Вирок
від 06.06.2024 по справі 346/2805/24
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/2805/24

Провадження № 1-кп/346/537/24

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 червня 2024 року м. Коломия

Коломийський міськрайонний суд

Івано-Франківської області

в складі головуючого судді ОСОБА_1

з участю: секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у спрощеному провадженні без проведення судового розгляду, за відсутності учасників судового провадження, обвинувальний акт у кримінальному провадженні від 02 травня 2024 року за № 12024096180000141, відносно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , українця, з середньою-спеціальною освітою, одруженого, пенсіонера, не судимого, громадянина України,

за ч. 1 ст. 125 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

обвинувачений умисно спричинив потерпілому ОСОБА_4 легкі тілесні ушкодження.

Кримінальний проступок вчинено за наступних обставин.

Так, 01 травня 2024 року близько 17 год 50 хв обвинувачений перебуваючи на вулиці неподалік господарства по АДРЕСА_1 , вчинив словесний конфлікт із неповнолітнім ОСОБА_4 , в ході якого умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання щодо здоров`я неповнолітнього потерпілого, наніс ОСОБА_4 декілька ударів газонокосаркою по ногах.

Своїми діямиобвинувачений спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді контурних прямолінійних смугастих саден, на фоні внутрішньошкірних крововиливів, згрупованих на обмежених ділянках шкірних покривів стоп (в межах внутрішньої поверхні правої стопи та верхньої поверхні пальців лівої стопи), які відноситься до легких тілесних ушкоджень.

Прокурор звернулася до суду із клопотанням про розгляд кримінального проступку у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні.

До обвинувального акту додана заява обвинуваченого, складена в присутності захисника ОСОБА_5 про беззаперечне визнання винуватості, згоду зі встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлення з обмеженням права апеляційного оскарження та згоду з розглядом обвинувального акта у спрощеному провадженні та заява неповнолітнього потерпілого ОСОБА_4 , складена в присутності законного представника ОСОБА_6 , згідно якої він погоджується із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлений з обмеженням права на апеляційне оскарження та надає згоду на розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні, без проведення судового розгляду в судовому засіданні.

Відповідно до частини 4 ст. 107 КПК України, в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши зібрані досудовим розслідуванням докази, суд приходить до висновку про можливість розгляду обвинувального акту у спрощеному провадженні, без проведення судового розгляду, в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження, на підставі вивчення обвинувального акта та доданих до нього матеріалів із ухваленням вироку, без зазначення доказів на підтвердження встановлених обставин, відповідно до ч.2ст. 382 КПК України.

Суд вважає, що дії обвинуваченого правильно кваліфіковані за ч. 1 ст. 125 КК України,як умисне спричинення потерпілій особі легких тілесних ушкоджень.

До обставин, які пом`якшують покарання обвинуваченого суд відносить щире каяття, активне сприяння розкриттю проступку, перше притягнення до кримінальної відповідальності.

Обставин, які обтяжують покарання суд не встановив.

З урахуванням обставин справи, ступеня тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особи обвинуваченого, суд вважає, що останньому відповідно до принципу індивідуалізації покарання необхідно призначити покарання у виді штрафу в межах санкції ч.1ст. 125 КК України, що відповідає загальним засадам призначення покарання, викладеним уст. 65 КК України, та є необхідним і достатнім для її виправлення та попередження нових злочинів відповідно до вимогст. 50 КК України.

Витрати на залучення експерта в межах вказаного кримінального провадження та речові докази відсутні.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 370, 373, 374, 376, 381, 382, 394 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України і призначити покарання - штраф у розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень,

На вирок може бути подана апеляція до Івано-Франківського апеляційного суду через Коломийський міськрайоннийсудпротягом тридцяти днів з часу його проголошення.

Вирок суду першої інстанції, ухвалений за результатами спрощеного провадження в порядку, передбаченому статтями 381 та 382 цього Кодексу, не може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, недослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені

досудовим розслідуванням обставини.

Судове рішення суду першої інстанції не може бути оскаржене в апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним відповідно до положень частини третьої статті 349 цього Кодексу.

Суддя: ОСОБА_1

СудКоломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення06.06.2024
Оприлюднено13.06.2024
Номер документу119672222
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти життя та здоров'я особи Умисне легке тілесне ушкодження

Судовий реєстр по справі —346/2805/24

Вирок від 06.06.2024

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Ухвала від 27.05.2024

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні