Ухвала
від 07.06.2024 по справі 420/15897/24
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/15897/24

У Х В А Л А

07 червня 2024 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Вікторія ХОМ`ЯКОВА, розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИЛА:

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якому просить:

визнати протиправною бездіяльність ІНФОРМАЦІЯ_1 відносно ОСОБА_1 стосовно несвоєчасного остаточного розрахунку при звільненні, а саме не нарахування та невиплати індексації грошового забезпечення у повному обсязі;

зобов`язати НОМЕР_1 окрему авіаційну ескадрилью Державної прикордонної служби України виплатити ОСОБА_1 його середнє грошове забезпечення за весь час затримки остаточного розрахунку (нарахування та виплата індексації грошового забезпечення у повному обсязі), за період з 09 серпня 2019 року по 18 липня 2022 року у повному обсязі, з 19 липня 2022 року по 23 квітня 2024 року - не більш як за шість місяців, відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 року № 100;

зобов`язати НОМЕР_1 окрему авіаційну ескадрилью Державної прикордонної служби України нарахувати та виплатити ОСОБА_1 компенсацію втрати частини доходів у зв`язку з порушенням строків їх виплати на суму невиплаченої індексації грошового забезпечення за період з 01 січня 2016 року по день фактичної виплати індексації грошового забезпечення включно за весь час затримки виплати.

Згідно з ч. 1 ст. 171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, крім іншого, відповідає заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу, позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Ухвалою суду від 28.05.2024 року позов залишено без руху Судом встановлено позивачу 5-ти денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії ухвали.

В ухвалі від 28.05.2024 судом зазначено, що для здійснення обчислення середньоденного заробітку позивача та розрахунку розміру суми відшкодування, передбаченого статтею 117 КЗпП України, необхідно надати довідку про розмір грошового забезпечення за два повних останніх місяців служби перед звільненням (з вказівкою складових). Також позивач має повідомити суд про суму коштів, які були виплачені при звільненні зі служби в 2019 році та їх призначення (складові). Тому позивач має надати інформацію, з якої суд буде мати можливість обчислити середньоденне грошове забезпечення позивача. Позовна вимога про стягнення середнього заробітку за час затримки остаточного розрахунку підлягає сплаті судового збору, як за вимогу майнового характеру. При цьому, до позовної заяви й не додано платіжний документ про сплату судового збору, як за вимогу майнового характеру. Враховуючи, що позивачем заявлено позовну вимогу майнового характеру, однак, не вказано суму стягнення за вказаною вимогою та не надано її обґрунтований розрахунок, суд позбавлений можливості визначення чіткої суми сплати судового збору. Таким чином, позивач повинен визначитись з сумою даного позову та надати суду належний доказ сплати (перерахування) судового збору в належному розмірі.

До суду надійшла заява представника позивача від 05.06.2024 року про виконання ухвали суду разом з уточненою позовною заявою немайнового характеру, та архівною відомістю. Позивач ігнорував викладені в ухвалі суду зауваження, що заявлений позивачем позов має майновий характер, та що позивач повинен сформулювати позовні вимоги відповідно про стягнення конкретної суми. В тексті позовної заяви позивач вказує, що сума середнього заробітку становить 135000 грн. отже, позивачу ніщо не заважало вказати ціну позову та сформулювати позовні вимоги у вигляді стягнення вказаної суми з відповідача. Розмі судового збору має становити 1350 грн. (1%), тоді як позивачем сплачено 1211 грн. судового збору.

Вивчивши надану заяву про виконання ухвали суду, суддя прийшов до висновку, що позовну заяву ОСОБА_1 слід повернути позивачеві без розгляду, оскільки позивачем не позивачем не виконано вимоги ухвали від 28.05.2024 року.

Згідно з п.1 ч.4 ст.169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Відповідно до п.9 ч.4 ст.169 КАС України позовна заява повертається позивачеві у випадках, передбачених частиною другою статті 123 цього Кодексу.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись ст. ст. 123,160, 161, 169, 256, 297 КАС України суддя,

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні ді - повернути позивачеві без розгляду.

Направити позивачеві копію цієї ухвали разом із позовною заявою та усіма доданими до неї матеріалами. Копія позовної заяви залишається в суді.

Ухвала підлягає оскарженню у встановлений статтями 295, 297 та Перехідних положень КАС України строк і порядок.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 256 КАС України.

Суддя Вікторія ХОМ`ЯКОВА

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.06.2024
Оприлюднено10.06.2024
Номер документу119589630
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо

Судовий реєстр по справі —420/15897/24

Ухвала від 07.06.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 28.05.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні