Ухвала
від 05.06.2024 по справі 733/835/24
ІЧНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Провадження № 2/733/247/24

Єдиний унікальний №733/835/24

Ухвала

Іменем України

"05" червня 2024 р. Ічнянський районний суд Чернігівської області

у складі:

головуючого судді Т.В. Карапиш

при секретарі О.П. Щур

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Ічня цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Ічнянська міська рада Прилуцького району Чернігівської області як орган опіки та піклування про визначення способу участі батька у вихованні дитини та спілкування з дитиною,

В С Т А Н О В И В:

10.04.2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Ічнянська міська рада Прилуцького району Чернігівської області як орган опіки та піклування про визначення способу участі батька у вихованні дитини та спілкування з дитиною.

Ухвалою Ічнянського районного суду Чернігівської області від 18 квітня 2024 року провадження у справі відкрито за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

05 червня 2024 року, до початку розгляду справи по суті, через канцелярію Ічнянського районного суду Чернігівської області позивач ОСОБА_1 подав заяву про залишення без розгляду позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Ічнянська міська рада Прилуцького району Чернігівської області як орган опіки та піклування про визначення способу участі батька у вихованні дитини та спілкування з дитиною.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Відповідачка ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася, хоча про час і місце розгляду справи була повідомлена належним чином.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Ічнянської міської ради Прилуцького району Чернігівської області як органу опіки та піклування в підготовче судове засідання не з`явилася, але надала заяву про розгляд справи без її участі.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Залишення заяви без розгляду на підставі заяви позивача (заявника) це форма закінчення розгляду справи без ухвалення рішення. Зазначена процесуальна дія це диспозитивне право позивача (заявника), передбачене нормамиЦПК України. При цьому суд не перевіряє підстави подання такої заяви.

Відповідно до ч. 2 ст.257ЦПК України особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Суд, дослідивши матеріали справи, з огляду на те, що заява про залишення позову без розгляду подана позивачем до початку розгляду справи по суті, прийшов до висновку, що відповідно до п. 5 ч.1 ст. 257 ЦПК України позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Ічнянська міська рада Прилуцького району Чернігівської області як орган опіки та піклування про визначення способу участі батька у вихованні дитини та спілкування з дитиною слід залишити без розгляду.

Керуючись ст.ст. 200, п. 5 ч. 1, 2 ст. 257, 260 ЦПК України суд, -

У Х В А Л И В:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруІчнянська міськарада Прилуцькогорайону Чернігівськоїобласті якорган опікита піклуванняпро визначенняспособу участібатька увихованні дитинита спілкуванняз дитиною залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що залишення позову без розгляду не перешкоджає повторному зверненню до суду після усунення умов, що стали підставою для залишення позову без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасники справи, яким ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм відповідної ухвали суду.

Суддя Т. В. Карапиш

СудІчнянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення05.06.2024
Оприлюднено06.06.2024
Номер документу119506484
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —733/835/24

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні