Постанова
від 20.08.2010 по справі 2а-4765/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Миколаївський окружний адміністративний суд  

вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54055  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 

 20.08.2010 р.                                                   09:35                                         № 2а-4765/10/1470  

м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд  у складі головуючого судді Брагар В.С. при секретарі судового засідання Васильєвій А.Ю. розглянувши адміністративну справу в порядку письмового провадження,

за позовом

Державної податкової інспекції

у Ленінському районі м. Миколаєва,

вул. Гмирьова, 1/1, м. Миколаїв, 54028

до

Товариства з обмеженою відповідальністю

“НК Альба Сервіс”

вул. Горького, 6, м. Миколаїв, 54044

про                     припинення юридичної особи

Позивач звернувся до суду з позовом про припинення юридичної особи відповідача, у зв’язку з неподанням останнім податкових декларацій, документів фінансової звітності, відповідно до закону, протягом року.

До суду надійшло клопотання позивача про підтримку позову у повному обсязі та розгляду справи без його участі в порядку письмового провадження.

Судом надсилалися повідомлення за місцезнаходженням відповідача, але він в судове засідання не з’являвся в зв’язку з цим справа розглядається у письмовому провадженні відповідно до ч.6 ст. 128 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, вивчивши письмові докази, надані позивачем, суд, –                   

                                                

                                                            В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю “НК Альба Сервіс” зареєстроване як юридична особа державним реєстратором виконавчого комітету Миколаївської міської ради 18 січня 2007 року.

Відповідно до ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” відповідач, окрім іншого зобов’язаний вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів, відповідно до законів, декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

Відповідно до ст. 4 Закону України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” платник податків самостійно обчислює суму податкового зобов’язання, яку зазначає у податковій декларації, та подає її до податкового органу за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює:

а) календарному місяцю, – протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;

б) календарному кварталу або календарному півріччю, – протягом 40 календарних днів, наступних за останнім  календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя);

в) календарному року, – протягом 60 календарних днів за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

          Згідно з наданими позивачем відомостями, відповідач не звітує перед податковими органами більше року, а саме з 01.12.2008 року.

          Таким чином, відповідач більше року, в порушення вимог ст.4 Закону України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”, не подає органам державної податкової служби податкові декларації, документи фінансової звітності.

Абзацом 4 частини 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” передбачено, що підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи – неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно наданих позивачем відомостей у позивача відсутня заборгованість перед державним бюджетом по податкам – Фондам соціального страхування, Пенсійним фондом України.

Відповідно до п.17 ч.1 ст.11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” органи державної податкової служби мають права звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

Позов поданий до адміністративного суду у межах строку, передбаченого ст.99 КАС України.

Судові витрати відсутні.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та підлягають задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 11, 69, 71, 86, 159-163, КАС України, суд, –

        П О С Т А Н О В И В:

1.  Позов задовольнити в повному обсязі.

2. Припинити юридичну особу –Товариство з обмеженою відповідальністю “НК Альба Сервіс”, код ЄДРПОУ 34852082, зареєстроване 18 січня 2007 року державним реєстратором виконавчого комітету Миколаївської міської ради.  

3. Постанову для виконання надіслати державному реєстратору виконавчого комітету Миколаївської міської ради, якого зобов’язати повідомити суд про виконання рішення.

4.  Роз’яснити сторонам строк і порядок набрання цією постановою законної сили та її оскарження.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова суду може бути оскаржено до суду апеляційної інстанції шляхом подання апеляційної скарги. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня проголошення/отримання її копії. Апеляційна скарга подаються Одеському апеляційному адміністративному суду через Миколаївський окружний адміністративний суд.

Суддя                                                                                                                    В.С. Брагар             

Дата ухвалення рішення20.08.2010
Оприлюднено03.11.2010

Судовий реєстр по справі —2а-4765/10/1470

Постанова від 20.08.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

Ухвала від 19.07.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні