Ухвала
від 29.11.2007 по справі 14/692/07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/692/07

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

 

"29" листопада 2007 р.Справа №  14/692/07

 За позовом Миколаївського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Миколаївське обласне відділення Виконавча дирекція, м. Миколаїв, пр.Леніна,93

До відповідача: Миколаївська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 6, м. Миколаїв, вул.Рибна,95

Суддя -   П.В.Цвєткова

Представники:

Від позивача: Стоянова Н.І. за дов.

Від відповідача: Стоянова Т.Д. гол.бухгалтер.

В судовому засіданні приймає участь:

СУТЬ СПОРУ:  стягується 2294 грн. 54 коп. страхових внесків.

         За розпорядженням голови суду, справу приймаю до свого провадження.

          Відповідач позов не визнає, посилаючись на його безпідставність. Заборгованість по страхових внесках виникла внаслідок незаконного нарахування страхових внесків на виплати проведені відповідно до Закону України «Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених ст. 57 Закону України «Про освіту»непедагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів». Однак діючим законодавством не передбачено нарахування страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності на виплату здійснені в відповідності з ЗУ «Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених ст. 57 ЗУ»Про освіту»педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям навчальних закладів».

          В постанові КМУ від 25.05.2006 р. № 745 « Про деякі питання, пов'язані із сплатою страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» однозначно вказано, що на ці виплати страхові внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності не нараховуються.

          В даній постанові також зазначено, що до сум фактичних витрат на оплату праці, що обчислюються відповідно до п.7 Порядку обчислення середньої заробітної плати ( доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266 не включаються суми виплат, що здійснюються згідно з ЗУ»Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених  ст. 57»Про освіту»педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів».

          Крім того, відповідач посилається на листи Міністерства фінансів України щодо виконання статті 57 Закону України «Про освіту», в яких вказано, що на виплати здійснені на виконання вказаного Закону страхові внески не нараховуються.

          Як пояснив представник відповідача в судовому засіданні працівники позивача не приймали у нього звіт без включення вказаних витрат в нарахування страхових внесків.

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників сторін і враховуючи, що з матеріалів справи не видно, що в суму позову входить лише заборгованість по страхових внесках нарахованих на виплати, передбачені ст. 57 ЗУ «Про освіту», господарський суд вважає, що сторонам необхідно надати додатково документи.

          Керуючись ст.150,165 КАС України,   - господарський суд  , -    

        

У Х В А Л И В:

Прийняти справу до свого провадження.

Розгляд справи відкласти на 20.12.2007 р. о 10- 25 г.

          Сторонам надати докази, які підтверджують, що сума позову складається зі страхових внесків нарахованих на виплати передбачені ст. 57 ЗУ»Про освіту», а також звіти про використання бюджетних коштів за 2005,2006 р. р.,                    в яких відображені витрати по фонду заробітної плати і інших трансфертах.

                    

Суддя П.В.Цвєткова

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення29.11.2007
Оприлюднено14.12.2007
Номер документу1197840
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/692/07

Постанова від 16.04.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Цвєткова П.В.

Ухвала від 19.02.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Цвєткова П.В.

Ухвала від 20.12.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Цвєткова П.В.

Ухвала від 29.11.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Цвєткова П.В.

Ухвала від 07.11.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Гриньова Т.В.

Ухвала від 02.10.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Цвєткова П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні