Ухвала
від 24.04.2024 по справі 376/741/24
СКВИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сквирський районний суд Київської області

Справа № 376/741/24

Провадження № 2-о/376/100/2024

У Х В А Л А

"24" квітня 2024 р. Сквирський районний суд Київської області

у складі: головуючого судді Коваленка О.М.,

присяжних Рогози О.М., Радчук С.П.,

при секретарі Щур Л.А.,

представника заінтересованої особи Кваші І.С.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вм.Сквира справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Сквирської міської ради, ОСОБА_2 в інтересах недієздатного ОСОБА_3 , про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, в якій просить визнати недієздатним ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановити над ним опіку та призначити його опікуном.

В обґрунтування заяви посилається на те, що його дядько ОСОБА_3 є інвалідом другої групи з дитинства довічно, є непрацездатної особою, не усвідомлює наслідків своєї поведінки, не орієнтується в простих життєвих ситуаціях, за станом здоров`я потребує постійного стороннього догляду, не здатен усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. Його стан здоров`я щороку погіршується.

Представник заявника у судове засідання не з`явився, у поданій заяві клопоче про призначення судово-психіатричної експертизи.

Представник заінтересованої особи Органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Сквирської міської ради Кваша І.С. у судовому засіданні клопотання представника заявника про призначення судово-психіатричної експертизи визнала з метою вирішення питання про те, чи продовжує ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Згідно ч. 1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Суд, враховуючи те, що рішення Сквирського районного суду Київської області від 31.01.2008 потребує продовження його дії, вирішення питання про те, чи продовжує ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, оскільки має хронічний, стійкий психічний розлад здоров`я, потребує спеціальних знань в області психіатрії, вважає за необхідне призначити судово-психіатричну експертизу, а отже задовольнити клопотання представника заявника від 05.03.2024.

Згідно з ч. 2 ст. 77 ЦПК України, предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом (ч.1 ст.81 ЦПК України).

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 252 ЦПК України, провадження у справі слід зупинити до проведення експертизи.

Провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктом 5частини першої статті 252 цього Кодексу, - на час проведення експертизи (п.9 ч.1 ст.253 ЦПК України).

Керуючись ст. 77, 81, 252, 253, 298, 299, 353 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Химчука Володимира Леонідовича - задовольнити.

Призначити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Сквирської міської ради, ОСОБА_2 в інтересах недієздатного ОСОБА_3 , про визнання особи недієздатною та встановлення опіки, судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1.Чихворіє ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Біла Церква Київської області, житель АДРЕСА_1 , на психічну хворобу?

2.Чи продовжує ОСОБА_3 не усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

3. Чи потребує ОСОБА_3 за своїм психічним станом призначення опікуна?

Проведення експертизи доручити експертам відділу судово-психіатричних експертиз КНП КОР "ОПНМО" (смт. Глеваха, вул. Вокзальна, 8, Фастівського району Київської області, код ЄДРПОУ 01994793).

Надати для проведення експертизи цивільну справу № 376/741/24.

Дозволити експертам користуватися всіма наданими судом матеріалами справи.

Витрати пов`язанііз проведенням судово-психіатричної експертизивіднести зарахунок держави.

Провадження у цивільній справі №376/741/24 зупинити до отримання результатів експертизи.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя О.М. Коваленко

Присяжні С.П. Радчук

О.М.Рогоза

СудСквирський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено13.06.2024
Номер документу119669065
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —376/741/24

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні