Ухвала
від 23.05.2024 по справі 729/919/24
БОБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 729/919/24

2/729/338/24 р.

У Х В А Л А

23 травня 2024 р. Суддя Бобровицького районного суду Чернігівської області В.О. Кузюра вивчивши матеріали позову ОСОБА_1 до держави російська федерація про відшкодування моральної та майнової шкоди ,-

В С Т А Н О В И Л А :

Позивачем подана позовна заява в якій він просить стягнути з відповідача моральну та майнову шкоду , заподіяну йому внаслідок збройної агресії рф , а саме внаслідок військових дій під час яких загинув його син ОСОБА_1

Відповідно до ст.175 ЦПК України в позовній заяві зазначається повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Позивачем зазначено як відповідач- держава російська федерація та вказано місцезнаходження посольства РФ - м. Київ , просп. Повітрофлотський , 27 .

В позовній заяві вказано , що з 24 лютого 2022 року необхідності у направленні до посольства рф в Україні запитів щодо згоди бути відповідачем немає у зв"язку з розірванням дипломатичних зносин з рф.

Оскільки з 24 лютого 2022 року дипломатичні відносини між Україною і російською федерацією розірвано у зв`язку з широкомасштабною збройною агресією останньої, функціонування закордонних дипломатичних установ України на території російської федерації та діяльність дипломатичних установ російської федерації на території України зупинено , отже на час подачі даного позову відповідач взагалі не має в Україні місцезнаходження , тому не зрозуміло вказівки міцезнаходження посольства РФ - м. Київ , просп. Повітрофлотський , 27 , яке не є представником відповідача .

Подана заява не містить вказівки в особі якого органу має виступати рф відповідачем та не зазначено місцезнаходження даного органу.

Відповідно до ч.1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Подана позивачем заява містить недолік , який підлягає усуненню , заява залишенню без руху , а позивачу повинен бути наданий час для усунення недоліку.

На підставі вищезазначеного та керуючись ст.175,185 ЦПК України ,

У Х В А Л И Л А :

Позовну заяву ОСОБА_1 до держави російська федерація про відшкодування моральної та майнової шкоди залишити без руху та надати час для виправлення недоліку - п"ять днів з дня проголошення ухвали.

Роз"яснити позивачу , що якщо він відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :

СудБобровицький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення23.05.2024
Оприлюднено12.06.2024
Номер документу119633879
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві

Судовий реєстр по справі —729/919/24

Рішення від 05.09.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Кузюра В. О.

Ухвала від 28.08.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Кузюра В. О.

Ухвала від 28.06.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Кузюра В. О.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Кузюра В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні