Ухвала
від 13.06.2024 по справі 908/659/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 21/8/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

13.06.2024 Справа № 908/659/22

м. Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Черкаського Володимира Івановича, при секретарі Подгайній В.О., розглянувши у судовому засіданні матеріали справи № 908/659/22

Кредитор - Державна податкова служба України (Львівська площа, буд. 8, Київ, 04053, код ЄДРПОУ 43005393) в особі відокремленого підрозділу Головного управління ДПС у Запорізькій області (пр. Соборний, буд. 166, м. Запоріжжя, 69107, код ЄДРПОУ ВП 44118663, Е-mail: zp.official@tax.gov.ua, має зареєстрований Електронний кабінет у підсистемі Електронний суд ЄСІТС)

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю Зеленодольський хлібпродукт (вул. Перемоги, буд. 85, кв. 26, м. Запоріжжя, 69005, код ЄДРПОУ 41120617, не має зареєстрованого Електронного кабінету у підсистемі Електронний суд ЄСІТС)

банки, здійснюючі розрахунково-касове обслуговування боржника:

1. ПАТ МТБ БАНК, м. Одеса

2. АТ КБ Приватбанк, Київ

Ліквідатор - Забродін О.М. (вул. Незалежної України, б. 35, м. Запоріжжя, 69019, адреса для листування: а/с 76, м. Запоріжжя, 69019, має зареєстрований Електронний кабінет у підсистемі Електронний суд ЄСІТС)

про банкрутство

За участю представників сторін:

від ліквідатора - Бистров Д.А., адвокат, ордер АР № 1109467 від 27.03.2023 (зал 123);

від кредитора - Скитиба Н.І., витяг з ЄДР (зал 123)

УСТАНОВИВ:

Ухвалою від 31.05.2024 прийнято до розгляду звіт ліквідатора (вх. № 11531/08-08/24 від 31.05.2024) з додатками до нього, заяву (вх. № 11527/08-08/24 від 31.05.2024) та звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату основної грошової винагороди. Призначено судове засідання на 13.06.2024, 12 - 45.

У судовому засіданні 13.06.2024 винесено та оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Розглянувши у судовому засіданні 13.06.2024 матеріали справи, звіт ліквідатора (вх. № 11531/08-08/24 від 31.05.2024), реєстр вимог кредиторів та ліквідаційний баланс банкрута станом на 30.05.2024, суд установив.

Частиною 1 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Відповідно до абз. 1 ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Згідно абз. 5 ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Як свідчить ч. 4 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Кодексом, крім витрат на страхування його професійної відповідальності, а також витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Згідно абз. 2 ч. 6 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором.

Судом установлено, що відповідно до протоколу зборів комітету кредиторів від 30.05.2024 схвалено звіт про нарахування і виплату основної грошової винагороди арбітражному керуючому Забродіну Олексію Михайловичу за виконання ним в період з 25.11.2023 по 30.05.2024 повноважень ліквідатора ТОВ Зеленодольський хлібпродукт в сумі 131 645, 80 грн., та витрати у розмірі 400, 00 грн.

Невиявлення ліквідатором боржника в процедурі ліквідації майна боржника, інших його активів чи грошових коштів жодним чином не має впливати на оплату його послуг, що зазначив і Верховний Суд у своїй постанові від 30.01.2019 у справі № 910/32824/15.

Верховний Суд дійшов висновку, що у випадку, коли оплата послуг арбітражного керуючого здійснюється не за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника, то така оплата повинна здійснюватись за рахунок коштів кредиторів, виходячи із принципу пропорційності їх грошовим вимогам (висновки, викладені у постанові Верховного Суду від 01.08.2018 у справі № 912/1783/16).

Перевіривши проведений ліквідатором розрахунок зобов`язань зі сплати кредитором оплати послуг та витрат арбітражному керуючому, суд зазначає, що він зроблений вірно, з урахуванням пропорційності грошових вимог кредитора.

Нормами Кодексу України з процедур банкрутства вбачається, що у випадку, коли оплата грошової винагороди арбітражного керуючого здійснюється не за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника, то така оплата повинна здійснюватися за рахунок коштів кредиторів. При цьому, законодавець не ставить порядок розподілу витрат на оплату грошової винагороди ліквідатора в залежність від майнового стану кредиторів у справі про банкрутство, правового статусу кредитора (особа, заснована на приватній чи державній формі власності, державний орган, громадська організація тощо), а також від джерел фінансування того чи іншого кредитора.

Усталеною практикою Верховного суду підтверджуються повноваження господарських судів щодо вирішення питань щодо сплати винагороди арбітражного керуючого в межах провадження у справах про банкрутство.

Керуючись принципом пропорційності голосів кредиторів кількості їх грошових вимог відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, суд вправі застосувати такий принцип до розподілу витрат між кредиторами за відсутності коштів від реалізації майна боржника на проведення ліквідаційної процедури.

Кредитором у справі № 908/659/22 про банкрутство ТОВ Зеленодольський хлібпродукт на якого має бути покладений обов`язок щодо розподілу витрат на оплату грошової винагороди арбітражного керуючого Забродіна О.О., а також відшкодування витрат, пов`язаних з виконанням ним повноважень ліквідатора, є кредитор, вимоги якого включені до реєстру вимог кредиторів - є Головне управління Державної податкової служби у Запорізькій області з грошовими вимогами у розмірі 11 352 467, 79 грн., що становить 100, 00 % від загальної кількості грошових вимог кредитора, внесених до реєстру вимог кредиторів.

Ініціювання справи та участь у ній у процесуальному статусі сторони - кредитора здійснюється на свій ризик. Згода кредитора на участь у справі містить ризик утратити не лише суму заборгованості, а й ризик понести додаткові втрати на фінансування процедури. Незалежно від того, чи є в боржника майнові активи для фінансування витрат, заявник до відкриття справи авансує кошти на депозитний рахунок господарського суду.

Відповідно до абз. 6 ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що сплата основної винагороди арбітражному керуючому здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду. Вказана норма є загальною для всіх процедур, передбачених у кодексі. Заявником у цьому випадку є конкурсний кредитор, який заявляє про відкриття справи про банкрутство (ініціатор справи, ініціюючий кредитор), без підтвердження авансових платежів якого справа не відкривається (ч. 2 ст. 34, ч. 3 ст. 37). Ініціюючий кредитор є одним (першим) із конкурсних кредиторів, за заявою якого на депозитному рахунку господарського суду відкривається фонд для авансування процедури. В процедурі ліквідації заявником є конкурсні кредитори. Так, у ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що конкурсні кредитори зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника протягом 30 днів із дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі. Таким чином, інша категорія заявників у справі про банкрутство, крім ініціюючого кредитора, - усі інші конкурсні кредитори. Вони є потенційними вкладниками (здійснювачами) авансових платежів до вже відкритого фонду. Між тим, у кодексі прямо не вказується на обов`язок конкурсних кредиторів вносити кошти та створювати фонд для авансування витрат провадження. Яким же чином при відсутності майна та коштів такий обов`язок покладається на конкурсних кредиторів на рівні з ініціюючим? Вважаю, що відсутність господарської діяльності та майна у боржника слід вважати фактами, які мають юридичне значення для кредиторів, оскільки встановлюються судом. У такому разі має застосовуватися правило про ризик, що виведене Верховним Судом. За цим правилом, припис ч. 5 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства для кредиторів перестає бути дискреційним правом. Відсутність майна у боржника виключає можливість іншої, альтернативної поведінки, як-от не платити ліквідатору винагороду та не відшкодовувати йому витрат. Навпаки, як установлено судовою практикою, відсутність майна в боржника зобов`язує конкурсних кредиторів утворити такий фонд.

Відповідно до Постанови від 03.03.2020 у справі № 916/3600/15 Верховний Суд наголошує, що у випадку, коли оплата послуг арбітражного керуючого здійснюється не за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника, то така оплата повинна здійснюватися за рахунок коштів кредиторів, виходячи із принципу пропорційності їх грошовим вимогам.

Закон не ставить визначення джерела оплати послуг арбітражного керуючого та порядок розподілу витрат на оплату послуг ліквідатора в залежність від майнового стану кожного кредитора у справі про банкрутство, правового статусу кредитора (особа, заснована на приватній чи державній формі власності, державний орган, громадська організація тощо), від джерел фінансування того чи іншого кредитора, а також від майнових результатів арбітражного керуючого у справі про банкрутство.

З огляду на встановлене та взявши до уваги обставини відсутності будь-яких активів боржника, а також обставини того, що фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат ліквідатора кредитором не створювався, суд дійшов висновку про покладення обов`язку з виплати грошової винагороди та витрат арбітражного керуючого Забродіна О.М. за період виконання повноважень ліквідатора ТОВ Зеленодольський хлібпродукт на кредитора боржника.

Ліквідатором надано належні докази щодо понесених витрат.

Представник кредитора у судовому засіданні 13.06.2024 щодо стягнення з нього основної грошової винагороди арбітражного керуючого Забродвна О.М. не заперечив.

Враховуючи вищевикладене, заяву ліквідатора від 30.05.2024 (вх. № 11527/08-08/24 від 31.05.2024) слід задовольнити, затвердити звіт арбітражного керуючого про нарахування та виплату основної грошової винагороди за період з 25.11.2023 по 30.05.2024 у розмірі 131 645, 80 грн., звіт про понесені ліквідатором витрати за період з 25.11.2023 по 30.05.2024 у розмірі 400, 00 грн. та стягнути з кредитора - Державної податкової служби України в особі відокремленого підрозділу - Головного управління ДПС у Запорізькій області на користь арбітражного керуючого Забродіна Олексія Михайловича основну грошову винагороду за період з 25.11.2023 по 30.05.2024 у розмірі 131 645, 80 грн. Видати наказ.

З метою визначення майнового стану боржника, ліквідатором були направлені відповідні запити в органи реєстрації рухомого та нерухомого майна, на які отримано відповіді.

Відповідно до листа ГУ статистики у Запорізькій області № 03-12/409/06-22 від 07.09.2022 ТОВ Зеленодольський хлібпродукт не надавало фінансову звітність за 2018-2021.

Згідно листа РСЦ ГСЦ МВС в Дніпропетровській області № 31/4-3242 від 30.09.2022 за ТОВ Зеленодольський хлібпродукт транспортні засоби не зареєстровані.

Як свідчить лист Державної інспекції архітектури та містобудування України № 818/04/18-22 від 08.09.2022 за ТОВ Зеленодольський хлібпродукт відсутня інформація та документи, що дають право на виконання будівельних робіт, ліцензії.

Відповідно до листа АТ Українська залізниця № 50/1356 від 12.09.2022 за ТОВ Зеленодольський хлібпродукт інформація про вагони відсутня.

Як свідчить лист ГУ регіональної статистики № 23-07/782-22 від 13.09.2022 ТОВ Зеленодольський хлібпродукт не значиться засновником суб`єктів господарської діяльності.

Згідно відповіді Державної авіаційної служби України № 12/12.5-2361-22 від 09.10.2022 за ТОВ Зеленодольський хлібпродукт повітряні судна не зареєстровані.

Відповідно до листа Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях № 13/1-38-01442 від 23.09.2022, відомості щодо нерухомого державного майна, яке перебуває на балансі ТОВ Зеленодольський хлібпродукт відсутні.

Як свідчить лист Державного підприємства Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин № 1000/8-11 від 09.09.2022 ТОВ Зеленодольський хлібпродукт не зареєстровано в Реєстрі як власник тварин.

Згідно відповіді ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області № 08-14.1-13/2613 від 09.09.2022 за ТОВ Зеленодольський хлібпродукт тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, техніка не реєструвалась.

Відповідно до листа РСЦ ГСЦ МВС в Запорізькій області № 31/8-2446 від 14.09.2022 за ТОВ Зеленодольський хлібпродукт транспортні засоби не зареєстровані.

Як свідчить лист Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України № 4352/03/15-22 від 15.09.2022 відомості щодо зареєстрованих суден, власником або судновласником яких є ТОВ Зеленодольський хлібпродукт відсутні.

Згідно листа Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 10/04/8503 від 15.09.2022 ТОВ Зеленодольський хлібпродукт серед власників голосуючих акцій (5 відсотків і більше) акціонерних товариств та інформація щодо реєстрації випусків цінних паперів ТОВ Зеленодольський хлібпродукт відсутня.

Відповідно до листа Державної митної служби України № 7.20-1/27/14/2215 від 09.09.2022 за ТОВ Зеленодольський хлібпродукт не перебуває на обліку осіб, які під час провадження своєї діяльності є учасниками відносин, що регулюються законодавством України з питань митної справи.

Як свідчить відповідь ГУ Держпраці у Запорізькій області № ПДС/2/3219-22 від 06.09.2022 за ТОВ Зеленодольський хлібпродукт великотоннажні та інші технологічні транспортні засоби не зареєстровані.

Згідно листа ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області № 15/301 від 09.01.2023 за ТОВ Зеленодольський хлібпродукт сільськогосподарська техніка не зареєстрована.

Відповідно до листа ГУ ДПС у Запорізькій області № 25536/6/08-01-12-01-04 від 23.09.2022 відсутні на обліку договори про спільну діяльність, однією із сторін яких є ТОВ Зеленодольський хлібпродукт, майно у податкову заставу не описувалось. За боржником обліковуються відкриті рахунки у банківських установах.

З боржником значились відкриті рахунки в ПАТ МТБ БАНК та АТ КБ ПРИВАТБАНК які закриті ліквідатором.

Відповідно до Інформаційної довідки № 305956518 від 27.07.2022 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта нерухоме майно за боржником не зареєстроване.

Як свідчить інформація з Державного реєстру обтяжень рухомого майна № 26774994 від 04.08.2022 за ТОВ Зеленодольський хлібпродукт наявний арешт усього рухомого майна, інформація про наявність застав відсутня.

За результатами проведеної інвентаризації, у боржника на рахунку в АТ КБ ПриватБанк виявлені грошові кошти у розмірі 3 159, 65 грн., на рахунку в ПАТ МТБ БАНК виявлені грошові кошти у розмірі 143, 01, які були розподілені наступним чином: 400, 00 грн. - погашення заборгованості з Фіксованої комiсiї з Еквайрингу; 2 759, 65 грн. - часткова оплата основної грошової винагороди ліквідатора у справi № 908/659/22 про банкрутство ТОВ Зеленодольський хлiбпродукт; 143, 01 грн. - списано як комісія за закриття рахунків ПАТ МТБ БАНК.

У зв`язку з відсутністю у боржника активів, продаж майна боржника не здійснювався.

Ліквідатором видано Наказ 1-і від 27.09.2023 Про проведення інвентаризації майна боржника.

Ліквідатором проведено інвентаризацію майна та майнових прав боржника, про що складені інвентаризаційні описи та акти про результати інвентаризації.

За результатами інвентаризації жодних активів боржника виявлено не було.

Враховуючи відсутність майнових та інших активів, які можливо спрямувати на покриття виниклої заборгованості перед кредитором, ліквідатором станом на 30.05.2024 складений ліквідаційний баланс банкрута.

Ліквідатором банкрута до реєстру вимог кредиторів включено грошові вимоги кредитора у розмірі 11 352 467, 79 грн.

За відсутності ліквідаційної маси інші вимоги не погашені.

Згідно ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються, відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Оцінивши звіт, що відповідає вимогам ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства та ліквідаційний баланс, матеріали, що стосуються здійснення ліквідаційної процедури, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора (вих. № 01-34/446 від 26.04.2024) та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Враховуючи те, що за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не залишилось майна для здійснення своєї статутної діяльності його необхідно ліквідувати, а провадження у справі закрити.

Відповідно до ч. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

Відповідно до ч. 4 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст. ст. 2, 30, 60, 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232-235, 255 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ліквідатора від 30.05.2024 (вх. № 11527/08-08/24 від 31.05.2024) задовольнити.

Затвердити звіт арбітражного керуючого про нарахування та виплату основної грошової винагороди за період з 25.11.2023 по 30.05.2024 у розмірі 131 645, 80 грн., звіт про понесені ліквідатором витрати за період з 25.11.2023 по 30.05.2024 у розмірі 400, 00 грн.

Стягнути з кредитора - Державної податкової служби України (код ЄДРПОУ 43005393; 04053, м. Київ, Львівська площа, буд. 8) в особі відокремленого підрозділу - Головного управління ДПС у Запорізькій області (код ЄДРПОУ ВП 44118663; 69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 166) на користь арбітражного керуючого Забродіна Олексія Михайловича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №302 від 28.02.2013; адреса офісу: вул. Незалежної України, 35, м. Запоріжжя, 69019; адреса для листування: а/с 76, м. Запоріжжя, 69019; РНОКПП НОМЕР_1 ; рахунок НОМЕР_2 , відкритий в АТ Банк інвестицій та заощаджень, МФО 380281, одержувач: арбітражний керуючий Забродін Олексій Михайлович) основну грошову винагороду у справі № 908/659/22 про банкрутство ТОВ Зеленодольський хлібпродукт (код ЄДРПОУ 41120617) за період з 25.11.2023 по 30.05.2024 включно у розмірі 131 645 (сто тридцять одну тисячу шістсот сорок п`ять) 80 грн. Видати наказ.

Звіт ліквідатора (вх. № 11531/08-08/24 від 31.05.2024) та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю Зеленодольський хлібпродукт (вул. Перемоги, буд. 85, кв. 26, м. Запоріжжя, 69005, код ЄДРПОУ 41120617, не має зареєстрованого Електронного кабінету у підсистемі Електронний суд ЄСІТС) ліквідувати.

Провадження у справі № 908/659/22 закрити.

Копію ухвали кредитору, ліквідатору, Департаменту адміністративних послуг ЗМР, засновнику - Кісліцину В.В. (до електронного кабінету/засобами поштового зв`язку).

Ухвала господарського суду набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 235 ГПК України.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, визначеними ст. ст. 256-259 ГПК України.

Повний текст ухвали, відповідно до ст. 233 ГПК України, складено 19.06.2024.

Суддя Володимир ЧЕРКАСЬКИЙ

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення13.06.2024
Оприлюднено21.06.2024
Номер документу119838596
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —908/659/22

Судовий наказ від 19.06.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 13.06.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 31.05.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 28.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 15.02.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Судовий наказ від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Судовий наказ від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні