Рішення
від 04.06.2024 по справі 723/1273/24
СТОРОЖИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 723/1273/24

Провадження № 2-о/723/1928/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 червня 2024 року м.Сторожинець

Сторожинецький районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді Яківчика І.В. а участю секретаря судових засідань Крупчак М.І.

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вм.Сторожинецьсправу зазаявою ОСОБА_1 в особіадвоката МорозовоїОксани Володимирівни,заінтересована особаСторожинецький відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЧернівецькій областіпро встановленняфакту,що маєюридичне значення,-

встановив:

Заявник ОСОБА_1 в особіадвоката МорозовоїОксани Володимирівнизвернулася досуду ззаявою провстановлення факту,що маєюридичне значення,посилаючись,на те,що ІНФОРМАЦІЯ_1 вонанародилася вм.Магдебург Федеративної республіки Німеччина. Про що було зроблено запис про народження №177 Бюром записів громадянського стану при військовій комендатурі міста Магдебург Німеччина. Батьками заявниці є ОСОБА_2 та ОСОБА_3 . Народження заявниці в м.Магдебург ФРН зумовлено працевлаштуванням та проживанням батьків з 1990 року.

На даний час у заявниці виникла необхідність у використанні її свідоцтва про народження за кордоном. Однак задля визнання іноземною країною свідоцтва про народження ОСОБА_1 на ньому повинна міститись відмітка апостилю.

У зв`язку з неможливістю заявника довести факт її народження ІНФОРМАЦІЯ_1 у місті Магдебург ФРН, просила суд встановити факт її народження, оскільки свідоцтво про її народження у силу терміну його створення (1993рік) та установи, яка його видала, не підлягає поданню на апостилізацію.

Заявник просила встановити факт народження ОСОБА_1 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 у місті Магдебург Федеративної республіки Німеччина.

В судове засідання заявник та її представник не з`явилися, до суду від представника надійшла письмова заява про розгляд справи у їх відсутності, заяву підтримали повністю.

Заінтересована особа в судове засідання свого представника не направила, надіслала заяву про розгляд справи у їх відсутності, просили справу розглянути та прийняти рішення на розсуд суду.

Відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписуючого технічного засобу не здійснювалось через неявку в судове засідання осіб, які беруть участь у справі.

Розгляд справи відбувся на підставіст.223 ЦПК Україниу відсутність сторін та відповідно до поданої заяви.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

У відповідності до ч.1ст.293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до п. 6 ч.1 ст.315 ЦПК Українисуд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Наведений у ч.1ст.315 ЦПК України перелік фактів, які встановлюються судом, не є вичерпним і відповідно до ч. 2 цієї статті у судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Згідно п.1постанови Пленуму ВСУ "Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення" №5 від 31.03.1995 року, в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо згідно із Законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян.

В судівстановлено,що заявник ОСОБА_1 народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 вм.Магдебург Федеративної республіки Німеччина. Про що було зроблено запис про народження №177 Бюром записів громадянського стану при військовій комендатурі міста Магдебург Німеччина.

Із копії свідоцтва про народження встановлено, що батьками є ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Таким чином, вимога заявника про встановлення факту народження ґрунтується на законі, та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.10, 60, 212-215, 256, - 259 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Встановити факт народження ОСОБА_1 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 у місті Магдебург Федеративної республіки Німеччина.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, з дня його проголошення до Чернівецького апеляційного суду.

Суддя Сторожинецького районного суду: Іван ЯКІВЧИК

СудСторожинецький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення04.06.2024
Оприлюднено10.06.2024
Номер документу119568495
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —723/1273/24

Рішення від 04.06.2024

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Яківчик І. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Яківчик І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні