Постанова
від 22.10.2010 по справі 2а-13987/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

22 жовтня 2010 року < Час п роголошення > № 2а-13987/10/2670

Суддя Окружного адмі ністративного суду міста Киє ва - Аблов Є.В., розглянувши в порядку скороченого провадж ення справу за адміністратив ним позовом Державної податк ової інспекції у Оболонськом у районі м. Києва до товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Юікс»за участю третьої особи Оболонської районної у м. Києві Державної адміністр ації про припинення юридично ї особи,-

В С Т А Н О В И В:

З позовом до Окружного адміністративного суду міст а Києва звернулась Державна податкова інспекція у Оболон ському районі м. Києва до тов ариства з обмеженою відповід альністю «Юікс»за участю тре тьої особи Оболонської район ної у м. Києві Державної адмін істрації про припинення юрид ичної особи.

Ухвалою від 05 жовтня 2010 року в ідкрито скорочене проваджен ня у зазначеній адміністрати вній справі.

Відповідно до реєстру вихі дної кореспонденції Окружно го адміністративного суду мі ста Києва за № 306 ТОВ «Юікс» 07.10.10 р . направлено вищевказану ухв алу та запропоновано подати у строк до 19.10.2010 року письмові з аперечення проти позову з по силанням на докази, якими вон и обґрунтовуються, або заяву про визнання позову.

Однак до суду не надійшло до казів отримання чи не отрима ння відповідачем ухвали від 05.10.10 р., яка була направлена судо м 07.10.10 р. на адресу ТОВ «Юікс»заз начену в позовній заяві.

Отже, суд вважає, що спір під лягає вирішенню на підставі наявних у матеріалах справи доказів, оскільки вони повно та всебічно висвітлюють обс тавини спірних правовідноси н.

Розглянувши подані позива чем документи, об' єктивно о цінивши докази, які мають юри дичне значення для розгляду справи і вирішення спору по с уті, суд вважає, що позов підля гає задоволенню з наступних підстав.

Відповідач зареєстрований 25.08.98 р. Мінською районною у міст і Києві державною адміністар цією за ідентифікаційним код ом 30044980 та взятий на облік в ДПІ у Оболонському районі м. Києв а 28.08.98 року за №280.

Відповідно до пункту 2 части ни 1 статті 9 Закону України «П ро систему оподаткування» пл атники податків і зборів (обо в' язкових платежів) зобов' язані подавати до державних податкових органів відповід но до законів декларації, які пов'язані з обчисленням і спл атою податків і зборів.

Стаття 38 Закону України «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців»передбачає, що на явність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутні сть юридичної особи за вказа ним її місцезнаходженням є п ідставою для постановлення с удового рішення про припинен ня його підприємницької діял ьності.

Згідно Витягу з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців Оболонською у місті Ки єві районною державною адмін істрацією до реєстру внесено інформацію щодо відсутност і юридичної особи за місцезн аходженням.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що вимоги позивач а щодо припинення підприємни цької діяльності є обґрунтов аними та такими, що підлягают ь задоволенню.

Відповідно до частини 1 стат ті 256 Кодексу адміністративно го судочинства України поста нови суду, прийняті в порядку скороченого провадження вик онуються негайно.

Керуючись ст.ст. 6-8, ч. 6 ст. 71, 86, 183-2, 158-163, 167, 186, 254, 256 КАС України, ст.38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних та фізични х осіб - підприємців» с уд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги задовол ьнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Юікс» - код ЄДРПОУ 30044980.

Направити постанову, що наб рала законної сили, державно му реєстратору Оболонської р айонної у м. Києві державної а дміністрації для виконання вимог статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б підприємців»щодо створенн я ліквідаційної комісії для здійснення заходів по припин енню юридичної особи у зв' я зку з її ліквідацією.

Внести до Єдиного державно го реєстру запис про судове р ішення, провести державну ре єстрацію припинення юридичн ої особи відповідно до чинно го законодавства України та повідомити органи статистик и, державної податкової служ би, Пенсійного Фонду України , фондів соціального страхув ання та юридичну особу, щодо я кої прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного держ авного реєстру такого запису .

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова може бути оска ржена в апеляційному порядку шляхом подачі в Окружний адм іністративний суд міста Києв а апеляційної скарги на пост анову протягом десяти днів з дня її проголошення. Копія ап еляційної скарги одночасно н адсилається особою, яка її по дає до Київського апеляційно го адміністративного суду.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання апеляційної скар ги, встановленого ст. 186 КАС Укр аїни, якщо таку скаргу не було подано. Якщо апеляційна скар га не була подана у строк, вста новлений ст. 186 КАС України, пос танова набирає законної сили після закінчення цього стро ку.

Суддя Є.В. Аблов

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.10.2010
Оприлюднено03.11.2010
Номер документу11966599
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-13987/10/2670

Ухвала від 05.10.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Постанова від 22.10.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні