Рішення
від 03.06.2024 по справі 916/768/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"03" червня 2024 р.м. Одеса Справа № 916/768/24Господарський суд Одеської області у складі судді Смелянець Г.Є.

при секретарі судового засідання Лещенко Л.С.

розглянувши у судовому засіданні в порядку загального позовного провадження

справу № 916/768/24

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю БУКОВЕЛЬ

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю ОРГАНІЗАЦІЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ХОЛДИНГ ГРУП

про стягнення 564561,14 грн.

за участю представників:

від позивача: Самозван М.С. ордер серія АІ №1581875 від 02.04.2024;

від відповідача: не з`явився.

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю БУКОВЕЛЬ звернулось до Господарського суду Одеської області з позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю ОРГАНІЗАЦІЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ХОЛДИНГ ГРУП заборгованості за договором про надання комунальних послуг №25-12/2021-БК-1 від 25.12.2021 у розмірі 564 561,14 грн., яка складається із суми основного боргу у розмірі 524 247 грн., інфляційного збільшення 6309, 31 грн., штрафних санкцій 34004,83 грн., а також судових витрат які складаються із судового збору у розмірі 8468,42 грн. та витрат на оплату послуг поштових відправлень.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов договору про надання комунальних послуг №25-12/2021-БК-1 від 25.12.2021 щодо оплати наданих позивачем комунальних послуг.

Заяви, клопотання, інші процесуальні дії у справі.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 04.03.2024 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю БУКОВЕЛЬ прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Справу постановлено розглядати за правилами загального позовного провадження та підготовче засідання призначено на 08.04.2024 о 15:20, із повідомленням учасників справи про підготовче засідання.

05.04.2024 господарським судом постановлено ухвалу, якою задоволено клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «БУКОВЕЛЬ» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за вх.№13713/24 від 03.04.2024 у справі №916/768/24.

У підготовчому засіданні 08.04.2024, за відсутності представників сторін, судом постановлено протокольну ухвалу, якою підготовче провадження продовжено на 30 днів та підготовче засідання відкладено на 01.05.2024 о 10:00, із викликом учасників справи у підготовче засідання, яке постановлено провести в режимі відеоконференції за участю представника позивача.

У підготовчому засіданні 01.05.2024, за участю представника позивача у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, судом постановлено протокольну ухвалу, якою закрито підготовче провадження та призначено судове засідання щодо розгляду справи по суті на 03.06.2024 о 14:00, із викликом учасників справи у підготовче засідання, яке постановлено провести в режимі відеоконференції за участю представника позивача.

У судовому засіданні 03.06.2024, за участю представника позивача у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, судом на підставі ст. 240 ГПК України проголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Відповідач у судові засідання, як у підготовчому провадженні, так і під час розгляду справи по суті не з`явився, про причини свого нез`явлення суд не повідомив, та відзив на позов до суду не надав.

При цьому, ухвали суду, які було направлено відповідачу на адресу зазначену у позові та у Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, повернуто до суду органами поштового зв`язку, із зазначенням причин повернення «адресат відсутній за вказаною адресою».

Відповідно до п. 5,6 ч. 6 ст. 242 ГПК України днем вручення судового рішення є: день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду; день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Отже, виходячи з того, що господарським судом вжито всі залежні від нього заходи для повідомлення учасників справи про дату, час і місце розгляду судової справи, та забезпечення реалізації учасниками справи своїх прав на судовий захист, в тому числі шляхом надання відповідних заяв по суті справи, господарський суд визнав за можливе вирішити справу за наявними матеріалами справи відповідно до ч.9 ст.165 ГПК України та за відсутністю відповідача у судовому засіданні.

Обставини справи встановлені судом.

25.12.2021 між Товариством з обмеженою відповідальністю БУКОВЕЛЬ (Виконавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ОРГАНІЗАЦІЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ХОЛДИНГ ГРУП (Споживач) укладено договір №25-12/2021-БК-1 про надання комунальних послуг, згідно з яким Виконавець зобов`язується надати комунальні послуги та інші послуги або забезпечити надання комунальних послуг іншими виконавцями (надалі - Послуги), а Споживач зобов`язується своєчасно оплачувати надані Послуги за встановленими тарифами та/або відшкодовувати витрати Виконавця на надання таких Послуг у строки та на умовах, що передбачені даним Договором та Угодами до цього договору.

У пп. 3.2.1. договору вказано, що споживач зобов`язується оплачувати послуги в установлені цим Договором строки та порядку.

Відповідно до пп. 4.1.6. 4.1.8. Виконавець має право отримувати від Споживача у повному обсязі платежі за Послуги в установлені цим Договором строки та порядку. У разі несвоєчасного внесення Споживачем плати за надані послуги, Виконавець має право застосувати до Споживача штрафні санкції передбачені п.п. 5.4.1 .-5.4.3. даного Договору. Стягувати з Споживача в судовому порядку заборгованість з оплати Послуг, а також штрафні санкції (неустойку), які встановлені чинним законодавством України та п.п. 5.4.1 .-5.4.3. даного Договору.

Згідно з п. 5.3.2. договору плата за надані послуги вноситься Споживачем згідно з рахунком та /або Актом наданих послуг, наданим Виконавцем до 10 (десятого) числа місяця, наступного за звітним. Виконавець зобов`язаний надати рахунок на оплату послуг та/або Акт наданих послуг до 05 числа місяця наступного за звітним. Споживач зобов`язується в строк до 3 (трьох) календарних днів перевірити реальність рахунку та/або Акту наданих послуг та у випадку відсутності зауважень підписати Акт наданих послуг та надіслати один примірник Виконавцю. Якщо Споживач не надасть Виконавцю підписаний зі своєї сторони Акт наданих послуг в строк, вказаний в даному пункті, то послуги за вказаний період вважаються такими, які надані належним чином, а Акт - погодженим та підписаним.

У 5.3.3. договору вказано, що у випадку неотримання рахунку та/або Акту наданих послуг (незалежно від причин) на відповідний місяць Споживач зобов`язаний до 07 числа місяця звернутися до Виконавця для визначення розміру плати за відповідний період.

Відповідно до пп. 5.4.3. договору, у випадку прострочення оплати наданих послуг Споживачу, Виконавець має право стягнути пеню в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України від суми боргу за кожний день прострочення.

Згідно з умовами п. 6.3. договору сторони мають право визначати в Угодах на надання відповідних послуг до даного Договору додаткову відповідальність за порушення умов даного Договору та умов надання послуг згідно цих Угод.

Цей договір набирає чинності з моменту його підписання уповноваженими представниками сторін та діє до 31.12.2022 включно, а в частині розрахунків до їх повного завершення.

У п. 10.15. договору зазначено про Додатки, які є невід`ємною частиною даного Договору: Договір оренди електричного обладнання (Додаток №1); Угода про надання телекомунікаційних послуг з доступу до мережі Інтернет (Додаток №2); Угода про надання послуг з централізованого водопостачання холодної води і водовідведення (каналізації) (Додаток №3); Угода про відшкодування витрат з благоустрою території ТК «Буковель» (Додаток № 4).

Згідно з договором оренди електричного обладнання, який укладений між стронами 25.12.2021 та який є Додатком №1 до договору №25-12/2021-БК-1 про надання комунальних послуг від 25.12.2021, Орендодавець (позивач) передає, а Орендар (відповідач) приймає у платне користування (оренду) устаткування трансформаторної підстанції (а саме: автомат вихідної лінії у розподільчому електричному щитку), що розташоване на території Туристичного комплексу «Буковель» в Івано-Франківській обл., Надвірнянського р-н, с. Поляниця (надалі - «Майно»).

У п. 3.1. договору зазначено, що розмір орендної плати за користування Майном протягом одного календарного місяця становить 2 055,00 грн. в тому числі ПДВ.

У випадку порушення Орендарем строку виконання будь-якого грошового зобов`язання за даним Договором, Орендодавець має право вимагати, а Орендар зобов`язаний за вимогою Орендодавця сплатити Орендодавцеві пеню в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України від суми заборгованості за кожен день прострочення. Пеня, встановлена даним пунктом є штрафною і стягуються в повному обсязі поряд із відшкодуванням збитків (п. 9.3. договору).

На підставі підписаного між сторонами Акту приймання-передачі майна в оренду від 25.12.2021 до договору оренди до Договору оренди електричного обладнання (Додаток №1 до Договору про надання комунальних послуг №25-12/2021-БК-1 від 25.12.2021, позивач передав, а відповідач прийняв у платне користування (оренду) устаткування трансформаторної підстанції (а саме: автомат вихідної лінії у розподільчому електричному щитку), що розташоване на території Туристичного комплексу «Буковель» в Івано-Франківській обл., Надвірнянського р-н, с. Поляниця.

Згідно з угодою №2 про надання телекомунікаційних послуг з доступу до мережі Інтернет, яка укладена між сторонами 25.12.2021, та яка є Додатком №2 до договору про надання комунальних послуг №25-12/2021-БК-1 від 25.12.2021, Виконавець (позивач) надає Споживачу (відповідач) телекомунікаційні послуги з доступу до мережі Інтернет (надалі - Послуги), а Споживач зобов`язується своєчасно та у повному обсязі сплачувати Виконавцю кошти за надані послуги.

Відповідно до пп. 2.3.1. угоди Споживач зобов`язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати виконавцю належні за даною угодою платежі.

У п.п. 3.1., 3.2. угоди сторони узгодили, що розрахунковим періодом є календарний місяць. Вартість Послуг становить 1 570,00 грн., в тому числі ПДВ - за 1 (один) календарний місяць.

Згідно з угодою №3 про надання послуг з централізованого водопостачання холодної води і водовідведення (каналізації), яка укладена між сторонами 25.12.2021, та яка є додатком №3 до Договору про надання комунальних послуг №25-12/2021-БК-1 від 25.12.2021, Виконавець (позивач) зобов`язується надавати Споживачеві (відповідач) вчасно та відповідної якості, згідно гігієнічних вимог до питної води, призначеної для споживання людиною, ДСанПіН 2.2.4-171-10 з тиском на границі розподілу 0.3-0.7 МПа, послуги з централізованого водопостачання холодної води і водовідведення (каналізації), а Споживач зобов`язується своєчасно оплачувати надані послуги за встановленими тарифами у строки і на умовах, передбачених даною Угодою.

У п. 1.3 угоди вказано, що об`єкт водопостачання та водовідведення - частина нежилого приміщення І поверху п`ятирівневої відкритої автостоянки № 2, розташованої за адресою: Івано-Франківська обл., Надвірнянський р-н, с. Поляниця, участок Щивки, буд. 3/2, а саме: нежитлове приміщення площею 685 кв,м.

Згідно з п. 2.1.1. Угоди, розмір тарифів на момент укладення даного Договору складає : - тариф на водопостачання 27,04 гри за 1 м.куб. в т.ч. ПДВ ; - тариф на водовідведення - 37,96 грн. за 1 м.куб. в т.ч. ПДВ.

Відповідно до п. 6.1., 6.2. угоди плата за надані послуги по водопостачанню та водовідведенню справляється за показниками засобів обліку води. Розрахунковим періодом є календарний місяць.

Споживач зобов`язаний оплачувати послуги в установлені Угодою строки (пп. 7.2.1. угоди).

Згідно з п. 11.3. угоди штрафні санкції передбачені даною Угодою застосовуються до Споживача за весь період виникнення та існування заборгованості.

Згідно з угодою №4 про відшкодування витрат з благоустрою території ТК «Буковель» (пайова участь в утриманні (благоустрою) території ТК «Буковель»), яка укладена між сторонами 25.12.2021, та яка є додатком №4 до Договору про надання комунальних послуг №25-12/2021-БК-1 від 25.12.2021, Сторони встановили наступний порядок та умови пайової участі Споживача (відповідач) в утриманні (благоустрої) території ТК «Буковель» в с. Поляниця, м. Яремче, Івано-Франківської області, надалі - об`єкт благоустрою, на території якого розміщений Об`єкт Споживача, а саме: частина нежилого приміщення 1поверху п`ятирівневої відкритої автостоянки М 2, розташованої за адресою: Івано-Франківська обл., НадвірнянськиЙ р-н, с. Поляниця, участок Щивки, буд, 3/2, а саме: нежитлове приміщення площею 685 кв.м.

Згідно з п. 2. Угоди Споживач зобов`язується щомісячно згідно актів приймання - передачі наданих послуг на підставі виставлених рахунків здійснювати оплату пайової участі в утриманні об`єкта благоустрою в розмірі (в гривнях включаючи ПДВ), шо розраховується за наступною формулою: Х*45%, де X - змінна складова, яка дорівнює сумі компенсації за електроенергію згідно п. 3.2. Додатку №1 Договору про надання комунальних послуг. У випадку відсутності компенсації за електроенергію, пайова участь в утриманні території курорту не сплачується.

У п. 3. Угоди вказано, що Додатково до розміру внеску пайової участі в утриманні об`єкта благоустрою, визначеної п. 2 даної Угоди Споживач компенсує Виконавцеві згідно рахунків витрати на вивезення сміття (твердих побутових відходів) в розмірі 390,00 грн. за 1м.куб., в т.ч, ПДВ.

Розрахунковим періодом є календарний місяць (п. 4. угоди).

25.02.2022 між сторонами укладено Додаткову угоду №1 до Договору про надання комунальних послуг №25-12/2021-БК-1 від 25.12.2021, в якій сторони дійшли згоди змінити строк дії основного договору, про що пункт 9.2. Основного договору викласти в наступній редакції: « 9.2. Цей Договір набирає чинності з моменту його підписання уповноваженими представниками Сторін та діє до 28 лютого 2022 року включно, а в частині розрахунків - до їх повного завершення.».

Також судом встановлено, що на виконання договору та додаткових угод до нього, позивачем у період грудень 2021 лютий 2022 надані відповідачу послуги на загальну суму 524 247 грн., про що свідчать підписані між сторонами Акти здачі-приймання робіт (надання послуг), а саме: №5316 від 31.12.2021 з компенсації витрат з благоустрою території за грудень 2021 на суму 37 679, 41 грн.; №5317 від 31.12.2021 з оренди обладнання за грудень 2021 та компенсації витрат по електроенергії за грудень 2021 на загальну суму 86 325, 90 грн.; №5318 від 31.12.2021 з компенсації витрат за телекомунікаційні послуги за грудень 2021 на суму 1570 грн.; №5319 від 31.12.2021 з водопостачання за грудень 2021 та водовідведення за грудень 2021 на суму 6 630 грн.; №382 від 31.01.2022 з компенсації витрат з вивезення сміття за січень 2022 та компенсації витрат з благоустрою території за січень 2022 на суму 68 655, 01 грн; №383 від 31.01.2022 з оренди обладнання за січень 2022 та компенсації витрат по електроенергії за січень 2022 на загальну суму 150 201, 68 грн.; №384 від 31.01.2022 з компенсації витрат за телекомунікаційні послуги за січень 2022 на суму 1570 грн.; №385 від 31.01.2022 з водопостачання за січень 2022 та водовідведення за січень 2022 на суму 5 785 грн.; №637 від 28.02.2022 з компенсації витрат з вивезення сміття за лютий 2022 та компенсації витрат з благоустрою території за лютий 2022 на суму 50 994, 83 грн; №638 від 28.02.2022 з компенсації витрат за телекомунікаційні послуги за лютий 2022 на суму 1570 грн.; №639 від 28.02.2022 з оренди обладнання за лютий 2022 та компенсації витрат по електроенергії за лютий 2022 на загальну суму 111 650, 18 грн.; №641 від 28.02.2022 з водопостачання за лютий 2022 та водовідведення за лютий 2022 на суму 4615 грн.

21.11.2023 позивач надіслав відповідачу претензію №15/11/23-БК від 15.11.2023 з вимогою оплати заборгованості по Договорам на загальну суму у розмірі 527 629,51 грн. в т.ч. ПДВ та підписання акту звірки взаємних розрахунків, що додається, про що свідчать наявні у справі опис вкладення до листа, накладна Укрпошти від 21.11.2023 за №7601503790156, та фіскальний чек від 21.11.2023.

Відповідач відповіді на претензію не надав, заборгованість не сплатив, що і зумовило звернення позивача до суду з даним позовом, в якому, окрім стягнення з відповідача основного боргу в розмірі 524 247 грн., позивач просить суд стягнути з відповідача інфляційне збільшення заборгованості в сумі 6309, 31 грн. та штрафні санкції в сумі 34004,83 грн.

Висновки суду.

Відповідно до ст.509 ЦК України, зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов`язання), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку. Зобов`язання виникають з підстав, встановлених ст.11 цього Кодексу.

У п.1 ч.2 ст.11 ЦК України встановлено, що однією із підстав виникнення цивільних прав та обов`язків є договір, який в силу вимог ч.1 ст.629 ЦК України є обов`язковим для виконання сторонами.

Як вище встановлено господарським судом, між сторонами у справі укладений договір про надання комунальних послуг №25-12/2021-БК-1 від 25.12.2021 з додатками до нього, на підставі якого у відповідача виникло зобов`язання оплачувати надані позивачем послуги згідно з рахунком та /або актом наданих послуг, наданим позивачем до 10 (десятого) числа місяця, наступного за звітним.

Згідно вимог ч. 7 ст. 193 ГК України законодавцем в імперативному порядку закріплено, що не допускається одностороння відмова від виконання зобов`язань, крім випадків, передбачених законом, а також відмова від виконання або відстрочка виконання з мотиву, що зобов`язання другої сторони за іншим договором не було виконано належним чином.

Статтею 525 Цивільного Кодексу України встановлено, що одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно із приписами ч. 1 ст. 526 Цивільного Кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

В силу положень ст. 530 ЦК України якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Як встановлено господарським судом на підставі поданих позивачем доказів, а саме підписаних сторонами Актів здачі-приймання робіт (надання послуг) №5316 від 31.12.2021, №5317 від 31.12.2021, №5318 від 31.12.2021, №5319 від 31.12.2021, №382 від 31.01.2022, №383 від 31.01.2022, №384 від 31.01.2022, №385 від 31.01.2022, №637 від 28.02.2022, №638 від 28.02.2022, №639 від 28.02.2022, №641 від 28.02.2022, позивач надав відповідачу передбачені договором послуги вартість яких становить 524 247 грн., які залишились не оплаченими відповідачем, як у строк, встановлений умовами договору, так і після пред`явлення позивачем претензії.

При цьому, відповідачем не надано до суду жодних заперечень щодо наявності заборгованості за надані позивачем послуги в сумі 524 247 грн., а тим більш доказів, які спростовують наявність цього боргу.

Відповідно до ст. 610 ЦК України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

У п.3 ч.1 ст.611 ЦК України встановлено, що у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема, сплата неустойки.

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.549 ЦК України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання.

Згідно з ч.2 ст.551 ЦК України якщо предметом неустойки є грошова сума, її розмір встановлюється договором або актом цивільного законодавства.

Відповідно до пп. 5.4.3. договору, у випадку прострочення оплати наданих послуг Споживачу, Виконавець має право стягнути пеню в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України від суми боргу за кожний день прострочення.

Перевіривши наявний в матеріалах справи розрахунок пені, який здійснений позивачем та згідно з яким розмір пені становить 34 004, 83 грн., судом встановлено відповідність цього розрахунку обставинам справи щодо прострочення відповідача.

Відповідно до ст.625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Індекс інфляції - це показник, що характеризує динаміку загального рівня цін на товари та послуги, які купуються населенням для невиробничого споживання, і його найменший період визначення складає місяць.

Розмір боргу з урахуванням індексу інфляції визначається виходячи з суми боргу, що існувала на останній день місяця, в якому платіж мав бути здійснений, помноженої на індекс інфляції, визначений названою Державною службою, за період прострочення починаючи з місяця, наступного за місяцем, у якому мав бути здійснений платіж, і за будь-який місяць (місяці), у якому (яких) мала місце інфляція. При цьому в розрахунок мають включатися й періоди часу, в які індекс інфляції становив менше одиниці (тобто мала місце дефляція).

Перевіривши розрахунок інфляційних втрат, який здійснений позивачем, та згідно з яким розмір інфляційних втрат становить 6309,31 грн., господарським судом встановлено відповідність цього розрахунку обставинам справи щодо прострочення відповідача.

Відповідно до ч.1 ст. 74 ГПК кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

У ст.76 ГПК України встановлено, що належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Згідно ст. 77 ГПК України обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування. Докази, одержані з порушенням закону, судом не приймаються.

Статтею 86 ГПК України встановлено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

З огляду на вищевикладене, господарський суд дійшов висновку про обґрунтованість і правомірність позовних вимог Товариства з обмеженою відповідальністю БУКОВЕЛЬ, а отже, і їх задоволення.

На підставі ст.129 ГПК України на відповідача покладаються судові витрати позивача по сплаті судового збору.

Керуючись ст. ст. 129, 232, 233, 236-238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, суд

В И Р І Ш И В:

1.Позов Товариства з обмеженою відповідальністю БУКОВЕЛЬ до Товариства з обмеженою відповідальністю ОРГАНІЗАЦІЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ХОЛДИНГ ГРУП про стягнення 564561,14 грн. задовольнити.

2.Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю ОРГАНІЗАЦІЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ХОЛДИНГ ГРУП (65062, м. Одеса, вул. Генуезька, буд. 24Д, кв. 68, код ЄДРПОУ 44152259) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю БУКОВЕЛЬ (78593, Івано-Франківська обл., м. Яремче, с. Поляниця, участок Щивки, буд. 2, код ЄДРПОУ 40628724) заборгованість за договором про надання комунальних послуг №25-12/2021-БК-1 від 25.12.2021 у розмірі 564561,14 грн., яка складається із суми основного боргу у розмірі 524 247 грн., інфляційного збільшення 6309, 31 грн., штрафних санкцій 34004,83 грн., а також судових витрат, які складаються із судового збору у розмірі 8468,42 грн.

Рішення господарського суду набирає законної сили в порядку ст.241 Господарського процесуального кодексу України і може бути оскаржено в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 20 днів з дня складання повного рішення.

Повне рішення складено 13.06.2024.

Суддя Г.Є. Смелянець

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення03.06.2024
Оприлюднено14.06.2024
Номер документу119706127
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань надання послуг

Судовий реєстр по справі —916/768/24

Рішення від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні