Ухвала
від 03.06.2024 по справі 569/22137/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/22137/20

1-кс/569/3808/24

03 червня 2024 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів (інформації),

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , шляхом надання можливості ознайомитися із ними та вилучити їх оригінали (здійснити їх виїмку).

В обґрунтування клопотання вказав, що групою слідчих слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12020180010004394 від 10.12.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст.185, ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст.191, ч. 2 ст. 205-1, ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст.366, ч. 1 ст.240-1ККУкраїни.

З матеріалів клопотання вбачається, що службові особи ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 », на підставі до укладеного із ІНФОРМАЦІЯ_3 договору підряду щодо Реконструкції приймального відділення КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Березнівської районної ради на АДРЕСА_2 », зловживаючи своїм службовим становищем, здійснюють привласнення бюджетних коштів, шляхом завищення обсягів виконаних робіт та вартості використаних матеріалів, що призводить до завдання майнової шкоди вказаній державній установі.

Зокрема, за результатами відкритих торгів між ІНФОРМАЦІЯ_5 та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_1 ) укладено договір підряду №34 від 13.10.2020 на проведення комплексу робіт по об`єкту «Реконструкція приймального відділення КНП « ІНФОРМАЦІЯ_7 по АДРЕСА_2 » на загальну суму 9993165грн., а також договір підряду №44 від29.11.2021 на загальну суму 3422892 грн.

Встановлено, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » внесено завідомо недостовірні дані до актів виконаних робіт форми КБ-2в щодо обсягів виконаних робіт, вартості використаних матеріалів та суми сплаченого податку на додану вартість, що у подальшому призвело до привласнення бюджетних коштів шляхом зловживання службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » своїм службовим становищем.

Правова кваліфікація кримінальних правопорушень ч. 5 ст.185, ч.4 ст. 191, ч. 3 ст.191, ч. 2 ст. 205-1, ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст.366, ч. 1 ст.240-1 ККУкраїни.

Документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати: оригінали документів щодо здійснення господарської діяльності ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_1 ) за період часу з 01.01.2020 по момент виконання ухвали, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: інформація про юридичну адресу та фактичне місцезнаходження, місце здійснення діяльності, види діяльності та система оподаткування з вказанням дати, номеру свідоцтва, в т.ч. відомостей щодо скасування свідоцтва із зазначенням таких підстав; повні дані про бухгалтера та інших службових осіб, їх участь в інших суб`єктах господарювання; дані про подання звітності, розмір отриманих доходів, розмір сплачених податків та фактичне здійснення діяльності (в тому числі відомості про наявність земельних ділянок); дані про уповноважених осіб на підписання (електронний цифровий підпис) відповідної звітності; інформація про наявні відкриті та діючі поточні рахунки в банківських установах (банк, МФО, номер рахунку); інформацію про IP-адреси, з яких надходила інформація, звітність та інші дані від платників податків; відомості (інформацію) з єдиного реєстру податкових накладних про реєстрацію зазначеними СПД у вказаний період податкових накладних з вказанням дати реєстрації, номеру, повних даних контрагентів (покупців, постачальників) виду товару, робіт та/або послуг, суми та інших даних, що містяться в даному реєстрі; облікові справи платників податків (реєстраційна та звітна частина), у тому числі уся звітність (податкові декларації (звіти, розрахунки) та інші документи, пов`язані з обчисленням і сплатою податків та зборів), подана платниками податків у паперову та електронному варіанті за вказаний період; висновки за результатами камеральних, документальних перевірок та інших заходів податкового контролю стосовно платників податків, проведених органами ДПС України, у тому числі в яких відображено суми, що підлягали відшкодуванню з бюджету; податкові повідомлення-рішення про суми бюджетного відшкодування за кожною заявою за вказаний період.

Підстави, що документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 відповідно до матеріалів кримінального провадження.

Значення документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні документи (інформація), доступ до яких планується отримати, мають істотне значення у даному кримінальному провадженні та є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням вчинення кримінального правопорушення.

Отримання зазначеної вище інформації, яка міститься в документах, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і підлягає вилученню та зберіганню при матеріалах кримінального провадження для подальшого використання, як доказу.

Можливість використання як доказів відомостей, що містяться в документах можуть бути використані під час досудового розслідування та судового розгляду, підтверджуватимуть факт вчинення кримінального правопорушення. Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 91 КПК України доказуванню у кримінальному провадженню підлягають подія злочину, в тому числі обставини вчиненнякримінальногоправопорушення. Відповідно до ч. 2 ст. 91 КПК України доказування полягає, зокрема, у збиранні доказів. Відповідно до ч. 1 ст. 92 КПК України, обов`язок доказування вказаних обставин, покладається на слідчого. Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України збирання доказів здійснюється, зокрема, шляхом витребування від установ та органів державної влади документів.

Обґрунтування необхідності вилучення документів з метою всебічного, повного і об`єктивного дослідження обставин вчинення кримінальногоправопорушення.

В інший спосіб, окрім як за допомогою вказаних документів, довести обставини вчинення кримінального правопорушення неможливо.

Старший слідчий в ІНФОРМАЦІЯ_8 капітан поліції ОСОБА_3 подав суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, просив задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 судове засідання не з`явився, про дату та час розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення із наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані ним речі і документи (інформація) знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (юридична адреса: АДРЕСА_1 ) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, що містяться в даних документах можуть бути використані як докази, також використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, слідчий суддя прийшов до висновку, що слід надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів (інформації).

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 131, 132, 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого управління ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Рівненській області ОСОБА_5 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Рівненській області ОСОБА_6 , заступнику начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Рівненській області ОСОБА_7 на тимчасовий доступ до речей та документів, щодо здійснення господарської діяльності ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_1 )за період часу з 01.01.2020 по момент виконання ухвали, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , шляхом надання можливості ознайомитися із ними та вилучити їх оригінали (здійснити їх виїмку), а саме: інформація про юридичну адресу та фактичне місцезнаходження, місце здійснення діяльності, види діяльності та система оподаткування з вказанням дати, номеру свідоцтва, в т.ч. відомостей щодо скасування свідоцтва із зазначенням таких підстав; повні дані про бухгалтера та інших службових осіб, їх участь в інших суб`єктах господарювання; дані про подання звітності, розмір отриманих доходів, розмір сплачених податків та фактичне здійснення діяльності (в тому числі відомості про наявність земельних ділянок); дані про уповноважених осіб на підписання (електронний цифровий підпис) відповідної звітності; інформація про наявні відкриті та діючі поточні рахунки в банківських установах (банк, МФО, номер рахунку); інформацію про IP-адреси, з яких надходила інформація, звітність та інші дані від платників податків; відомості (інформацію) з єдиного реєстру податкових накладних про реєстрацію зазначеними СПД у вказаний період податкових накладних з вказанням дати реєстрації, номеру, повних даних контрагентів (покупців, постачальників) виду товару, робіт та/або послуг, суми та інших даних, що містяться в даному реєстрі; облікові справи платників податків (реєстраційна та звітна частина), у тому числі уся звітність (податкові декларації (звіти, розрахунки) та інші документи, пов`язані з обчисленням і сплатою податків та зборів), подана платниками податків у паперову та електронному варіанті за вказаний період; висновки за результатами камеральних, документальних перевірок та інших заходів податкового контролю стосовно платників податків, проведених органами ДПС України, у тому числі в яких відображено суми, що підлягали відшкодуванню з бюджету; податкові повідомлення-рішення про суми бюджетного відшкодування за кожною заявою за вказаний період.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_8

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення03.06.2024
Оприлюднено06.06.2024
Номер документу119512765
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/22137/20

Ухвала від 03.06.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 03.06.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 30.05.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 19.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні