Рішення
від 04.06.2024 по справі 496/2824/24
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/2824/24

Провадження № 2-о/496/96/24

УХВАЛА

04 червня 2024 року м. Біляївка

Біляївський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді- Пасечник М.Л.

присяжних- Бойко О.Л., Волосєвич Є.С.,

секретаря судового засідання - Черних Т.О.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судум.Біляївка клопотаннязаявника ОСОБА_1 про призначення судово-психіатричної експертизи з метою визначення психічного стану здоров`я по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: виконавчий комітет Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуном,

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду з заявою, в якій просить продовжити строк дії рішення Біляївського районного суду від 13.06.2022 року по справі №496/219/22 про визнання недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та призначити його опікуном недієздатної ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , посилаючись на те, що на даний час ОСОБА_3 , яку вказаним судоми рішення призначено опікуном його матері ОСОБА_2 , у зв`язку з похилим віком та станом здоров`я не може в повній мірі виконувати обов`язки опікуна, а тому він бажає бути її опікуном.

Заявник у судове засідання не з`явилася, надав суду заяву, в якій просив призначити проведення судово-психіатричної експертизи з метою визначення психічного стану здоров`я ОСОБА_2 . Проведення експертизи просив доручити експертам Одеської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України» (ЄДРПОУ 44918338, 65031, м. Одеса, вул. Ак. Воробйова, буд. 9).

Представник заінтересованої особи Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області у судове засідання не з`явився, надав заяву, в якій просив розгляд справи проводити за відсутності представника, проти заявлених вимог не заперечували.

Згідно ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Вивчивши матеріали справи та відповідно до положень ст. 298 ЦПК України, яка визначає обов`язкове проведення судово-психіатричної експертизи психічного стану особи в порядку підготовки справи до розгляду, суд вбачає за необхідне та обов`язкове призначення у справі судово-психіатричної експертизи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Враховуючи, що для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст. ст. 76, 102-104, 252, 298 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа:виконавчий комітетНерубайської сільськоїради Одеськогорайону Одеськоїобласті пропродовження строкудії рішеннясуду провизнання фізичноїособи недієздатноюта призначенняопікуном - проведення судово-психіатричної експертизи на вирішення якої поставити питання:

- Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , психічними захворюваннями, і якщо так, то якими і чи здатна вона усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

Проведення цієї експертизи доручити експертам Одеської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України»(ЄДРПОУ 44918338, 65031, м. Одеса, вул. Ак. Воробйова, буд. 9).

Заявнику забезпечити доставку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до Одеській філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут психіатрії, судово- психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України» (65006; м. Одеса, вул. Академіка Воробйова, 9) для проведення експертного дослідження.

Ухвала суду підлягає негайному виконанню.

Матеріали цивільної справи надати експертам.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України за дачу неправдивого висновку та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Розгляд справи зупинити до закінчення проведення судової експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала у частині зупинення провадження може бути оскаржена протягом 15 днів з дня проголошення ухвали безпосередньо до Одеського апеляційного суду.

Суддя Пасечник М.Л.

Присяжні Бойко О.Л.

Волосєвич Є.С.

СудБіляївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення04.06.2024
Оприлюднено20.06.2024
Номер документу119800679
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —496/2824/24

Рішення від 04.06.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пасечник М. Л.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пасечник М. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні