Постанова
від 01.10.2010 по справі 2а-2451/10/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2а-2451/10/0770

Ряд стат. звіту № 6.6.2

Код - 09

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 жовтня 2010 р. 15:14 год. м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у скла ді головуючого судді Дору Ю.Ю . при секретарі судового засі дання Бішко А.Я., та сторін, які беруть участь у справі:

позивача: ДПІ у м. Ужгоро ді - представник Попельсь кий С.М.;

відповідача: не з' явив ся;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовною за явою Державної податкової ін спекції у м. Ужгороді Закарпа тської області до Дочірнього підприємства «Закарпатбудт ранс»про припинення юридичн ої особи,-

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до статті 160 ч астини 3 КАС України 01 жовтня 201 0 року було проголошено вступ ну та резолютивну частини по станови. Повний текст постан ови виготовлено та підписано 04 жовтня 2010 року.

Державна податкова інспекція у м. Ужгороді Закар патської області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з по зовною заявою до Дочірнього підприємства «Закарпатбудт ранс»про припинення юридичн ої особи.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримав по зовні вимоги і просив задово льнити позовні вимоги повніс тю.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився з невідомих причин, хоча про час та місце розгляду справи повідомлени й належним чином за адресою, в несеною до свідоцтва про дер жавну реєстрацію суб' єкта п ідприємницької діяльності (а .с. 4), а за таких обставин, на під ставі ст. 35 КАС України, сторон а вважається належним чином повідомленою про дату, час та місце судового засідання. Су д вважає, що спір можливо вирі шити на підставі наявних у сп раві доказів.

Розглянувши подані докуме нти та матеріали справи, засл ухавши пояснення представни ка позивача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обст авини, на яких ґрунтуються по зовні вимоги, об'єктивно оцін ивши докази, які мають юридич не значення для розгляду спр ави і вирішення спору по суті , суд приходить до наступних в исновків.

В судовому засіданні встан овлено, що 05 травня 1997 року Дочі рнє підприємство «Закарпатб удтранс»було зареєстровано Ужгородським міськвиконком ом Ужгородської міської ради як юридична особа, про що вида но свідоцтво про державну ре єстрацію юридичної особи (а.с . 4)

Ідентифікаційний код - 22090021 (а.с. 14)

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у м. Ужгороді Закарпатської об ласті від 22 червня 2010 року, Дочі рнє підприємство «Закарпатб удтранс» більше одного року ( з березня 2004 року) не подає под аткову звітність. (а.с. 6)

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у м. Ужгороді Закарпатської об ласті від 22 червня 2010 року, відп овідач податкової заборгова ності не має. (а.с. 5)

Відповідно до статті 9 части ни 1 пункту 2 Закону України «П ро систему оподаткування»пл атники податків і зборів (обо в' язкових платежів) зобов' язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов' язко вих платежів). Строки подання податкових декларацій встан овлені пунктом 4.1.4 ст.4 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов' язань платників под атків перед бюджетом та держ авними цільовими фондами»№ 2 181-111 від 21.12.2000 р.

Однак, всупереч цьому відпо відач більше шести років, а са ме: з березня 2004 року не подава в звітності до державного по даткового органу.

Відповідно до п.15 ст.58 Господ арського кодексу України (на далі ГК України) скасування (п рипинення) державної реєстра ції суб'єкта господарювання здійснюється, зокрема, на під ставі рішення суду у випадка х визнання недійсними або та кими, що суперечать законода вству, установчих документів , або здійснення діяльності, щ о суперечить закону чи устан овчим документам, або в інших випадках передбачених закон ом.

Згідно зі ст.247 ГК України, у р азі здійснення суб'єктом гос подарювання діяльності, що с уперечить закону чи установч им документам, до нього може б ути застосовано адміністрат ивно-господарську санкцію у вигляді скасування (припинен ня) державної реєстрації цьо го суб'єкта та його ліквідаці ї.

Відповідно до статті 38 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів»юридична особа припиняєт ься у разі постановлення суд ового рішення про припинення юридичної особи. Підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юрид ичної особи є, в тому числі, не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

З огляду на вищенавед ене, позовні вимоги підтверд жені належними та допустимим и доказами і у суду є всі підс тави для задоволення позовни х вимог Державної податкової інспекції у м. Ужгороді Закар патської області.

Керуючись статтями 11, 70, 71, 86, 160-163 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Державної подат кової інспекції у м. Ужгороді Закарпатської області до До чірнього підприємства «Зака рпатбудтранс»про припиненн я юридичної особи - задов ольнити повністю.

2. Припинити підприємницьк у діяльність юридичної особи - Дочірнього підприємства «З акарпатбудтранс»(код ЄДРПОУ - 22090021, адреса: м. Ужгород, вул. Ог арьова, 4).

3. Юридичній особі у відпові дності до статті 38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців»здійснит и заходи для державної реєст рації припинення юридичної о соби.

4. Надіслати державному реєс тратору копію постанови післ я набрання нею законної сили відповідно до статті 38 части ни 1 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців».

5. Судові витрати на підстав і ч.4 ст. 94 КАС України із відпов ідача не стягуються.

6. Постанова суду може бути о скаржена до Львівського апел яційного адміністративного суду протягом десяти днів з д ня її проголошення, а у разі за стосування судом частини тре тьої статті 160 КАС України, а та кож прийняття постанови у пи сьмовому провадженні апеляц ійна скарга подається протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії постанови. Апеляційн а скарга подається через Зак арпатський окружний адмініс тративний суд з одночасним н адсиланням її копії до суду а пеляційної інстанції. У випа дках, встановлених статтею 167 частиною 4 КАС України десяти денний строк на апеляційне о скарження постанови суду обч ислюється з наступного дня п ісля закінчення п' ятиденно го строку з моменту отриманн я суб' єктом владних повнова жень повідомлення про можлив ість отримання копії постано ви суду. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Суддя Дору Ю.Ю.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.10.2010
Оприлюднено03.11.2010
Номер документу11963992
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2451/10/0770

Ухвала від 29.06.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 25.06.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Постанова від 01.10.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні