Ухвала
від 19.06.2024 по справі 439/1316/24
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 439/1316/24

Провадження № 1-кс/439/220/24

УХВАЛА

про повернення скарги

19 червня 2024 року м. Броди Львівської області

Слідчий суддя Бродівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , вирішуючи питання про відкриття провадження за скаргою ОСОБА_2 на бездіяльність уповноважених осіб слідчого відділення ВП № 1 Золочівського РВП ГУНП у Львівській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

встановив:

Заявник звернувся до слідчого судді із скаргою на бездіяльність уповноважених осіб слідчого відділення.

Відповідно до скарги (а.с. 1 4), 11 квітня 2024 року ОСОБА_2 подано заяву про вчинення відносно нього кримінального правопорушення, передбаченого 190 КК України.

29 травня 2024 року з відповіді ВП № 1 Золочівського РВП, одержаної матір`ю заявника, останній дізнався про невнесення відомостей за його заявою в ЄРДР у зв`язку із відсутністю складу кримінального правопорушення.

Слідчим суддею встановлено, що 11 квітня 2024 року ОСОБА_2 звернувся до ВП № 1 Золочівського РВП із заявою (а.с. 5 6, 14), в якій посилався на вчинення відносно нього діяння, передбаченого ст. 190 КК України.

Листом начальника ВП № 1 Золочівського РВП від 02 травня 2024 року (а.с. 14), відправленим 19 травня 2024 року (а.с. 15), ОСОБА_2 повідомлено про те, що відомості, викладені в його зверненні, не підлягають внесенню до Єдиного реєстру досудових розслідувань у зв`язку із відсутністю складу кримінального правопорушення .

Як встановлено ч. 1 ст. 304 КПК України, скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора, передбачені ч. 1 ст. 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого, дізнавача чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

Відповідно до ч. 1 ст. 214 КПК України, слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Заява про кримінальне правопорушення подана ОСОБА_2 11 квітня 2024 року.

Про невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань заявник, згідно із його скаргою, дізнався 29 травня 2024 року.

Із скаргою на бездіяльність ОСОБА_2 звернувся 18 червня 2024 року тобто з порушенням строків, визначених ч. 1 ст. 304 КПК України.

Порушуючи питання про поновлення пропущеного десятиденного строку, заявник не зазначив жодних причин його пропуску.

Указані обставини унеможливлюють поновлення ОСОБА_2 строку подання скарги, що перешкоджає у відкритті провадження та є передбаченою п. 3 ч. 2 ст. 304 КПК України підставою для повернення скарги заявнику.

Керуючись ст.ст. 304, 369, 372 КПК України,

постановив:

В задоволенні заяви ОСОБА_2 про поновлення строку подання скарги на бездіяльність уповноважених осіб слідчого відділення ВП № 1 Золочівського РВП ГУНП у Львівській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відмовити.

Скаргу ОСОБА_2 на бездіяльність уповноважених осіб слідчого відділення ВП № 1 Золочівського РВП ГУНП у Львівській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, повернути заявнику.

Ухвала може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п`яти днів з дня отримання особою, яка її оскаржує, копії судового рішення до Львівської апеляційного суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя ОСОБА_1

СудБродівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення19.06.2024
Оприлюднено20.06.2024
Номер документу119824341
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —439/1316/24

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Марків Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні