Ухвала
від 07.06.2024 по справі 127/7721/24
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/7721/24

Провадження № 2/127/2589/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

07 червня 2024 рокумісто Вінниця

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області Сичук М.М., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до Державної установи «Вінницька установа виконання покарань (№1)», Державної казначейської служби України про відшкодування моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Івашківська А.О., яка діє в інтересах позивача ОСОБА_1 на підставі доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги №118 від 02.02.2024 року, звернулася до суду з позовною заявою в інтересах ОСОБА_1 , в якій просить стягнути моральну шкоду в розмірі 100 гривень, завданої в період з 14.06.2023 по 15.06.2023 внаслідок тримання ОСОБА_1 в Державній установі «Вінницька установа виконання покарань (№1) в умовах, що принижують його гідність та у зв`язку з поводженням, що порушує статтю 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод з Державної казначейської служби України за рахунок коштів Державного бюджету України шляхом безспірного списання коштів з єдиного казначейського рахунку Державного бюджету України на користь ОСОБА_1 .

Ухвалою суду від 08.03.2024 року у задоволенні клопотання представника позивача про звільнення від сплати судового збору відмовлено, позов залишено без руху та надано позивачу/представнику позивача 5 (п`ять) днів з дня отримання ухвали суду для усунення недоліків, зазначених в ухвалі суду.

Представником позивача отримано копію ухвали суду 23.03.2024 року, яка була надіслана на адресу представника позивача поштовим відправленням, про що свідчить її особистий підпис на рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення.

Однак станом на 22.04.2024 року позивачем/представником позивача не виконано вимог ухвали суду та не усунуто недоліки позовної заяви, які зазначені в мотивувальній частині ухвали.

22.04.2024 року на підставі ухвали суду позовну заяву ОСОБА_1 вирішено вважати неподаною та повернути заявнику.

Не погодившись із вищезазначеною ухвалою суду позивач ОСОБА_1 в інтересах якого діє адвокат Івашківська А.О., звернувся із апеляційною скаргою на ухвалу суду від 22.04.2024 року, та за результатами її розгляду Вінницьким апеляційним судом ухвалено постанову про скасування ухвали Вінницького міського суду Вінницької області від 03.06.2024 року та направлення справи до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Враховуючи вищевикладені обставини та викладене в постанові Вінницького апеляційного суду від 03.06.2024 року, суд приходить до висновку, що позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Вінницького міського суду Вінницької області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Ознайомившись зматеріалами позовноїзаяви,приходжу довисновку,що данасправа підлягаєрозгляду, згідно п. 1 ч. 1ст.274ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження. Разом з тим, суд вважає за доцільне здійснювати розгляд справи без повідомленням (виклику) сторін.

Заявлене клопотання представника позивача про звільнення позивача від сплати судового збору, підлягає задоволенню з урахуванням вимог п. 13 ч. 2 ст. 3 ЗУ «Пор судовий збір».

На підставі викладеного та керуючись ст.19,83,84,175-177,187,258,260-261,274,276-279 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача адвоката Івашківської Альони Олександрівни про звільнення від сплати судового збору задовольнити.

Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору при зверненні до суду із позовною заявою ОСОБА_1 до Державної установи «Вінницька установа виконання покарань (№1)», Державної казначейської служби України про відшкодування моральної шкоди.

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державної установи «Вінницька установа виконання покарань (№1)», Державної казначейської служби України про відшкодування моральної шкоди.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомленням (виклику) сторін.

Зобовязати позивача/представника позивача надати суду додатки до позовної заяви та копії позовної заяви із додатками у кількості заявлених сторін у справі або підтвердження надсилання їх відповідачам протягом п`яти днів з момету отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Запропонувати відповідачам протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду: відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи: копію відзиву та доданих до нього документів, який повинен бути надісланий (наданий) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачам, що:

відзив повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України;

докази по справі повинні бути подані разом з поданням відзиву; якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу;

у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до суду відповіді на відзив з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відзив, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення на відповідь, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Попередити учасників справи, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено ЦПК України; копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством; учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу; учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення (ст.95 ЦПК України).

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи рекомендованими листами з повідомленнями про вручення поштового відправлення.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення07.06.2024
Оприлюднено10.06.2024
Номер документу119595129
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —127/7721/24

Ухвала від 07.06.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Постанова від 03.06.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні