Постанова
від 21.05.2024 по справі 925/1728/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банкрутом

"21" травня 2024 р. м. Черкаси справа № 925/1728/21

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Боровика С.С. з помічником (за дорученням судді) Пастуховою О.С., за участю:

кредитори та боржник: не з`явились,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за заявою

ініціюючого кредитора, товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ВІВА КАПІТАЛ»,

до боржника, сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «МТС-МОРАЛ»

про банкрутство юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 18.01.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «МТС-МОРАЛ», введено процедуру розпорядження майном боржника, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Ярмолінського Юрія Васильовича.

Постановою Господарського суду Черкаської області від 07.06.2022 припинено процедуру розпорядження майном боржника, визнано боржника банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Ярмолінського Юрія Васильовича.

Постановою Господарського суду Черкаської області від 07.03.2023 постанову Господарського суду Черкаської області від 07.06.2022 скасовано, продовжено процедуру розпорядження майном сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «МТС-МОРАЛ» та продовжено повноваження розпорядника майна боржника, арбітражного керуючого Ярмолінського Юрія Васильовича.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 15.05.2023 закрито провадження у справі, припинено повноваження розпорядника майна боржника.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 18.09.2023 апеляційну скаргу Головного управління ДПС у Черкаській області задоволено, ухвалу Господарського суду Черкаської області від 15.05.2023 скасовано, прийнято нове рішення, яким відмовлено в задоволенні заяви арбітражного керуючого Ярмолінського Ю.В. про закриття провадження у справі, справу №925/1728/21 повернуто до Господарського суду Черкаської області для подальшого розгляду.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16.10.2023 головуючим суддею по справі було призначено Боровика С.С.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 08.11.2023 справу №925/1728/21 прийнято до свого провадження, розгляд справи призначено на 20.12.2023, явку учасників справи визнано необов`язковою.

Ухвалою суду від 20.12.2023 розгляд справи відкладено на 31.01.2024.

Ухвалою суду від 31.01.2024 клопотання арбітражного керуючого Ярмолінського Ю.В. про відкладення розгляду справи задоволено, розгляд справи відкладено на 06.03.2024.

Ухвалою суду від 05.03.2024 розгляд справи призначено на 09.04.2024.

Ухвалою суду від 09.04.2024 розгляд справи відкладено на 21.05.2024, явку учасників у справі про банкрутство визнано необов`язковою.

У судове засіданні учасники у справі про банкрутство боржника не з`явились, у зв`язку з чим суд розглядає справу за наявними матеріалами.

У судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

29.02.2024 від розпорядника майна боржника, арбітражного керуючого Ярмолінського Ю.В., надійшло клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Крупу Р.А.

16.02.2024 на зборах кредиторів та комітеті кредиторів прийнято рішення про звернення до Господарського суду Черкаської області із клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Крупу Руслана Анатолійовича.

Відповідно до Кодексу України з процедур банкрутства:

ч.1 ст.2. Провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

п.4 ч.5 ст.48. До компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про введення наступної процедури у справі про банкрутство.

п.4 ч.8 ст.48. До компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого.

ст.58. У випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

ч.3 ст.59. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, господарський суд здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

ч.1 ст.60. У постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Кодексом, з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Аналізуючи установлені обставини справи та норми чинного законодавства, суд прийшов до таких висновків.

Враховуючи наявність рішення зборів кредиторів та комітету кредиторів, наявність заяви арбітражного керуючого Крупи Р.А. про згоду на участь у справі, відсутність у суду заперечень щодо призначення вказаної особи на посаду ліквідатора банкрута, суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Крупу Руслана Анатолійовича.

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, статтею 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Визнати сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «МТС-МОРАЛ» (с. Озірна, Звенигородський район, Черкаська область, 20226, код ЄДРПОУ 31507398) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2.Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Крупу Руслана Анатолійовича (свідоцтво №2074 від 23.12.2022, адреса офісу: бул. Шевченка, 150, оф. 131-24, м. Черкаси, 18001, РНОКПП НОМЕР_1 ).

3.Ліквідатору банкрута:

вжити заходів до виявлення і прийняття до свого відання документів та майна банкрута і направити суду: не пізніш як через два місяці з дня ухвалення постанови інформацію про вчинені дії, акт прийняття майна і документів, акт інвентаризації майна банкрута (Наказ Міністерства фінансів України від 02.09.2014 №879, зареєстровано в Мін`юсті України 30.10.2014 за №1365/26142), реквізити залишеного основного рахунку у банку; до початку реалізації майна банкрута баланс банкрута як цілісного майнового комплексу (Наказ Міністерства фінансів України від 28.03.2013 №433), висновки з оцінки майна, згоду заставного кредитора, повний договір з організатором аукціону;

кожні три місяці з дня винесення постанови подавати суду відомості з даними: а) про реалізацію майна (хронологічний перелік вчинених дій при проведенні аукціонів, суми продажу, найменування покупців, дати передачі майна і надходження коштів); б) про використання коштів по чергам виплати (отримувачі, підстави здійснення платежів, суми, дата і номер платіжного документа);

не пізніше 20-го дня 12 місяця з дня ухвалення цієї постанови подати суду: повний звіт про проведення ліквідаційної процедури (який повинен містити інформацію про рух справи; хронологічний перелік вчинених на виконання ч.1 ст.61 Кодексу України з процедур банкрутства дій із зазначенням результатів, установлених фактів і доказів; визначені ч.1 ст.65 Кодексу України з процедур банкрутства документи і належним чином засвідчені докази викладених у звіті фактів); звіт про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат (з розрахунками, доказами і їх переліком); ліквідаційний баланс (у разі завершення ліквідаційної процедури). Печатку боржника з дати для знищення після затвердження звіту і ліквідаційного балансу судом. Звіти мають містити опис документів з їх реквізитами. Звіти в електронній формі направити на електронну адресу суду.

4.Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, а також повноваження власника (власників) майна банкрута. Посадовим особам банкрута, протягом п`ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора, передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

5.Скасувати заборони на майно боржника чи й будь-які інші обмеження щодо розпорядження майном боржника.

6.Здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

Постанова набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Постанова може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду.

Повний текст постанови складено 13.06.2024.

Суддя С.С. Боровик

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено14.06.2024
Номер документу119706440
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —925/1728/21

Постанова від 21.05.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 20.12.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 06.12.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні