Ухвала
від 19.06.2024 по справі 153/733/24
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"19" червня 2024 р. Справа153/733/24

Провадження1-кп/153/47/24-к

Суддя Ямпільського районного суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання захисника обвинуваченого ОСОБА_2 - адвоката ОСОБА_3 , про проведення підготовчого судового засідання у режимі відеоконференції в кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №42022021420000079 від 22.07.2022 по обвинуваченню ОСОБА_2 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_2 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України.

Підготовче судове засідання у справі призначено на 27 червня 2024 року о 14 годині 00 хвилин.

12 червня 2024 року від захисника обвинуваченого ОСОБА_2 - адвоката ОСОБА_3 , надійшло клопотання, вх.№3818, в якому вона просила проведення підготовчого судового засідання здійснити шляхом дистанційного судового провадження поза межами приміщення суду із застосуванням власних технічних засобів адвоката - ОСОБА_3 , а саме: із використанням системи EASYCON. Просила дозволити участь в режимі відеоконференції обвинуваченого ОСОБА_2 та його захисника - адвоката ОСОБА_3 . У разі неможливості призначити судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, просила здійснити таке засідання шляхом дистанційного судового провадження із застосуванням засобів відеоконференції між Ямпільським районним судом Вінницької області та Вінницьким міським судом Вінницької області. Доручити Вінницькому міському суду Вінницької області проведення відеоконференції, де братиме участь обвинувачений ОСОБА_2 та його захисник - адвокат ОСОБА_3 .

Розглянувши клопотання, суд дійшов до наступних висновків:

За положеннями частин першої та другої статті 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі: 1) неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин; 2) необхідності забезпечення безпеки осіб; 3) проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого; 4) необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; 4-1) введення воєнного стану або під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України; 5) наявності інших підстав, визначених судом достатніми. Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. У разі якщо сторона кримінального провадження чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише вмотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує, крім випадків здійснення дистанційного судового провадження в умовах воєнного стану.

Положеннями частин 5 і 6 ст.336 КПК України передбачено, що учасники кримінального провадження беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та кваліфікованого електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, переривання зв`язку тощо несе учасник кримінального провадження, який подав відповідне клопотання.

Зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, з метою забезпечення права обвинуваченого на захист під час розгляду кримінального провадження, суд вважає за можливе провести підготовче судове засідання за участю захисника обвинуваченого - адвоката ОСОБА_3 , у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми ЄСІТС.

В іншій частині клопотання суд вважає відмовити, оскільки відповідно до приписів ч.5 ст.336 КПК України визначено, що учасники кримінального провадження беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та кваліфікованого електронного підпису, а відтак участь захисника та обвинуваченого з використанням лише технічних засобів та електронного кваліфікованого підпису захисника буде суперечити вимогам закону.

На підставі викладеного, керуючись ст.336 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання захисника обвинуваченого ОСОБА_2 - адвоката ОСОБА_3 , про проведення дистанційного судового засідання поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити частково.

Підготовче судове засідання в кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №42022021420000079 від 22.07.2022 по обвинуваченню ОСОБА_2 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, що призначене на 14 годину 00 хвилин 27 червня 2024 року в залі Ямпільського районного суду Вінницької області провести в режимі відеоконференції за участю захисника ОСОБА_2 - адвоката ОСОБА_3 , з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми ЄСІТС (адреса електронної пошти для створення відеоконференції - ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

В іншій частині клопотання - відмовити.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно захиснику ОСОБА_3 .

Роз`яснити захиснику ОСОБА_3 , що відповідно ч.6 ст.336 КПК України ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо, несе учасник справи, який подав відповідне клопотання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.06.2024
Оприлюднено20.06.2024
Номер документу119830705
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Службова недбалість

Судовий реєстр по справі —153/733/24

Ухвала від 16.07.2024

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Курбатова І. Л.

Ухвала від 11.07.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Медяний В. М.

Ухвала від 27.06.2024

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 27.06.2024

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 21.06.2024

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 12.06.2024

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 10.06.2024

Кримінальне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні