Ухвала
від 14.06.2024 по справі 209/3425/24
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 209/3425/24

Провадження № 2/209/1121/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття до розгляду та відкриття провадження по справі

14 червня 2024 року м. Кам`янське

Суддя Дніпровського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області Решетник Т.О., розглянувши матеріали позовної заяви Кам`янської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Кам`янської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги», про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням (стягнення витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину),-

ВСТАНОВИВ:

17.05.2024 керівник Кам`янськоїокружної прокуратури СергійКузьменко звернувся досуду вінтересах держави,в особіКам`янської міськоїради ізвищевказаним позовом,в якомупросить суд:Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт серія НОМЕР_1 , місце реєстрації за адресою: АДРЕСА_1 , на теперішній час відбуває покарання в Державній установі «Криворізька виправна колонія №80» (код ЄДРПОУ 08562915), на користь держави в особі Позивача - Кам`янської міської рада (51931, Дніпропетровська область, м. Кам`янське, пл. П. Калнишевського, 2, код ЄДРПОУ 24604168) кошти, витрачені на лікування потерпілого від злочину ОСОБА_2 в сумі 5 316 грн. 23 коп. Залучити Комунальне некомерційне підприємство Кам`янської міської ради Міська лікарня швидкої медичної допомоги (код ЄДРПОУ 01985854, вул. Вячеслава Чорновола 79А, м. Кам`янське) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивачів.

При вирішенні питання про відкриття провадження суддя виходить із наступного.

Спір виник із цивільно-правових відносин, віднесений до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Позовна заява оформлена з додержанням вимог ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Дана справа є підлягає до розгляду за правилами загального позовного провадження з повідомленням /викликом/ сторін.

Є підставидля прийняттяпозовної заявидо розглядута відкриттяпровадження усправі.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 187, 258-261, 352-354 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу цивільнійсправі запозовомКам`янськоїокружної прокуратури (адреса:вул.І.Ясюковича,буд.2,м.Кам`янськеДніпропетровської області,51925),в інтересах держави в особі Кам`янської міської ради (код ЄДРПОУ 24604168, адреса: пл. П. Калнишевського, буд. 2, м. Кам`янське Дніпропетровської області, 51931) до ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстрований заадресою: АДРЕСА_2 ),третя особа на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» ( код ЄДРПОУ 01985854, адреса: вул. Вячеслава Чорновола, буд. 79 «А», м.Кам`янське,Дніпропетровська область,51909),про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням (стягнення витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину).

Розгляд справи проводити в загальному позовному провадженні.

Призначити дану справу до розгляду в підготовче судове засідання на 10 год. 00 хв. 05 вересня 2024 року, що відбудеться у приміщенні Дніпровського районного суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області, за адресою: 51900, Дніпропетровська область, м.Кам`янське, вул.Тритузна, 166, 2-й поверх, каб.№ 10.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

В підготовче судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Зобов`язати позивача надати в судове засідання оригінали наявних у нього письмових доказів, зазначених в позовній заяві.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі та судові повістки надіслати особам, які беруть участь у справі.

Відповідачу та третій особі одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копії позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідач має право в п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання ухвали про відкриття провадження подати суду відзив на позовну заяву та всі наявні в нього докази, які стосуються предмету спору, з одночасним направленням його копії та додатків до нього всім учасникам справи та наданням суду доказів про здійснення вказаних дій, а також в п`ятиденний строк з моменту отримання відповіді на відзив надати суду заперечення на вказану відповідь, з одночасним направленням його копії та додатків до нього всім учасникам справи та наданням суду доказів про здійснення вказаних дій.

Роз`яснити, що у відповідності до ч. 1 ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов в строк для подання відзиву.

Позивач має право в п`ятиденний строк з моменту отримання відзиву на позовну заяву надати суду відповідь на відзив, з одночасним направленням її копії та додатків до неї всім учасникам справи та наданням суду доказів про здійснення вказаних дій.

Третя особа має право подати письмові пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження, а щодо відзиву - протягом п`яти днів із дня його отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://dn.dp.court.gov.ua/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності до Дніпровського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали, в інший його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Решетник Т.О.

СудДніпровський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення14.06.2024
Оприлюднено17.06.2024
Номер документу119736626
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них

Судовий реєстр по справі —209/3425/24

Ухвала від 14.06.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні