Ухвала
від 10.06.2024 по справі 608/1459/24
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Чортківський районний суд Тернопільської області

Копія

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2024 року Справа № 608/1459/24

Номер провадження1-кс/608/430/2024

Слідчий суддя Чортківського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання дізнавача СД Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, у матеріалах кримінального провадження, внесеного в ЄРДР за № 12024216110000119 від 28.05.2024 року за ч. 4 ст. 358 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Дізнавач СД Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Чортківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , звернулася в суд з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні № 12024216110000119 від 28.05.2024 року за ч. 4 ст. 358 КК України.

В клопотанні вказала, що в провадженні СД Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області перебувають матеріали досудового розслідування № 12024216110000119 від 28.05.2024 року за ч. 4 ст. 358 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що У провадженні СД Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області перебувають матеріали досудового розслідування №12024216110000119 від 20.05.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ч. 4 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що в період з 2023 року по 2024 рік ФОП ОСОБА_5 використав завідомо підроблений акт про надання послуг з перевезення учнів ІНФОРМАЦІЯ_1 ,для отримання матеріальної вигоди за надані послуги у більшому обсязі ніж це було насправді.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування даного правопорушення, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно здійснити тимчасовий доступ до інформації та долучити до матеріалів кримінального провадження документи щодо підвезення дітей із с. Тарнавка в с. Давидківці, з с. Давидківці в с. Тарнавка Чортківського району за період часу з моменту утворення ІНФОРМАЦІЯ_1 по теперішній час, в тому числі: договорів підвезення до місця навчання і додому учнів сільських загальноосвітніх шкіл, актів надання послуг, списків учнів, які підвозяться до ІНФОРМАЦІЯ_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), довідок про перевезення учнів до школи, платіжних інструкцій. Документи необхідно отримати в оригіналах для проведення необхідних слідчих дій та експертиз.

Вказані документи містять охоронювану законом таємницю, у відповідності до положень п.2 ст. 162 КПК України.

Згідно ст. 84, 98 КПК України, документи, які міститься у ІНФОРМАЦІЯ_3 , можуть використовуватися, як джерело доказів у кримінальному провадженні.

Вищевказані документи на даний час знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

Беручи до уваги вище викладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що згадані у описовій частині цього клопотання документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин вчиненого кримінального правопорушення, необхідно отримати доступ до них.

Дізнавач СДЧортківського РВПГУНП вТернопільській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилась, клопотання підтримує в повному обсязі, просить розглядати без її участі.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідча суддя приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних мотивів.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 163 Кримінального процесуального кодексу України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Встановлені під час судового розгляду клопотання обставини дають достатні підстави вважати, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані вище документи мають суттєве значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а тому необхідно отримати доступ до них.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 162, 163 Кримінального процесуального кодексу України, слідча суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання задоволити.

Надати старшому дізнавачу СД Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області капітану поліції ОСОБА_6 , дізнавачу СД Чортківського РВП капітану поліції ОСОБА_3 , дізнавачу СД Чортківського РВП лейтенанту поліції ОСОБА_7 тимчасовий доступ до документів щодо підвезення дітей із с. Тарнавка в с. Давидківці, з с. Давидківці в с. Тарнавка Чортківського району за період часу з моменту утворення ІНФОРМАЦІЯ_1 по теперішній час, в тому числі: договорів підвезення до місця навчання і додому учнів сільських загальноосвітніх шкіл, актів надання послуг, списків учнів, які підвозяться до ІНФОРМАЦІЯ_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), довідок про перевезення учнів до школи, платіжних інструкцій, які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

Тимчасовий доступ до документів надати із можливістю вилучення оригіналів.

Тимчасовий доступ до вище вказаних документів надати із можливістю вилучити оригінали документів або належним чином завірені їх копії.

В разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів відповідно до вимог ст. 166 Кримінального процесуального кодексу України слідчий суддя має право за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів, постановити ухвалу про проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукування та вилучення зазначених речей та документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: (підпис)

З оригіналом згідно

Оригінал ухвали знаходиться в матеріалах кримінального провадження № 12024216110000119 від 28.05.2024 року.

Ухвала набрала законної сили " "


року.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Копію ухвали видано " "


року.

Секретар:

СудЧортківський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення10.06.2024
Оприлюднено13.06.2024
Номер документу119665616
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —608/1459/24

Ухвала від 13.06.2024

Кримінальне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 10.06.2024

Кримінальне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні