Ухвала
від 11.06.2024 по справі 722/1245/24
СОКИРЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 722/1245/24

Номер провадження 2/722/334/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у цивільній справі

11 червня 2024 року м. Сокиряни

Суддя Сокирянськогорайонного судуЧернівецької областіРатушенко О.М.,перевіривши навідповідність вимогамст.ст.174-177ЦПК Українипозовну заяву ОСОБА_1 , подану від його імені адвокатом Побережною Оленою Дмитрівною до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійнихвимог щодопредмета споруОрган опікита піклуванняСокирянської міськоїради Дністровськогорайону Чернівецькоїобласті про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

Адвокат ПобережнаО.Д.,діючи вінтересах ОСОБА_1 , звернулася до Сокирянського районного суду Чернівецької області з вищезазначеною позовною заявою.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04.06.2024 року, вказану вище позовну заяву передано до провадження судді Сокирянського районного суду Чернівецької області Ратушенка О.М.

Згідно інформації Олексіївського старостинського округу Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області №53 від 06.06.2024 року, яка надійшла до суду 10.06.2024 року, відповідачка ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

У відповідності до положень ст.ст.19-30 ЦПК України дана справа предметно та територіально підсудна Сокирянському районному суду Чернівецької області.

Позовна заява за формою та змістом відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України.

Визначені ст.ст.185-186 ЦПК України підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Крім цього, представник позивача ОСОБА_3 просила зобов`язати Орган опіки та піклування подати суду письмовий висновок щодо даного спору.

Так, згідно ч.5 ст.19 Сімейного кодексу України орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

З огляду на викладені вимоги закону, а також враховуючи предмет спору у даній справі, суд вважає за доцільне зобов`язати, орган опіки та піклування, відповідно до вимог ч.5 ст. 19 СК України подати до суду письмовий висновок щодо розв`язання даного спору.

Враховуючи наведене, вважаю за можливе відкрити провадження у даній цивільній справі та призначити її до підготовчого судового засідання.

Керуючись ст.ст. 4, 23, 33-34, 49, 174-177, 184, 187, 190-191, 196, 258, 260, 261, 352-355 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , поданим від його імені адвокатом Побережною Оленою Дмитрівною до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійнихвимог щодопредмета споруОрган опікита піклуванняСокирянської міськоїради Дністровськогорайону Чернівецькоїобласті про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, яку розглядати суддею одноособово за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання по справі на 11 год.00хв.09липня 2024року в приміщенні Сокирянського районного суду Чернівецької області за адресою: вул.Шевченка, 7 м.Сокиряни Чернівецької області.

Відповідно до п.5 ст.19Сімейного кодексуУкраїни зобов`язати Орган опікита піклуванняСокирянської міськоїради Чернівецькоїобласті надати суду до дати судового засідання письмовий висновок щодо розв`язання даного спору.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому копії даної ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк тривалістю три дні, починаючи з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст.179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами 3-5 ст.178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк тривалістю три дні, починаючи з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбачене ст.180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами 3-5 ст.178 ЦПК України. Копію заперечення і доданих до нього документів одночасно з поданням його суду відповідач повинен надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення, є їхнім правом.

У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити третій особі, що відповідно до ст.181 ЦПК України має право подати пояснення щодо позову, до яких застосовуються правила, встановлені частинами третьою-шостою ст.178 ЦПК України.

Встановити третій особі строк десять днів з дня вручення їй копії даної ухвали для надання письмових пояснень.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2411.

Направити копію ухвали особам, які беруть участь у розгляді справи, а відповідачу також направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно в частині порушення підсудності справи, починаючи з дня її підписання суддею, протягом 15 днів шляхом подачі апеляційної скарги, враховуючи п.п. 15.5. п. 15 Розділу 13 Перехідні положення ЦПК України, до Чернівецького апеляційного суду через Сокирянський районний суд Чернівецької області.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

СудСокирянський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення11.06.2024
Оприлюднено13.06.2024
Номер документу119662476
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —722/1245/24

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Ратушенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні