Ухвала
від 10.06.2024 по справі 500/3311/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

Справа № 500/3311/24

10 червня 2024 рокум.ТернопільСуддя Тернопільського окружного адміністративного суду Чепенюк О.В., розглянувши заяву позивача в адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС у Тернопільській області до Товариства з обмеженою відповідальністю К`Ю ДАБЛ`Ю про накладення арешту на кошти та інші цінності,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС у Тернопільській області звернулося до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю К`Ю ДАБЛ`Ю про накладення арешту на кошти та інші цінності відповідача, що знаходяться в банку, у розмірі податкового боргу в сумі 14258,96 грн.

Ухвалою судді Тернопільського окружного адміністративного суду від 28.05.2024 позовну заяву залишено без руху.

04.06.2024, до вирішення питання щодо відкриття провадження у справі, до суду від позивача надійшла заява про закриття провадження обґрунтована тим, що податковий борг на даний час відсутній. Оскільки така заява надійшла до відкриття провадження у справі, то суд її розцінює як заяву про відкликання позовної заяви та повернення її позивачу.

Вирішуючи цю заяву, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини третьої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Отже, право позивача розпоряджатися своїми вимогами є його диспозитивним правом та має пріоритетне значення для суду при вирішенні спору.

Пунктом 2 частини четвертої статті 169 КАС України визначено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання. Таким чином, процесуальним законом до відкриття провадження у справі позивачу надано право подати до суду саме заяву про відкликання позовної заяви.

Оскільки на день подання позивачем заяви про закриття провадження у справі, яку розцінено судом як заяву про відкликання позовної заяви, провадження в адміністративній справі не відкрито, то позовну заяву і додані до неї документи необхідно повернути позивачеві на підставі пункту 2 частини четвертої статті 169 КАС України.

Керуючись статтями 169, 248, 256, 294, 295 КАС України суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Головного управління ДПС у Тернопільській області до Товариства з обмеженою відповідальністю К`Ю ДАБЛ`Ю про накладення арешту на кошти та інші цінності повернути позивачу.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали про повернення позовної заяви надіслати особі, яка її подала, разом із позовною заявою та доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

СуддяЧепенюк О.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.06.2024
Оприлюднено12.06.2024
Номер документу119623964
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо погашення податкового боргу, з них застосування адміністративного арешту коштів та/або майна

Судовий реєстр по справі —500/3311/24

Ухвала від 10.06.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 28.05.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні