара» права власності на нерухоме майно відповідно до чинного законодавства України.

13. Мирова угода укладена у трьох примірниках по одному для кожної зі Сторін угоди та один для суду з метою приєднання до матеріалів цивільної справи. Кожний примірник має однакову юридичну силу.

14. Сторони стверджують, що дана угода укладена в добровільному порядку, без тиску та обману, не внаслідок збігу тяжких обставин, умови угоди Сторонами зрозумілі. Текст угоди прочитаний особисто кожною Стороною, доповнень т зауважень немає.

15. Зміст ст.ст. 207, 208, 256 ЦПК України про наслідки укладення мирової угоди та закриття провадження у справі Сторонам роз`ясненні і зрозумілий.

Мироваугода підписанасторона: ОСОБА_2 та директоромПП «Шаравара»Пиндік С.Г.

Стаття 207.Мирова угода сторін

1. Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

2. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

3. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

4. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

5. Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо:

1) умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або

2) одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Відповідно до ст.626 ч.1 ЦК України, договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Згідно ст.627 ч.1 ЦК України, відповідно достатті 6цього Кодексу сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Відповідно до ст.628 ч.1 ЦК України, зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов`язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Відповідно до ст.48 ЗУ « Про виконавче провадження» передбачено:

1. Звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті, вилученні (списанні коштів з рахунків) та примусовій реалізації (пред`явленні електронних грошей до погашення в обмін на кошти, що перераховуються на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби, рахунок приватного виконавця).

Про звернення стягнення на майно боржника виконавець виносить постанову.

6. Стягнення на майно боржника звертається в розмірі та обсязі, необхідних для виконання за виконавчим документом, з урахуванням стягнення виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, штрафів, накладених на боржника під час виконавчого провадження, основної винагороди приватного виконавця. У разі якщо боржник володіє майном разом з іншими особами, стягнення звертається на його частку, що визначається судом за поданням виконавця.

Положення мирової угоди передбачають одночасно звернення стягнення на майно боржника яке полягає в його арешті, вилученні (списанні коштів з рахунків) та примусовій реалізації в розмірі та обсязі, необхідних для виконання за виконавчим документом і одночасно визнання права власності за стягувачем на вказане майно, що не врегульовує спору на підставі взаємних поступок.

Також представник позивача ОСОБА_4 повідомив суду, що не знає хто є учасником Приватного підприємства «ШАРАВАРА», а представник відповідача повідомив суд, що приватне товариство має одного учасника ОСОБА_4 . Усудових провадженняхстосовно реалізаціїта захистукорпоративних правприватного підприємствасуди керуютьсянормами права,якими унормованоподібні зазмістом відносини-щодо реалізаціїта захистукорпоративних прав,пов?язанихізучастювтовариствіз обмеженоювідповідальністю (постанови Верховного суду від 06.03.2018 р. у справі№ 907/167/17 та від 06.11.2018 р. у справі№ 922/60/18) Згідно іпотечного договору від 28.12.2017 року вартість майна в цінах 2017 року боизько півтора мільйона гривень, а розмір боргу 292600,06 грн. і тому суд вбачає намір правонаступника придбати майно а не укласти мирову угоду на підставі взаємних поступок.

Тому відмовити в затвердженні мирової угоди.

Керуючись ст.207 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Відмовити у затвердженні мирової угоди у справіза позовом правонаступникапозивача ОСОБА_1 Приватногопідприємства «ШАРАВАРА»до ОСОБА_2 про стягненнязаборгованості та продовжити судовий розгляд.

Ухвала суду не підлягає оскарженню окремо від рішення суду і заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 04.06.2024 року.

Суддя: В.І.Кириченко

СудКагарлицький районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.06.2024
Оприлюднено06.06.2024
Номер документу119504254
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу, з них

Судовий реєстр по справі —368/88/24

Рішення від 25.07.2024

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Кириченко В. І.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Кириченко В. І.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Кириченко В. І.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Кириченко В. І.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Кириченко В. І.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Кириченко В. І.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Кириченко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні