Рішення
від 10.06.2024 по справі 905/58/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901,UA368999980313151206083020649


Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

10.06.2024 Справа №905/58/24

Господарський суд Донецької області у складі судді Сковородіної О.М., розглянувши матеріали справи за позовом: Приватного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ" (84313, Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Південна, 1; код ЄДРПОУ 20316969) в особі Краматорського управління по газопостачанню та газифікації (84313, Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Південна, 1; код ЄДРПОУ 24805642)

до відповідача: Приватного акціонерного товариства "Вестастрой" (84301, Донецька область, місто Краматорськ, пр. Незалежності (вул. Двірцева), б.10, кім. 29; код ЄДРПОУ 30073921)

про стягнення 15 000,78 грн.

без виклику учасників справи

Приватне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ" в особі Краматорського управління по газопостачанню та газифікації звернулась до Господарського суду Донецької області з позовною заявою до Приватного акціонерного товариства "Вестастрой" про стягнення 15 000,78 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем умов договору розподілу природного газу щодо оплати вартості розподілу природного газу.

Ухвалою суду від 23.01.2024 було прийнято позовну заяву до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження (без виклику сторін) та відкрито провадження у справі; встановлено відповідачу строки для надання суду відзиву на позов, заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Повідомлення позивача про розгляд даної справи здійснювалось шляхом електронного листування через підсистему "Електронний суд".

Надсилання відповідачу вищезазначеної ухвали суду здійнювалось шляхом електронного листування на електронну адресу (ІНФОРМАЦІЯ_1).

З огляду на те, що у відповідача відсутній електронний кабінет у підсистемі "Електронний суд", повідомлення останньому здійснювалось засобами поштового зв`язку АТ "Укрпошта".

Згідно з поштовим повідомленням та інформацією, яка розміщена на сайті АТ "Укрпошта" (https://track.ukrposhta.ua/tracking_UA.html), ухвала суду у справі відповідачем не отримана з позначкою, що повертається за закінченням терміну зберігання.

Також, судом вчинялись дії, направлені на передання телефонограми відповідачу (0626437240), проте, встановити зв`язок з останнім не вдалось.

Ухвалою суду від 17.04.2024 відповідачу було додатково запропоновано надати відзив на позовну заяву.

Ухвала суду від 17.04.2024 була отримана відповідачем 23.04.2024, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення поштової кореспонденції.

Відповідач, правом на подання до суду відзиву на позовну заяву, не скористався.

Згідно з ч.9 ст.165 ГПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

З огляду на те, що відповідачем було отримано ухвалу суду, суд вважає, що відповідач був залежним чином повідомлений про наявність даного судового провадження.

Розглянувши матеріали справи, та надані сторонами документи, судом встановлено наступне.

Між Приватним акціонерним товариством по газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз» (далі - Позивач або Оператор ГРМ) та Приватним акціонерним товариством "Вестастрой" (далі - Відповідач або Споживач) було укладено договір розподілу природного газу шляхом направлення на адресу Приватного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз» заяви-приєднання № 06-330 від 01.03.2016 до умов типового договору розподілу природного газу (далі - договір), який є публічним, розміщений на офіційному веб-сайті Регулятора та Оператора ГРМ та/або в друкованих виданнях, що публікуються на території його ліцензованої діяльності з розподілу газу, і не потребує двостороннього підписання сторонами письмової форми договору (п.п. 3, 4 глави 3 розділу VI Кодексу ГРС).

Протягом існування договірних відносин між сторонами, редакція Типового Договору та Кодексу ГРС неодноразово змінювалася, шляхом прийняття НКРЕКП відповідних постанов.

Так, відповідно до п. 1.1. Договору він є публічним, регламентує порядок та умови переміщення природного газу з метою фізичної доставки оператором ГРМ обсягів природного газу, які належать споживачам (їх постачальникам), до об`єктів споживачів, а також правові засади санкціонованого відбору природного газу з газорозподільної системи.

Цей договір є договором приєднання, що укладається з урахуванням вимог статей633, 634, 641 та642 Цивільного кодексу України на невизначений строк (п. 1.3. Договору).

Умови цього договору однакові для всіх споживачів України та розроблені відповідно до Закону України "Про ринок природного газу" і Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30 вересня 2015 року № 2494 ( п. 1.2. Договору).

Відповідно до п. 1.4. Договору послуга з розподілу природного газу - послуга Оператора ГРМ, яка надається Споживачу та включає в себе забезпечення цілодобового доступу Споживача до газорозподільної системи і розподіл (переміщення) належного Споживачу (його постачальнику) природного газу газорозподільною системою з метою його фізичної доставки до межі балансової належності об`єкта Споживача.

Відповідно до п.2.1 Договору визначено, що оператор ГРМ зобов`язується надати споживачу послугу з розподілу природного газу, а споживач зобов`язується прийняти зазначену послугу та сплатити її вартість у розмірі, строки та порядку, визначені цим договором.

За умовами п.2.3 Договору при вирішенні всіх питань, що не обумовлені цим Договором, сторони зобов`язуються керуватися Законом України «Про ринок природного газу» та Кодексом газорозподільних систем. Оператор ГРМ зобов`язується вносити зміни та оновлювати інформацію, що розміщена на його сайті, зокрема, чинну редакцію тексту цього Договору та Кодексу газорозподільних систем.

Споживач має право здійснювати відбір/споживання природного газу з газорозподільної системи за умови наявності у нього укладеного із постачальником договору постачання природного газу та підтвердженого обсягу, виділеного для потреб Споживача його постачальником на відповідний календарний період, а також відсутності простроченої заборгованості за цим Договором (п.3.1 Договору).

Облік (у тому числі приладовий) природного газу, що передається Оператором ГРМ та споживається Споживачем на межі балансової належності об`єкта Споживача, здійснюється відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем (п. 5.1. Договору).

За розрахункову одиницю розподіленого та спожитого природного газу береться один кубічний метр (м. куб.) природного газу, приведений до стандартних умов визначених в Кодексі газорозподільних систем (п. 5.3. Договору).

Відповідно до п. 5.4 Договору порядок визначення об`єму розподіленого споживачу і спожитого ним природного газу та надання звітності щодо спожитих об`ємів газу за розрахунковий період визначається відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем та з урахуванням вимог цього договору.

Згідно з п. 6.1 Договору оплата вартості послуги Оператора ГРМ з розподілу природного газу здійснюється Споживачем за тарифом, встановленим Регулятором для Оператора ГРМ, що сплачується як плата за річну замовлену потужність, з урахуванням вимог Кодексу газорозподільних систем.

Відповідно до положень пункту 1 глави 6 розділу VI Кодексу ГРС розрахунки споживача за послугу розподілу природного газу, що надається Оператором ГРМ за договором розподілу природного газу, здійснюються, виходячи з величини річної замовленої потужності об`єкта (об`єктів) споживача та оплачуються споживачем рівномірними частками протягом календарного року.

Місячна вартість послуги розподілу природного газу визначається як добуток 1/12 річної замовленої потужності об`єкта (об`єктів) споживача на тариф, встановлений Регулятором для відповідного Оператора ГРМ із розрахунку місячної вартості одного кубічного метра замовленої потужності.

Пунктами 1, 2 глави 6 Розділу VI Кодексу ГРС визначено, що розрахунки споживача за послугу розподілу природного газу, що надається Оператором ГРМ за договором розподілу природного газу, здійснюються виходячи з величини річної замовленої потужності об`єкта (об`єктів) споживача та оплачуються споживачем рівномірними частками протягом календарного року.

Місячна вартість послуги розподілу природного газу визначається як добуток 1/12 річної замовленої потужності об`єкта (об`єктів) споживача на тариф, встановлений Регулятором для відповідного Оператора ГРМ із розрахунку місячної вартості одного кубічного метра замовленої потужності.

Річна замовлена потужність (за замовчуванням) об`єкта (об`єктів) споживача на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об`єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог цього Кодексу, крім випадків, передбачених цією главою.

Відповідно до п.6.2 Договору тариф, встановлений згідно з пунктом 6.1 цього розділу, є обов`язковим для сторін з дати набрання чинності постановою регулятора щодо його встановлення.

З урахуванням вимог постанови НКРЕКП № 2746 від22.12.2021 тариф на послуги з розподілу природного газу для промислових споживачів та інших суб`єктів господарювання складає 1, 416 грн. (з ПДВ) та 1,180 грн. (без ПДВ) за 1м3.

Розрахунковим періодом за цим договором є календарний місяць. (п. 6.4. Договору).

Згідно з п.6.6. Договору оплата вартості послуги з розподілу природного газу за цим Договором здійснюється Споживачем, який не є побутовим, на умовах попередньої оплати до початку розрахункового періоду на підставі рахунка Оператора ГРМ.Остаточний розрахунок за надані у звітному місяці послуги проводиться Споживачем до десятого числа місяця, наступного за звітним, відповідно до акта наданих послуг та з урахуванням раніше перерахованих коштів.

Надання Оператором ГРМ послуги з розподілу природного газу Споживачу, що не є побутовим, має підтверджуватися підписаним між Сторонами актом наданих послуг, що оформлюється відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем. (п. 6.8 Договору).

Пунктом 7.1 Договору передбачені обов`язки оператора ГРМ, зокрема, розміщувати на сайті чинні тарифи за послуги з розподілу природного газу та поточну редакцію тексту цього Договору і Кодексу газорозподільних систем, а у разі внесення до цього Договору в установленому законодавством порядку відповідних змін своєчасно їх публікувати в офіційних друкованих виданнях, які публікуються на території його ліцензованої діяльності(пп.1 п.7.1 Договору); забезпечити можливість цілодобового доступу Споживача до газорозподільної системи та передачу належних Споживачу об`ємів (обсягів) природного газу з дотриманням належного рівня надійності, безпеки, якості та величини його тиску за умови дотримання Споживачем вимог цього Договору (пп. 2 п. 7.1 Договору).

При цьому, оператор ГРМ має право отримувати від споживача оплату за цим договором (пп. 1 п. 7.2 Договору).

Споживач зобов`язується здійснювати розрахунки в розмірі, строки та порядку, визначені цим договором. (пп. 1 п.7.4 Договору).

Відповідно до інформаційної довідки про фактичні обсяги споживання природного газу за попередній газовий рік (01.10.2020 - 30.09.2021), що викладена в акті приймання-передачі послуги розподілу природного газу від 01.10.2021р., який підписаний та скріплений печаткою відповідача, величина річної замовленої потужності на 2022 рік визначена на рівні 7840, 26 куб.м. (653, 36 куб.м щомісячно).

Згідно з інформативним листом, надісланим відповідачу 10.10.2022, фактичні обсяги споживання природного газу за попередній газовий рік (01.10.2021 - 30.09.2022), які за замовчуванням визначаються відповідачу як річна замовлена потужність на 2023 рік було визначено на рівні 6 289,92 куб.м. (524,16 куб. м. щомісячно).

Так, позивач у січні - травні, грудні 2022, січні-грудні 2023 повністю виконав свої зобов`язання за договором, надав послуги з розподілу природного газу в обсягах та в строки, визначені договором, що підтверджується актами приймання-передачі послуги розподілу природного газу:

- за січень 2022 р. № 34/1 від 31.01.2022 на суму 925, 15 грн.;

- за лютий 2022 р. № 34/2 від 28.02.2022 на суму 925, 15 грн.;

- за березень 2022 р. № 34/3 від 31.03.2022 на суму 925, 15 грн.;

- за квітень 2022 р. № 34/5 від 30.04.2022 на суму 925, 15 грн.;

- за травень 2022 р. № 34/6 від 31.05.2022 на суму 925, 15 грн.;

- за грудень 2022 р. №34/7 від 31.12.2022 на суму 925, 15 грн.;

- за січень 2023 р. № 34/1 від 31.01.2023 на суму 742, 21 грн.;

- за лютий 2023 р. № 34/2 від 28.02.2023 на суму 742, 21 грн.;

- за березень 2023 р. № 34/3 від 31.03.2023 на суму 742, 21 грн.;

- за квітень 2023 р. № 34/4 від 30.04.2023 на суму 742, 21 грн.;

- за травень 2023 р. № 34/5 від 31.05.2023 на суму 742, 21 грн.;

- за червень 2023 р. № 34/6 від 30.06.2023 на суму 742, 21 грн.;

- за липень 2023 р. № 34/7 від 31.07.2023 на суму 742, 21 грн.;

- за серпень 2023 р. № 34/8 від 31.08.2023 на суму 742, 21 грн.;

- за вересень 2023 р. № 34/9 від 30.09.2023 на суму 742, 21 грн.;

- за жовтень 2023 р. № 34/10 від 31.10.2023 на суму 742, 21 грн.;

- за листопад 2023 р. № 34/11 від 30.11.2023 на суму 742, 21 грн.;

- за грудень 2023 р. № 34/12 від 31.12.2023 на суму 742, 21 грн.

Проте відповідач надані послуги з квітня 2022 по грудень 2023 не сплатив.

Таким чином, заборгованість відповідача за отримані послуги з розподілу природного газу згідно договору за період квітень, травень, грудень 2022, січень - грудень 2023 : за квітень 2022 р. - 925, 15 грн.; за травень 2022 р. - 925, 15 грн.; за грудень 2022 р. - 925, 15 грн.; за січень 2023 р. - 742, 21 грн.; за лютий 2023 р.- 742, 21 грн.; за березень 2023 р. - 742, 21 грн.; за квітень 2023 р. - 742, 21 грн.; за травень 2023 р. - 742, 21 грн.; за червень 2023 р. - 742, 21 грн.; за липень 2023 р. - 742, 21 грн.; за серпень 2023 р. - 742, 21 грн.; за вересень 2023 р. - 742, 21 грн.; за жовтень 2023 р. - 742, 21 грн., за листопад 2023 р. - 742, 21 грн., за грудень 2023 р. - 742, 21 грн. Загальний розмір заборгованості становить 11 681, 97 грн.

Позивач направляв відповідачу рахунки та акти надання послуг за спірний період на електронну адресу ІНФОРМАЦІЯ_1

Крім того, позивач неодноразово направляв відповідачу вимоги про сплату боргу:

- лист № 04-29\342 від 16.02.2023р., щодо наявності заборгованості у Споживача та необхідності її погашення;

- лист №2.1/2-877 від 06.06.2023р. щодо відновлення газопостачання Товариству та роз`яснення щодо необхідності сплати послуг розподілу природного газу;

- вимога-рахунок про сплату заборгованості №1.7/1-1348 від 10.10.2023 р. з актами прийому-передачі та рахунки за період з квітня 2022 року по жовтень 2023 року, актом звірки № 495 від 06.10.2023 року за період з січня 2022року по жовтень 2023 року;

- вимога-рахунок про сплату заборгованості № 1.7/1-72 від 16.01.2024 р. з актом звірки № 37 взаємних розрахунків від 01.01.2024 року за період з січня 2022 року по січень 2024 року, актами прийому передачі та рахунки на сплату заборгованості за спожиті послугу з розподілу природного газу за період: квітень,травень, грудень 2022; січень-грудень 2023 (цінним листом з описом вкладення).

Згідно з п.1 ч.2 ст.11 ЦК України однією із підстав виникнення цивільних прав та обов`язків є договори та інші правочини, інші юридичні факти.

У ст. 509 ЦК України вказано, що зобов`язанням є правовідношення, у якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь іншої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші), чи утриматися від виконання певних дій, а інша сторона має право вимагати виконання такого обов`язку.

Статтею 525 Цивільного кодексу України встановлено, що одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно ст. 526 ЦК України, зобов`язання, які взяли сторони на себе при укладенні Договору, повинні виконуватися належним чином та відповідно до умов Договору та вимог цього Кодексу.

Відповідно до статті 530 Цивільного кодексу України встановлено, що якщо у зобов`язанні встановлено строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Відповідно до ст. 40 Закону України "Про ринок природного газу", в редакції Закону станом на дату виникнення спірних правовідносин, розподіл природного газу здійснюється на підставі та умовах договору розподілу природного газу в порядку, передбаченому кодексом газорозподільних систем та іншими нормативно-правовими актами. За договором розподілу природного газу оператор газорозподільної системи зобов`язується забезпечити замовнику послуги розподілу природного газу на період та умовах, визначених договором розподілу природного газу, а замовник зобов`язується сплатити оператору газорозподільної системи вартість послуг розподілу природного газу.

Положення ст. 629 Цивільного кодексу України свідчать, що договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Відповідачем доказів оплати основної заборгованості в сумі 11 681,97 суду не надано, тому, дана позовна вимога підлягає задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до п. 8.2 Договору, у разі порушення Споживачем строків оплати за цим Договором він сплачує пеню у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла в період, за який сплачується пеня, від суми простроченого платежу за кожен день прострочення платежу.

За приписами ст.611 Цивільного кодексу України у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом.

В силу норм ч.1 ст.230 Господарського кодексу України штрафними санкціями у цьому Кодексі визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання.

Відповідно до ч.1 ст.549 Цивільного кодексу України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання.

Частиною 3 ст.549 Цивільного кодексу України передбачено, що пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання.

Позивачем нарахована пеня: за квітень 2022 за період з 15.04.2022 по 30.06.2023 в сумі 509,72 грн.; за травень 2022 за період з 11.06.2022 по 30.06.2023 в сумі 487,92 грн.; за грудень 2022 за період з 11.01.2023 по 10.07.2023 на суму 229,39 грн.; за січень 2023 за період з 11.02.2023 по 10.08.2023 на суму 182,32 грн.; за лютий 2023 за період з 11.03.2023 по 10.09.2023 на суму 181,58 грн.; за березень 2023 за період з 11.04.2023 по 10.10.2023 на суму 174,80 грн.; за квітень 2023 за період з 11.05.2023 по 10.11.2023 на суму 167,07 грн.; за травень 2023 за період з 11.06.2023 по 10.12.2023 на суму 155,07 грн.; за червень 2023 за період з 11.07.2023 по 10.01.2024 на суму 143,63 грн.; за липень 2023 за період з 11.08.2023 по 15.01.2024 на суму 116,86 грн.; за серпень 2023 за період з 11.09.2023 по 15.01.2024 на суму 89,12 грн.; за вересень 2023 за період з 11.10.2023 по 15.01.2024 на суму 64,39 грн.; за жовтень 2023 за період з 11.11.2023 по 15.01.2024 на суму 41,62 грн.; за листопад 2023 за період з 11.12.2023 по 15.01.2024 на суму 22,10 грн.; за грудень 2023 за період з 11.01.2024 по 15.01.2024 на суму 3,04 грн.

Судом перевірено арифметичний розрахунок пені та встановлено, що він є вірним та підлягає задоволенню в сумі 2 568, 62 грн.

Крім того, згідно з ч. 2 ст. 625 Цивільного кодексу України, боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Позивачем нараховані 3 % річних в сумі 245, 95 грн. та інфляційні втрати в сумі 504, 24 грн. за загальний період з 01.05.2022 по 31.12.2023.

Судом перевірено арифметичні розрахунки 3% річних, інфляційних втрат та встановлено, що вони є вірним та підлягає задоволенню в сумі 245, 95 грн. та 504, 24 грн.

Відповідно до ст. 129 Господарського процесуального кодексу України у разі задоволення позову, судові витрати покладаються на відповідача.

Керуючись ст.ст. 129, 236-241 Господарського процесуального кодексу України , суд -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги Приватного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ" в особі Краматорського управління по газопостачанню та газифікації Приватного акціонерного товариства "Вестастрой" про стягнення: 1) 11 681,97 грн. основного боргу - задовольнити; 2) 2 568,62 грн. пені - задовольнити; 3) 245,95 грн. 3% річних - задовольнити; 4) 504,24 інфляційних втрат - задовольнити.

Стягнути з Приватного акціонерного товариства "Вестастрой" на користь Приватного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ" в особі Краматорського управління по газопостачанню та газифікації 11 681,97 грн. основного боргу, 2 568,62 грн. пені, 245,95 грн. 3% річних, 504,24 інфляційних втрат та витрати на оплату судового збору в сумі 2 422,40 грн.

Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Повний текст рішення складено та підписано 10.06.2024.

Згідно з ст.241 Господарського процесуального кодексу України рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга відповідно до ст.256 Господарського процесуального кодексу України на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга може бути подана учасниками справи до Східного апеляційного господарського суду.

Позивач: Приватне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ" (84313, Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Південна, 1; код ЄДРПОУ 20316969) в особі Краматорського управління по газопостачанню та газифікації (84313, Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Південна, 1; код ЄДРПОУ 24805642).

Відповідач: Приватне акціонерне товариство "Вестастрой" (84301, Донецька область, місто Краматорськ, пр. Незалежності (вул. Двірцева), б.10, кім. 29; код ЄДРПОУ 30073921).

Суддя О.М. Сковородіна

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення10.06.2024
Оприлюднено13.06.2024
Номер документу119613681
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг енергоносіїв

Судовий реєстр по справі —905/58/24

Рішення від 10.06.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сковородіна Олена Миколаївна

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сковородіна Олена Миколаївна

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сковородіна Олена Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні