Ухвала
від 18.12.2023 по справі 376/3957/23
СКВИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сквирський районний суд Київської області

Справа № 376/3957/23

Провадження № 2/376/1617/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" грудня 2023 р.

Суддя Сквирського районного суду Київської області Віговський С.І. розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , про визнання права власності на майно, -

В С Т А Н О В И В:

До Сквирського районного суду Київської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , про визнання права власності на майно, з доданими до неї документами.

Проте, в ході підготовки до розгляду справи і досконалому вивченню зазначених матеріалів було встановлено, що для розгляду справи по суті та задоволенню позовних вимог чи навпаки відмови в їх задоволенні, необхідно вирішити питання про майнові права та обов`язки третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Гарант», а відтак, існують обґрунтовані підстави для залучення ТОВ Агрофірма «Гарант» (їх представника) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог для надання пояснень щодо предмету спору, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК Україниякщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно з ч.ч. 5, 6ст. 53 ЦПК Українипро залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановленістаттею 43цього Кодексу.

Разом з тим, відповідно до ч. 7 ст. 53 ЦПК України вступ усправу третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,не тягнеза собоюрозгляду справиспочатку.

За вказаних обставин, враховуючи зміст заявлених позовних вимог, з урахуваннямположень ст.54ЦПК Українищодо наслідківнезалучення усправу третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору,судвважає задоцільне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товариство з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Гарант», оскільки предмет заявленого позову стосується майнових прав та обов`язків, які перебувають у володінні зазначеної юридичної особи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.53,260,353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в розгляді справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , провизнання прававласності намайно третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товариство зобмеженою відповідальністюАгрофірма «Гарант»(адреса: Київська область, Білоцерківський район, с. Селезенівка, вул. Лесі Українки, 1-А, код ЄДРПОУ: 31466362).

Направити третій особі ухвалу суду про залучення її до участі у справі та копію позовної заяви.

У відповідності до положень ст.181ЦПК України третяособа подає до суду свої пояснення щодо позову, у яких викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Роз`яснити третій особі, що до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостоюстатті 178 ЦПК України.

Встановити іншим учасникам справи строк для подання відповіді на пояснення третьої особи протягом п`яти днів від дня отримання ними відповідних пояснень третьої особи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С. І. Віговський

СудСквирський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено12.06.2024
Номер документу119636790
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —376/3957/23

Рішення від 25.12.2023

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Віговський С. І.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Віговський С. І.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Віговський С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні