Ухвала
від 07.06.2024 по справі 711/5289/21
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 711/5289/21

Провадження № 2/712/59/24

У Х В А Л А

07 червня 2024 року Соснівський районний суд м. Черкаси у складі :

Головуючого судді: Пироженко В.Д.

при секретарі: Туз Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Шполянської міської ради ОТГ, Звенигородської районної державної адміністрації Черкаської області, Служби у справах дітей Черкаської ОДА, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Служба у справах дітей та соціального захисту населення Шполянської міської ради ОТГ, про визнання дій та бездіяльності протиправними та зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Виконавчого комітету Шполянської міської ради ОТГ, Звенигородської районної державної адміністрації Черкаської області, Служби у справах дітей Черкаської ОДА, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Служба у справах дітей та соціального захисту населення Шполянської міської ради ОТГ, про визнання дій та бездіяльності протиправними та зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 20.06.2023 року дану справу прийнято до свого провадження та призначено до розгляду у порядку загального позовного провадження.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 05.12.2023 року закрито підготовче провадження та призначення справу до судового розгляду.

Судове засідання у справі призначено на 13.06.2024 року о 14-30 год.

04.06.2024 року на адресу суду надійшло клопотання представника Звенигородської районної державної адміністрації Черкаської області Піковського Ю.М., в якому просить засідання у справі провести у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням з використанням власних технічних засобів.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частина 4 статті 212 ЦПК України передбачає, що під час дії карантину, Частина 3 статті 212 ЦПК України передбачає, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Таким чином, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість стороні позивача у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 212, 353 ЦПК України,суд,-

У Х В А Л И В:

Судове засідання по справі 711/5289/21 за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Шполянської міської ради ОТГ, Звенигородської районної державної адміністрації Черкаської області, Служби у справах дітей Черкаської ОДА, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Служба у справах дітей та соціального захисту населення Шполянської міської ради ОТГ про визнання дій та бездіяльності протиправними та зобов`язання вчинити дії, яке призначене на 13червня 2024року о14-30год., провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи «EasyCon» з використанням власних технічних засобів представником Звенигородської районної державної адміністрації Черкаської області Піковським Ю.М.

Копію ухвали надіслати представнику позивача.

У відповідності до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення07.06.2024
Оприлюднено10.06.2024
Номер документу119585237
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах про захист немайнових прав фізичних осіб

Судовий реєстр по справі —711/5289/21

Рішення від 21.06.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Рішення від 13.06.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 07.06.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні