Ухвала
від 13.06.2024 по справі 337/2325/24
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

13 червня 2024 року

Справа №337/2325/24

Номер провадження 2-о/337/145/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13.06.2024 року Хортицький районний суд міста Запоріжжя

у складі: головуючого судді: Салтан Л.Г.,

присяжних: Гармаш О.В., Большакової С.В.

за участю секретаря Трегуб Т.В.

заявниці ОСОБА_1

особа, відносно якої розглядається клопотання ОСОБА_2

представника особи, відносно якої розглядається клопотання - ОСОБА_3

представника заінтересованої особи Рибалкіної Я.М.

розглянувши у судовому засіданні заяву ОСОБА_1 , в інтересах ОСОБА_2 , заінтересовані особи Районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою про визнання недієздатним ОСОБА_2 та встановлення над ним опіки. В обґрунтування заявлених вимог зазначила, що її син ОСОБА_2 має тяжке захворювання, внаслідок якого не може усвідомлювати та керувати своїми діями. Просить встановити над ним опіку.

Заявниця ОСОБА_1 у судовому засіданні заяву підтримала, просить призначити судово-психіатричну експертизу у справі, посилаючись на те, що її син має тяжке захворювання, внаслідок якого не може в повній мірі усвідомлювати значення своїх дій, керувати ними, дати оцінку своїм діям та діям оточуючих, потребує постійного догляду у побуті.

ОСОБА_2 та адвокатБалковий Р.Л. що діє в інтересах особи, відносно якої заявлено вимоги, проти призначення експертизи не заперечують.

Представник заінтересованої особи ОСОБА_4 у судовому засіданні заперечень щодо призначення експертизи не має.

Вислухавши пояснення учасників провадження, враховуючи, що для з`ясування обставин, які мають значення по справі, необхідні спеціальні знання, суд вважає за необхідне призначити судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану здоров`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У відповідності до ст. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Керуючись ст. ст. 104,105, 132 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Призначити судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований: АДРЕСА_1 , на психічне захворювання, якщо так, то на яке саме?

2. Чи здатен ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований: АДРЕСА_1 , при наявності захворювання, яке він має, розуміти значення своїх дій та керувати ними?

Проведення експертизи доручити експертам Запорізької філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» за адресою: 69033, Запорізька область, м.Запоріжжя, Оріхівське шосе, 10А (на території КНП «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» ЗОР), попередивши експертів про кримінальну відповідальність згідно зі ст.ст. 384, 385 КК України.

Встановити строк проведення експертизи один місяць починаючи з дня отримання ухвали.

Надати експертам дозвіл на використання всіх наявних медичних документів, медичних карток, історії хвороби, консультативних висновків лікаря-психіатра, тощо стосовно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Попередити експертів Запорізької філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», яким буде доручено проведення даної експертизи, про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків, що передбачені статтями 384 та 385 Кримінального кодексу України.

Провадження по справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду, протягом 15 днів з дня проголошення ухвали.

Суддя: Л.Г. Салтан

Присяжні: О.В. Гармаш

С.В. Большакова

СудХортицький районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення13.06.2024
Оприлюднено17.06.2024
Номер документу119714484
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —337/2325/24

Ухвала від 13.06.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 13.06.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні