Ухвала
від 14.06.2024 по справі 484/4085/21
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/484/9/24

Справа № 484/4085/21

У Х В А Л А

про витребування доказів

14.06.2024 Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області в складі головуючого судді - Шикері І.А., за участю секретаря судових засідань - Туркалової І.В., розглянувши клопотання представника представника позивача - адвоката Бєлоущенка Андрія Жоржовича про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Синюхино-Брідської сільської ради Первомайського району Миколаївської області, про визнання заповіту недійсним,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Синюхино-Брідської сільської ради Первомайського району Миколаївської області, про визнання заповіту недійсним.

15.04.2024 ухвалою суду у справі була призначена судово-почеркознавча експертиза та провадження по справі було зупинено на час її проведення.

Ухвалою від 03.06.2024 провадження у справі було поновлено для розгляду клопотання експерта Київського НДЕКЦ та призначено його розгляд на 14.06.2024 на 09.10 год.

14.06.2024 від представника позивача - адвоката Бєлоущенка Андрія Жоржовича до суду надійшло клопотання про витребування документів, необхідних для призначення почеркознавчої експертизи.

Клопотання мотивоване тим, що позивач немаєу достатнійкількості документів,які бмістили вільніразки почеркута підписупомерлого ОСОБА_3 ,які достовірновиконані останнім,для використаннясудовим експертому якостіпорівняльного матеріалупри дослідженніпідпису тапочерку ОСОБА_3 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .Відповідно длявирішення питань,які посталипід часрозгляду справиз метоюповного тавсебічного розглядувказаної цивільноїсправи необхідноздійснити певніпроцесуальні дії,пов`язані ізвитребуванням документівв якихмістяться вільнізразки почеркута підписупокійного ОСОБА_3 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 зрізних установ,підприємств таорганізацій.На переконанняпозивача тайого представника,такими документами,які містятьу собівільні зразкипочерку тапідпису померлого ОСОБА_3 ,в якостіпорівняльного матеріалуз наявнимпідписом воспорюваному заповіті,є зокрема:заява ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,про отриманняпаспорту (форма1),яка знаходитьсяу Первомайськомурайонному відділУДМС вМиколаївській області,адреса:вул.Грушевського,29м.Первомайськ,Миколаївська область;оригінал другогопримірника заповіту,який посвідчений11квітня 2012року,та зареєстрованийв реєстріза №485,приватним нотаріусомТкаченко Н.В.,Первомайського районногонотаріального округуМиколаївської області,та знаходитьсяу справахприватного нотаріусаза адресою:вул.Шевченко,22м.Первомайськ,Миколаївська область;оригінал договоруоренди земельноїділянки,який бувукладений тапідписаний особисто ОСОБА_3 таФГ «Лісове»,12лютого 2007року,який знаходитьсяв Головномууправлінні держгеокадарстуу Первомайськомурайоні Миколаївськоїобласті,за адресоювул.Грушевського,3м.Первомайськ Миколаївськаобласть;оригінал додатковоїугоди додоговору орендиземельної ділянки,який бувукладений тапідписаний особисто ОСОБА_3 таФГ «Лісове»,30січня 2009року,який знаходитьсяв Головномууправлінні держгеокадарстуу Первомайськомурайоні Миколаївськоїобласті,за адресоювул.Грушевського,3м.Первомайськ Миколаївськаобласть;оригінал додатковоїугоди додоговору орендиземельної ділянки,який бувукладений тапідписаний особисто ОСОБА_3 таФГ «Лісове»,01січня 2012року,який знаходитьсяв Головномууправлінні держгеокадарстуу Первомайськомурайоні Миколаївськоїобласті,за адресоювул.Грушевського,3м.Первомайськ Миколаївськаобласть;медична документація(амбулаторнакартка),щодо стануздоров`я ОСОБА_3 у 2018-2019роках,яка міститьсяв КомунальномуЗакладі охорониздоров`я Центральнійрайонній лікарні,яка розташованаза адресоювул. Амосова Миколи Академіка, 28 м. Первомайськ Миколаївська область. Всі зазначені вище документи, в силу вимог чинного в Україні законодавства, не можуть бути отримані позивачем або його представником в оригіналах, водночас, за відсутності вказаних документів в подальшому фактично буде неможливо провести експертні дослідження щодо належності підпису померлого ОСОБА_3 , в зв`язку з чим, просить задовольнити його клопотання. Розгляд вказаного клопотання просив провести за його відсутності та відсутності позивача.

Відповідачка - ОСОБА_2 та представник Синюхино-Брідської сільської ради Первомайського району Миколаївської області в судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду клопотання експерта були повідомлені у встановленому законом порядку, причини неяки суду не відомі.

З метою забезпечення повного, об`єктивного розгляду справи, з`ясування обставин, які мають істотне значення для вирішення справи по суті, суд вважає за необхідне витребувати від Первомайського районного відділу УДМС в Миколаївській області, (адреса: вул. Грушевського, 29 м. Первомайськ, Миколаївська область) - заяву ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , про отримання паспорту (форма 1). Від Первомайського районного нотаріального округу Миколаївської області, який розташований, за адресою: вул. Шевченко, 22 м. Первомайськ, Миколаївська область- оригінал другого примірника заповіту, який посвідчений 11 квітня 2012 року, та зареєстрований в реєстрі за №485, приватним нотаріусом Ткаченко Н.В. Від Головного управління держгеокадарсту у Первомайському районі Миколаївської області, яке розташоване за адресою вул. Грушевського,3 м. Первомайськ Миколаївська область - оригінал договору оренди земельної ділянки, який був укладений та підписаний особисто ОСОБА_3 та ФГ «Лісове», 12 лютого 2007 року; оригінал додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки, який був укладений та підписаний особисто ОСОБА_3 та ФГ «Лісове», 30 січня 2009 року, оригінал додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки, який був укладений та підписаний особисто ОСОБА_3 та ФГ «Лісове», 01 січня 2012 року. Від Комунального Закладу охорони здоров`я Центральній районній лікарні, який розташований, за адресою: вул. Амосова Миколи Академіка, 28, м. Первомайськ Миколаївська область - медичну документацію (амбулаторна картка), щодо стану здоров`я ОСОБА_3 у 2018 -2019 роках, в зв`язку з чим, оголосити в судовому засіданні перерву до 21.06.2024 до 08.30 год.

Керуючись ст. 84ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Первомайський районний відділ УДМС в Миколаївській області, (адреса: вул. Грушевського, 29 м. Первомайськ, Миколаївська область), у строкдо 20.06.2024,надати Первомайськомуміськрайонному судуМиколаївської області(суддяШикеря І.А.),заяву ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , про отримання паспорту (форма 1).

Зобов`язати Первомайський районний нотаріальний округ Миколаївської області, який знаходиться за адресою: вул. Шевченко, 22 м. Первомайськ, Миколаївська область, у строк до 20.06.2024, надати Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області (суддя Шикеря І.А.), оригінал другого примірника заповіту, який посвідчений 11 квітня 2012 року, та зареєстрований в реєстрі за №485, приватним нотаріусом Ткаченко Н.В.

Зобов`язати Головне управління держгеокадарсту у Первомайському районі Миколаївської області, яке розташоване за адресою вул. Грушевського,3 м. Первомайськ Миколаївська область, у строк до 20.06.2024, надати Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області (суддя Шикеря І.А.), оригінал договору оренди земельної ділянки, який був укладений та підписаний особисто ОСОБА_3 та ФГ «Лісове», 12 лютого 2007 року; оригінал додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки, який був укладений та підписаний особисто ОСОБА_3 та ФГ «Лісове», 30 січня 2009 року, Оригінал додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки, який був укладений та підписаний особисто ОСОБА_3 та ФГ «Лісове», 01 січня 2012 року.

Зобов`язати Комунальний Заклад охорони здоров`я Центральній районній лікарні, який розташований, за адресою: вул. Амосова Миколи Академіка, 28, м. Первомайськ Миколаївська область, у строкдо 20.06.2024,надати Первомайськомуміськрайонному судуМиколаївської області(суддяШикеря І.А.)медичну документацію (амбулаторна картка), щодо стану здоров`я ОСОБА_3 у 2018 -2019 роках

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7-9ст. 84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбаченіЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч. 1ст. 146 ЦПК України,у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1ст. 148 ЦПК Україниза невиконання ухвали з відповідальної особи може бути стягнуто штраф в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Оголосити в судовому засіданні перерву до 21.06.2024 до 08.30 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: І.А.ШИКЕРЯ

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення14.06.2024
Оприлюднено17.06.2024
Номер документу119738951
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —484/4085/21

Ухвала від 11.09.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 30.08.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 24.06.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 14.06.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні