Постанова
від 20.08.2010 по справі 2а-4901/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Микол аїв, 54055

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.08.2010 р. 11:35 № 2а-4901/10/1470

м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у скла ді головуючого судді Брагар В.С. при секретарі судового за сідання Васильєвій А.Ю. розгл янувши адміністративну спра ву в порядку письмового пров адження,

за позовом Державної податкової інсп екції

у Заводському районі м. Мик олаєва,

вул. Г.Петрової, 2-А, м. Миколаї в, 54029

до Товариства з обмеженою ві дповідальністю

“Агро-Авіа”

вул. Лазурна, 50, кв. 21, м. Микол аїв, 54021

про припине ння юридичної особи

Позивач звернувся до су ду з позовом про припинення ю ридичної особи відповідача, у зв'язку з неподанням оста ннім податкових декларацій, документів фінансової звітн ості, відповідно до закону, пр отягом року.

Представники сторін в судо ве засідання не з'явились, в ідповідач, заперечень на поз ов не надав, в зв'язку з ц им справа розглядається у пи сьмовому провадженні відпов ідно до ч.6 ст. 128 КАС України.

Дослідивши матеріали спра ви, вивчивши письмові докази , надані позивачем, суд, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмежено ю відповідальністю “Агро-Аві а” зареєстроване як юридична особа державним реєстраторо м виконавчого комітету Микол аївської міської ради 19 травн я 2004 року.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни “Про систему оподаткув ання” відповідач, окрім іншо го зобов'язаний вести бухга лтерський облік, складати зв ітність про фінансово-господ арську діяльність і забезпеч увати її зберігання у термін и, встановлені законами; пода вати до державних податкових органів та інших державних о рганів, відповідно до законі в, декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обч исленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових плат ежів).

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни “Про порядок погашення зобов'язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами” пл атник податків самостійно об числює суму податкового зобо в'язання, яку зазначає у под атковій декларації, та подає її до податкового органу за б азовий податковий (звітний) п еріод, що дорівнює:

а) календарному місяцю, - протягом 20 календарних дні в, наступних за останнім кале ндарним днем звітного (подат кового) місяця;

б) календарному кварталу аб о календарному півріччю, - протягом 40 календарних дні в, наступних за останнім кале ндарним днем звітного (подат кового) кварталу (півріччя);

в) календарному року, - протягом 60 календарних днів за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Згідно з наданими по зивачем відомостями, відпові дач не звітує перед податков ими органами більше року, а са ме з 20.04.2007 року.

Таким чином, відповід ач більше року, в порушення ви мог ст.4 Закону України “Про по рядок погашення зобов'язан ь платників податків перед б юджетами та державними цільо вими фондами”, ст.9 Закону Укра їни “Про систему оподаткуван ня”, не подає органам державн ої податкової служби податко ві декларації, документи фін ансової звітності.

Абзацом 4 частини 2 ст. 38 Зако ну України “Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців” п ередбачено, що підставами дл я постановлення судового ріш ення про припинення юридично ї особи, що не пов'язано з бан крутством юридичної особи - неподання протягом року органам державної податково ї служби податкових декларац ій, документів фінансової зв ітності відповідно до закону .

Згідно наданих позивачем в ідомостей у позивача відсутн я заборгованість перед держа вним бюджетом по податкам - Фондам соціального стр ахування, Пенсійним фон дом України.

Відповідно до п.17 ч.1 ст.11 Закон у України “Про державну пода ткову службу в Україні” орга ни державної податкової служ би мають права звертатися у п ередбачених законом випадка х до судових органів із заяво ю (позовною заявою) про скасув ання державної реєстрації су б'єкта підприємницької дія льності.

Позов поданий до адміністр ативного суду у межах строку , передбаченого ст.99 КАС Украї ни.

Судові витрати відсутні.

Враховуючи викладене, суд д ійшов висновку, що позовні ви моги обґрунтовані, підтвердж ені матеріалами справи та пі длягають задоволенню в повно му обсязі.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 11, 69, 71, 86, 159-163, КАС У країни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольни ти в повному обсязі.

2. Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою від повідальністю “Агро-Авіа”, к од ЄДРПОУ 32997301, зареєстроване 19 травня 2004 року державним реєс тратором виконавчого коміте ту Миколаївської міської рад и.

3. Постанову для виконання н адіслати державному реєстра тору виконавчого комітету Ми колаївської міської ради, як ого зобов'язати повідомити суд про виконання рішення.

4. Роз'яснити сторонам стр ок і порядок набрання цією по становою законної сили та її оскарження.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України на бирає законної сили після за кінчення строку подання апел яційної скарги, встановленог о цим Кодексом, якщо таку скар гу не було подано.

Постанова суду може бути ос каржено до суду апеляційної інстанції шляхом подання апе ляційної скарги. Апеляційна скарга на постанову суду под ається протягом десяти днів з дня проголошення/отримання її копії. Апеляційна скарга п одаються Одеському апеляцій ному адміністративному суду через Миколаївський окружни й адміністративний суд.

Суддя В.С. Брагар

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.08.2010
Оприлюднено03.11.2010
Номер документу11964194
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4901/10/1470

Постанова від 20.08.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні